we made you
דן מנו. מה לא נאמר על דן מנו? תחמן, שחקן ענק, זדוני ושלל תארים חלקם טובים חלקם רעים. האמת היא, שדן מנו הוא אדם אינטליגנט בעל כושר וחיוך זדוני. בעונה הראשונה דן היה עם קבוצת שחקנים שלא הבינו למה הם נכנסים וכנראה לא ראו את הישרדות האמריקאי... לכן הוא יצא התחמן, השקרן השחקן המעולה. שהאמת היא שלא היה בעונה הראשונה כזה קשה להיות שחקן מעולה. מצחיק שכל השחקנים בטוחים שהם העיפו את דן מנו, אביגיל מירית וקפון כולם אמרו אחרי ההדחה "אני העפתי אותו" שהאמת היא שלא היא לא ההוא ובטח לא קוריצה העיפו את דן. מה שהעיף את דן קרה עוד מלפני שהוא דרך על האי, הפרסום השם שיצא כאילו דן זה הישרדות כל אלו שמו לו מטרה ענקית על הגב והשאלה שנשאלה היא מתי תגיע קבוצת השורדים למועצת השבט. היה ברור לכל שורד, חוץ מחבריו של מנו כי הוא צרה שיש להעיף על היום הראשון. חוץ מקפון שיש לו תסביכים פסיכולוגים עמוקים לאף אחד לא הייתה סיבה אמיתית להעיף אותו. הם לא העיפו את דן מנו השחקן אלא את דן מנו המותג, זה שכותבים עליו בעיתונים, זה שמהללים כאסטרטג מדופלם. אם היו לוקחים רגע להסתכל היו מבינים שדן, לא השחקן הכי טוב במשחק מהסיבה היחידה שמכירים אותו כבר ויודעים על כל הטריקים שלו. אולי אפילו היו מבינים שדן, בלי בני ברית, זה מראה כיפי יותר ושלנטרל אותו מהחברים שלו יהיה הצעד החכם. אבל במשחק הזה לקפון היה מזל שכל שורד הגיע עם תדמית מסוימת שניתן ללחוץ על הכפתורים שלה כדי להפעיל אותם אם זו מירית שכל מה שצריך להגיד לה זה "ככה תוכיחי שאת שחקנית טובה" ואם זו מעיין שפשוט... מקשיבה למירית. העובדה שכולם זקפו לעצמם את הקרדיט על ההדחה שלו מראה כמה התדמית שנוצרה לו בגלל התקשורת וההפקה הפכה לגדולה יותר מהאדם עצמו. גם דן, שהודח אמר "הצליחו להדיח אותי, כל הכבוד" מה כל הכבוד? השאלה לא הייתה אם יצליחו אלא מתי זה ייקרה. דן הודח עוד לפני שהתוכנית התחילה ולא כי הוא השחקן הכי טוב או האיום הכי גדול אלא כי הוא הוצג ככזה. כל כך פימפמו לנו את דן מנו עד שהוא אפילו אומר - הישרדות זה אני. גם עכשיו, אם הוא ינצל זה לא יהיה כי הוא אסטרטג מעולה אלא בנס כלשהו כי מישהי נקשרה אליו. אני אישית בעד דן, גם כי קפון, שפקס ומירית מעוררים בי אנטגוניזם וגם כי אני אוהבת את הכנות שלו. מכאן עד להגיד שהוא זה המשחק והמשחק זה הוא הדרך ארוכה. עצוב שכל השורדים הנותרים כעת הם כמו עדר שהוטבע להם במוח שצריך להעיף את דן, לאף אחד אין באמת סיבה להעיף את דן כרגע. למה? כי קפון ושפקס רוצים שהוא יעוף כל אחד מסיבותיו שלו? קפון כדי שירגיש גבר ושפקס כדי שיגיד שהוא העיף את דן מנו? שפקס הוא ההוכחה לחכמה של המתמודדים, לא נותן להם לדבר כל דעה שהיא לא כמו שלו הוא פוסל גורם להם ללכת אחריו כמו תרנגולות (אולי זו הסיבה שקפון איתו הרבה) כי הוא איש עסקים מצליח? לא מבינה בין האגו שלו לשל קפון ושל דן איך יש מקום לשאר האנשים.