wd40-

giladt12

New member
wd40-

משיחה מיקרית ביני לבין רוכב אחר נאמר לי על ידו ששימוש בשמן wd40 לא מומלץ ואף עלול לגרום יותר נזק מתועלת. כאמור אותו רוכב לא ידע לומר לי למה ומדוע זה לא מומלץ. אם אכן כך הדברים אשמח להבין למה ,ובמה כן מומלץ לשמן???

הסיבה העיקרית

שב WD 40 משתמשים להמסת שומנים, ולכן אם הוא מגיע למיסבים הוא פשוט ממיס את הגריז וחושף את מיסב לשחיקה. מומלץ לשמן בשמן ייעודי לאופניים ויש עשרות סוגים ומותגים.

andnem

New member
WD-40 זה חומר לשיחרור חלקים תפוסים

ולא לשימון. לשימון שרשרת צריך שמן יעודי, רצוי מאוד מתאים לעונה(יש שמן לעונה יבשה ויש לעונת גשמים).

xX Parsi men Xx

New member
ענו לך על התשובה למה לא להשתמש

ב WD40 אבל רציתי להוסיף שיש שמן של מכונות תפירה,עולה 8 שקל..(זול יחסית לשמן אופניים יעודי,40 שקלים) שמספיק לרכיבה ומספיק 5 טיפות על השרשרת בשביל שהוא ישמן ויעשה את העבודה,אם אני לא טועה גם לא נדבק אליו חול,יתרון נוסף. אבל אחרי שטיפה אחת או פרק זמן לא ארוך מידי צריך לשמן שוב.

תראה, המחיר של השמנים היעודיים

לא צריך להפחיד, אתה שוכח ששמן אופניים זה שמן ששמים ממש מעט, בקבוק שמן כזה מחזיק הרבה מאוד זמן.

אתה דווקא כן טועה.

שמן מכונות תפירה אמנם עדין יותר משמן מכונות טיפוסי, אבל הוא בהחלט סופח חול. פחות, אבל סופח. שרשרת משמנים בשמן שרשרת. לא ב- WD40, לא בשמן מכונות תפירה, לא בשמן קיק. שמן שרשרת.

roirosenthal2

New member
מחזק את דברי אורנה ומרחיב..

באופניים יש בעיה - מצד אחד רוצים שהשמן יחדור אל בין המייסבים ולכן הוא צריך להיות דליל מספיק מצד שני הוא צריך גם לספק סיכוך ששמן דק לא יכול לעמוד בו במכונות תפירה אין לחצים חזקים ולכן סיכוך עדין על פני השטח מספק, בשרשרת האופניים קיים לחץ גדול של פידול שיגרום לשמן עדין להחליק מנקודות הלחץ. לכן יצרו שמני אופניים - שמנים שמעורבבים עם מדלל - כך השמן הסמיך עצמו חודר אל החוליות ואז המדלל מתאדה ונשאר רק השמן הסמיך במקומות שצריך. שמעתי בעבר על מתכון לשמן אופניים ביתי - שמן 40W מעורבב חצי חצי עם נפט (לא בנזין! - הוא דליק מאוד ועדיף לא להתעסק איתו, הוא גם עשוי לתקוף את הצבע של האופניים) הנפט נותן לשמן הסמיך לחדור ואז מתאדה החיסרון הוא שזה מסריח ולוקח הרבה זמן לאידוי של נפט יחסית לממיסים שמשתמשים בהם בשמני האופניים היעודיים. נושא נוסף הוא ששמן אופניים יעודי לעיתים נקרא שמן יבש - ועובד על עיקרון של ווקס ולא שמן - אלו שמנים שמותאמים לתנאי יובש ללא גשם ומקטינים משמעותית היצתברות של אבק וחול שהם חלק משמעותי מגורמים השחיקה בשרשרת.

bonanai

New member
תקנו אותי אם אני טועה...

אבל נפט משמש להסרת שומנים (שרשרת גם... רחמנא לצלן) אם כך, אז המתכון הביתי שפירסמת הוא יותר בכיוון של דיגריזר ביתי ולא שמן אופניים...שכן שני המרכיבים ממיסים שומן - לא?

roirosenthal2

New member
לא הבנתי אותך בדיוק אבל...

תסתכל על שמני האופניים החדשים - כולם משלבים "דגריזר" לניקוי באותה פעולת השימון - לדוגמא רוק אנד רול אקסטרים בעצם הנפט אמנם משמש כדגריזר וימיס חלק משמעותי מהשמן הישן והליכלוך אך יחד איתו יכנס גם השמן הסמיך החדש בדיוק לאותם מקומות בהם הוא יסיר את השמן הישן ולאחר שהנפט יתאדה ישאר השמן שעורבב עם הנפט במקור. נראה לי שאת המתכון ראיתי באתר של שלדון בראון אבל אני לא זוכר בוודאות

giladt12

New member
תודה על ההסבר !

דבר ראשון שאני עושה מחר זה קופץ לחנות אופניים הקרובה למקום מגורי וקונה שמן +דיגריזר ייעודיים!!! רכיבה בטוחה ומהנה לכולם!

למעלה