Wax and wane

worried mom1

New member
Wax and wane

בכל הספרות מוזכר המושג של wax and wane כוונה היא לגליות של הטיקים. האם מישהו יודע להסביר לי קצת יותר לגבי גלים אלו כל כמה זמן יש גל האם אין תקופות רגיעה של ממש? האם כל פעם שנעלם טיק אחד יופיע אחר במקומו? לבני החל טיק חדש של נענוע הראש כמו "כן" כמו הנהון כזה התנועות הן מהירות ורצופות

הלנה

New member
מנסיוני...

הגלים לא קבועים, לא חייבים תמיד להופיע טיקים במקום. אצלנו היו תקופות ארוכות בלי טיקים בכלל, עד כדי כך שחשבתי שיש טעות באבחון...

worried mom1

New member
ההתפרצות הראשונית האם היא השיא?

הנוירולוגית אמרה שטבעם של טיקים להתמתן. מתי מתחילה התמתנות זו<? באיזה גיל? אנחנו כבר חמשיה חודשים בתוך הסיפור הזה של הטיקים ואמנם היו תקופות של שיפור ואף התחלנו טיפול תרופתי אבל עדיין לא רואים את הסוף.

שביק

New member
התשובה לשאלתך היא די מורכבת וארוכה

ועל כן אני מציעה שתגיעי לפגישת "בית פתוח" שלנו. תוכלי לשאול ולקבל המון שאלות ותשובות. עקבי בפורום על העת הקרובה. יש להניח שתהיה ב-7.10 יום ששי משעות 9.30 עד 12.30. העלות: לביקור חד פעמי 50ש"ח. אם תחליטי שאנו מספיק נחמדים ותירצי להצטרף כחברה, תוסיפי 130ש"ח וזה לשנה. כלומר 180.ש"ח לשנה. נישמח לראותך מצטרפת לכוחותינו באהבה.

כמובן שההתמתנות היא אישית, אך בהחלט

נצפתה ירידה בטיקים לקראת גיל ההתבגרות. גם פרקי הזמן שבין הגלים הולכים ומתארכים, כך שיש הרבה יותר תקופות של רוגע בין הסערות. היו אופטימיים, גם אם במקום שאתם עומדים בו כרגע זה נראה כמעט בלתי אפשרי.

yakovs

New member
אמא מודאגת, אל תהיי מודאגת...

אני מכיר הכרות אישית את הטיק של "כן". וגם את הטיק של "לא".

yakovs

New member
סליחה, שלחתי בטעות לפני שסיימתי.

יש גם משיכת כתפיים, שפרושה: "לא כל כך נוגע לי כרגע". לפעמים מגיעה תנועה שאומרת: "מה שקורה בצד ימין דווקא מעניין אותי יותר ממה שקורה בצד שמאל". או : "הבט אחורה בזעם". לפעמים רוצים לדעת מה קורה כל הזמן מכל הצדדים. יש תקופות שאין שום צורך ושום סיבה להתנועע. הכל משתנה, גם אצל אותו אדם וגם אצל האחרים. ככה זה, ולומדים לחיות עם זה.

למעלה