Warhammer RPG

panters

New member
זה לא מה שקורה במו"ד

אף חוק באף שיטה לא מחייב זה דבר ראשון דבר שני מה קורה לך אם אתה רוצה לעבור מקריירת לוחם לקריירת קוסם? איך אתה יודע את הלחשים שלך?

shadowfax

New member
קורה וחצי, אין השלכות למעבר בין

מקצועות במו"ד. כמו שציינתי המעבר הוא הדרגתי, אינך מקבל יכולות חדשות כאשר אתה מתחיל קריירה חדשה (כמו במו"ד) אלא רק את האופציה ללמוד את היכולות החדשות בהמשך לאורך הזמן אפילו קוסם לא מתחיל את המשחק עם היכולת להטיל לחשים (הוא חייב להשקיע בזה השקעה ראשונית), ידע בלחשים הוא כישרון שיש לרכוש ודמות שמתחילה כקוסם מקבל את הידע הזה שמיצג למעשה את האימון והלימוד שעבר ואילו דמות שמתחילה קריירה שניה כקוסם חייבת ללמוד הכל לאט לאט מה שהינו ראליסטי בניגוד למו"ד שיום היא לוחמת ויום היא פתאום יכולה להטיל לחשים כמו כל קוסם שסיים שנות לימוד ארוכות בלימוד קסם.

panters

New member
תראה אני לא ממש מכיר את השיטה

אבל תן לי לנסות להבין את זה כל דמות יש לה ניקוד מסויים שאותו היא מחלקת לכשרונות שלה נכון? אם הדמות רוצה להחליף קריירה אז היא צריכה לשלם סכום עתק של נקודות ואז היא יכולה להתחיל להשקיע נקודות במיומנויות מסוג חדש (למשל לוחם שהפך לקוסם יכול להתחיל ללמוד כישוף) אם אני טועה (ואני די בטוח שאני טועה) אז תסביר לי את זה נקודתית בבקשה

shadowfax

New member
אין נקודות בWHFRP

נקודות לחלוקה נמצאות רק בחלק מהשיטות (כמו HERO) במקרה שלנו לא. כמו שכתבתי לך פה או בעץ אחר: בשיטת כישרונות כאשר יש לך קריירות או מקצועות הם למעשה רשימת כישרונות שהדמות לומדת או יודעת באותו מקצוע, בWHFRP ההתקדמות נעשת ע"י קניה כשרונות (או שיפור ביכולת הדמות) בנקודות ניסיון,100 מהם יקנו לך כישרון חדש או 5% ביכולת ההתקפה שלך ולפני שקופצים עלי לא מחלקים נק"נ על הרג יצורים (החלוקה היא כ50 עד 100 נק"נ למפגש)- מה שעקרוני הוא שיש הגבלה על מה אתה יכול ללמוד והיא מגיעה מתוך הקריירה ומה שהגיוני שהדמות תלמד במסגרת אותה קריירה .

panters

New member
אוקיי אז במקרה הזה:

נניח (ואני סתם זורק מספרים אז אל תתפס על זה) שלשנות קריירה עולה 1000 נסיון, וללמוד מיומנות חדשה עולה 100 כמו שאמרת, אז אם לדמות לוחם יש ברגע נתון 1500 נסיון הוא יכול להפוך לקוסם וללמוד 5 מיומנויות ברגע...

shadowfax

New member
100 עולה התקדמות

גם במעבר בין קריירות, כאשר רוצים לעבור לקריירה חלופית שאינה חלק מההתקדמות צריך לשלם 200 נק"נ, לוחם שצבר 1500 נק"נ הוא אידיוט משום שהמשמעות היא שלא התקדם ולכן בהחלט נמצא מאחור לעומת דמות שהתקדמה כרגיל וכנראה לא ישרוד הרבה כדי להשתמש באותם נקודות. השיטה של WHFRP היא אכזרית מאוד וכל חיסרון עלול להיות קטלני...

panters

New member
לא ממש הבנתי

מה זאת אומר "גם במעבר בין קריירות, כאשר רוצים לעבור לקריירה חלופית שאינה חלק מההתקדמות צריך לשלם 200 נק"נ" זה לא ממש ברור לי. אתה אומר שבשביל לעבור בין קריירות המחיר הוא רק 200 נק"נ? דבר נוסף שאתה צריך להבין זה שכשזרקתי מספרים אז סתם זרקתי מספרים באוויר אז אל תתפס לי על מספרים אלא על העיקרון. "לוחם שצבר 1500 נק"נ הוא אידיוט משום שהמשמעות היא שלא התקדם ולכן בהחלט נמצא מאחור לעומת דמות שהתקדמה כרגיל וכנראה לא ישרוד הרבה כדי להשתמש באותם נקודות." זה נשמע כמו משהו שלא חשבת עליו לגמרי עד הסוף נניח שהלוחם בתחילת דרכו ולכן צבר נקודות והשקיע אותן במיומנות בחרב, שריון ומגן לאחר הרפתקאות רבות, הוא גילה שאם הוא ישקיע עוד נקודות במיומנויות שלו, הדבר לא ישפר אותו בצורה משמעותית והשיפור יהיה זניח ולכן הוא מעדיף לחסוך את הנקודות רצה הגורל והוא הצליח לחסוך מאות או אלפי נקודות... זה לא אפשרי?

shadowfax

New member
הבעיה היא שאינך קורא את

מה שכתבתי: אין אפשרות להשקיע יותר מאשר הקריירה מאפשרת לך, ז"א קריירה של שומר ראש לדוגמה מגבילה אותך להתקדמות של 10% בכישרון הנשק שלך (שני התקדמויות) אינך יכול לעקוף אותה. בסיום מיצוי הקריירה שלך- ז"א התקדמת בכל היכולות שהקריירה מאפשרת לך ולמדת את כל הכישרונות שהקריירה מאפשרת לך ללמוד רק אז אתה מחויב להמשיך הלאה לקריירה הבאה שאתה בוחר לדמות, מעבר לקריירה ההגיונית הבאה עולה 100 נק"נ ולכזאת שלא 200 נקודות. למה צבירה של נק"נ היא חסרת טעם? בניגוד למו"ד, חוסר בכישרונות או כישרון נמוך בנשק יכול לגרום למותך במהירות שיא- 2 מכות חרב יכולות להפיל אותך בקלות ולגרום לאובדן איברים חיוניים (שלא יהיה לך אשליות ידיים ורגליים נחתכות בקלות), לומר "נניח שהלוחם בתחילת דרכו ולכן צבר נקודות והשקיע אותן במיומנות בחרב, שריון ומגן לאחר הרפתקאות רבות, הוא גילה שאם הוא ישקיע עוד נקודות במיומנויות שלו, הדבר לא ישפר אותו בצורה משמעותית והשיפור יהיה זניח" היא טעות בסיסית בשיטת כישרונות- צבירה היא מיותרת ולא מוליכה לשום מקום מלבד חוסר בדברים אותם אתה יכול לקנות בעזרת אותו ניסיון.

panters

New member
אוקיי אני חושב שהבנתי

תקן אותי אם אני טועה: אתה אומר שכל קריירה מגבילה את הדמות לרמה מסויימת של כשרונות שעולות לה 100 נקודות אבל היא יכולה לעלות כל מיומנות תמורת 200 נקודות כלומר אם נניח לוחם מוגבל ל10% בכשרון הנשק (שזה 2 דרגות נניח) אז השקעתי 100 נקודות, ועוד 100 נקודות והגעתי ל- 10% נכון? עכשיו בשביל להעלות ל- 15% אני צריך להשקיע עוד 200 אלא אם אני מחליט לשנות את הקריירה למשהו יותר מתקדם מלוחם (נגיד חייל) ואז זה יעלה לי 100 כרגיל? (ולעבור לחייל כמה עולה לי?) ואם אני מחליט נגיד במקום לעלות לקריירת חייל לעלות לקריירת מכשף אז זה יעלה לי יותר (200?) ואז אני אוכל להעלות בקריירת הכשוף נקודות?

shadowfax

New member
קרוב אבל לא

כל העלאת כישרון עולה 100 נקודות אבל אינך יכול להעלות מעבר לרמה שהוקצבה לך בקריירה כך גם עם לימוד כשרונות חדשים אתה יכול ללמוד רק מה שהקריירה מאפשרת לך ללמוד. למדת את כל הדברים האפשריים? סבבה למעשה מיציתה את הפוטנציאל של אותה קריירה ולכן את חייב לעבור לקריירה חדשה וכן יש לך בחירה: לבחור את אחד הקריירות הבאות מתוך רשימה נתונה- הקריירות שהגיוני לדמות להתפתח (כמו שהראתי לך עם הגנב באחת ההודעות הקודמות) מעבר לקריירה הבאה עולה 100 נק"נ או לחילופין לנסות להחליף קריירה למשהו אחר לגמרי בעלות של 200 נק"נ. הקריירה הבאה פותחת לפני הדמות רשימה נוספת של כישורים ויכולות, חלקם הוא כבר מכיר ולכן יכול להתמחות בהם וחלקם חדשות לגמרי שאותם הוא יוכל ללמוד בקריירה החדשה, הבעיה עם בחירת קריירה אחרת הוא שהדמות לא מכירה את כל הכישרונות ולכן חייבת ללמוד אותם דבר שמיקר את העניין, קוסם מתחיל לדוגמה חייב להעלות את רמת הקסם שלו (היכולת האישית לתעל את הקסם) כדי שיוכל בכלל להטיל קסמים, ללמוד: כיצד לתעל לחשים, לחוש ברוחות הקסם, לדבר בשפת הקסם (כדי להטיל לחשים) ולהכיר את לחשים הקטנים שכל קוסם לומד בתחילת דרכו... בחשבון פשוט 500 נק"נ רק כדי להטיל לחשים פשוטים ועל זה עוד 200 נק"נ על לעבור לקריירה הזו, בסכום הזה יכולה כל דמות להיות כבר באמצע הקריירה השניה שלה או אפילו בסוף הקריירה השניה אם זאת פשוטה מספיק... רק לשם העניין: שודד קברים יכול לעבור לקריירה של סטודנט (אותו שודד שהולך ללמוד באוניברסיטה כדי ללמוד יותר על העבר) ושם למד להכיר את רעיון הקסמים וכקריירה שלישית הוא מנסה להיות קוסם (מעבר אפשרי בין קריירות)

panters

New member
רגע רגע

ומה עם הדמות רוצה ללמוד מיומנויות שהם לא ברשימת המיומנויות של הקריירה שלה? למשל דמות קוסם רוצה לנסות ללמוד מיומנות בחרב כדי שתהיה לה שליטה בסיסית (רמה ראשונה או שניה) של שימוש בחרב. היא לא יכולה בכלל?

shadowfax

New member
מיומנות בנשק קיימת לכל אחד

זה חלק מהנתונים הבסיסים של כל דמות בWH: הראשון WS או weapon skill שמיצג את היכולת של הדמות להשתמש בנשקים פשוטים (חרב, גרזן וכו') וכן BS או ballistic skill שמיצג את היכולת של הדמות להשתמש בנשקי טווח פשוטים, כל אחד מהנתונים מגולגל כחלק מיצירת הדמות, כל אחד יכול להשתמש בנשק בWHFRP חלק יותר טוב וחלק פחות טוב זה חלק מאופי העולם - הוא קשה ומסוכן... אבל בתשובה לשאלה שלך: לא, דמות לא יכולה לקחת כישרון (skill או talent) שאינו חלק מהקריירה שלה, הסיבה הפנים משחקית היא שבמסגרת אותה קריירה לדמות לא תהיה חשיפה לאותו כישרון ולכן היא לא יכולה לקחת אותו, אך כך למעשה מאזנים את הדמויות בWHFRP ומונעים מדמות להפוך ל"כל יכולה" (בעיה ראלית בשיטת כישרונות).

panters

New member
משהו פה לא מסתדר לי

בוא נגיד שהדמות רוצה ללמוד סריגה והמיומנות הזו אינה מופיעה אצלה ברשימות אבל היא רוצה ללמוד את זה כתחביב. היא לא יכולה??? אם אותו שחקן מתעקש ומחפש סורגת מיומנת שתלמד אותו, הוא לא ילמד את המיומנות?

shadowfax

New member
לא

מיומנות בסריגה לא קיימת... אבל לשם העניין: לא, דמות לא יכולה ללמוד כישרון שאינו חלק מהקריירה שלה לכן יש חשיבות לבחירת הקריירות הבאות של הדמות.

panters

New member
כל חוק הוא אופציונאלי

אני ראיתי הרבה פעמים בספרי החוקים משפטים כגון: "במקרה זה המנחה חייב לעשות כך וכך" החוקים האלה נשמעו לי תמיד ממש טפשיים ביחוד לאור העובדה שבתחילת הספר היו כותבים "כל החוקים הם רק הצעות וקווים מנחים" זה ממש הצחיק אותי

panters

New member
לא הבנתי משהו

הדוגמא של א' - סט"ב היא שיטה גרועה זו דוגמא לדעה שהיא גם עובדה? בנוגע לג' - העיקרון של הפרדת הדרגות/תפקיד נוצר בAD&D. בD&D מהדורה שניה היא קשר ישיר בדכ בין שתיהן גם בADND אני מתקלים בזה לפעמים בצורה אפילו יותר חזקה ומחייבת (למשל דרואיד שלא יכול לעלות מעבר לדרגה 15 אם אני לא טועה מבלי להביס קודם דרואיד אחר.

הסבר

"סט"ב היא שיטה גרועה" - דיעה שמבוססת לרוב על חוסר היכרות, ולרוב מלווה בהסבר "אני לא מכיר כלום חוץ ממו"ד אבל יודע שכל מה שלא מו"ד הוא גרוע, קשה ומסובך". "מו"ד היא שיטה גרועה" - עובדה, שמבוססת על כך שיש דברים שהיא פשוט לא מאפשרת, שבין ההגיון המכני שלה לאופן בו היינו מצפים שדברים יתרחשו בעלילה דמיונית אין שום קשר, ושהצדדים החיוביים היחידים בה הועתקו משיטות אחרות.

"הגנרל החל כלוחם"...

קולאוני למשל, החל את דרכו כחוטב עצים. לפי ההגיון של שיטות המקצועות, הסיבה היחידה שהוא יכל להצטרף לפלוגת קונדוטיירי שעברה בסביבה בזמן שהוא חטב עץ נבעה מכך שהוא קיבל כבר מספיק נקודות נסיון על עצים שחיסל, וכך יכל לקחת דרגה בתור לוחם ולקבל מיד מיומנויות בסיס בכלי נשק, וכמובן - נק"פ משופר. בשיטת מקצועות, אותו גנרל גם כנראה נלחם יותר טוב מכל החיילים שלו.

למעלה