wapyland
....***

• פותח הנושא wapy
  • פורסם בתאריך

באסטM

New member
מזל טוב למתוקים :)

יש רק שניים? שיהיו להם חיים נעימים בריאים וארוכים! (אולי באיזה בית ירושלמי נחמד?) באמת מזמן לא עדכנת.. אני מקווה שאתה מצליח לטפל במשפחה המורחבת, ועכשיו במיוחד באמא החמודה.

bumblebee1

New member
הם לא גרים בבית.... הם בחוץ ונכונו להם עוד ימ

ימים קרים. אני לא אכנס איתך לויכוח - כי נכנסת למקום הזה כל כך הרבה פעמים אבל גזרת על עוד 2 חתולים את עול חיי הרחוב :( חבל ולא - אין לי שום רצון לנהל דיון על זה סצם להביע את דעתי - שכן אף אחד מהחתולים האלה - אין לו קרות גג אז עצוב לי. עצוב לי שאני נלחמת בגורים שננטשים - למצוא להם בתים , וביונק שנמצא אצלי... ואתה הנחת לשניים נוספים להיכנס למעגל וליצור מעגלים חדשים. עצוב לי

wapy

New member
../images/Emo51.gif הטבע עושה להם רק טוב../images/Emo141.gif

מתברר שחתול למרות הכל הוא נמר קטן נולדו 2 גורים - האמא שלהם תניק אותם עד גיל שלושה חודשים כל זמן שאני בסביבה - יקבלו אוכל גם ממני בהמשך יגדלו ויחיו כמו לנד - שהוא חתול יוצא מהכלל חי בטבע בשולי יער ירושלים - אוכל מהצפרדע הגדוש וכשאני מגיע - ממש נכנס לאטרף - רץ לקבל ייחס נהנה מכל רגע שאנו ביחד. כמה הוא מאושר על העץ תנו לחיות לחיות - כמו שהן אוהבות

bumblebee1

New member
מה שעושה לך טוב

הסטטיסטיקות מוכיחות לך אחרת כל הזמן... המצב בארץ מוכיח לך אחרת... מעניין מה צריך בשביל לעורר אותך....

yuvalid1

New member
אתה איש טוב,אני שמחה לשמוע שאתה חושב ככה

כבר פחדתי שאנשים לא חושבים שמקומם של חתולים הוא להייות בטבע,את רוב חתולי הגינה שלי אני משחררת בגינה ואחרי תקופה מסוימת מעבירה ליער שוהם כל הכבוד לך העלת לי חיוך,לילה טוב@0:

bumblebee1

New member
האם את שולחת אותם עם לא מעוקרים ומסורסים?

לא מחוסנים?

yuvalid1

New member
ברור שאחרי שהם מחוסנים ומעוקרים(אם רובם)

אני עדיין אוהבת אותם ולא רוצה שהם ימותו..

bumblebee1

New member
אז פה הוא מתמוגג מעוד גורים שנולדו ויוולדו לח

לחתולים האלה... בלי לעקר ובלי לחסן.... מרגיל אותם לאוכל עד שיום יבוא והוא לא יגיע (שכן זה לא הבית שלו ולא החצר האחרוורית שלו) והם ימשיכו להתרבות "להנאתם" האמהות יקבלו דלקות ברחם שכן ככה זה עם חתולות שכל עונת ייחום יולדות (אה - כן, וואפי שלא יהיה לך סםק שזה כאבי תופת) שלא לדבר עם כל המלטה שמעלה את הסיכויים שלסרטן באיברי הרבייה אף אחד לא דואג לבית חם.. רק שימשיכו להתרבות ולתת עוד תירוץ לאנשים - להרעיל, לענות ולחברה להגנת הטבע תירוץ לירות בהם! יופי וואפי ! אני בין הראשונים שמעריכה תמונות של חיות. אבל וואפי - שתמונות שלך של החתולים החמודים של הגורים... של הטבע עושה את שלו לא זה פשוט מעציב אותי כי אני וואפי נמצאת בשטח - ואתה צופה נקודתית ממסך וורוד ומעין של עדשה נוח

YGIM

New member
את מעבירה את החתולים בכוונה ליער

ואח"כ החברה להגנת הטבע בוכה שחתולים הם מטרד סביבתי וצריך להרוג אותם.

dim18

New member
האמת שלא ממש רציתי להקפיץ את השרשור הזה

ולהאכיל את הטרול שזועק לתשומת לב (לא , אלא הנזק שפרסם את התמונות). אבל היות ויש כבר תגובות, אני אגיד את דעתי. חתול בית, כשמו כן הוא, מקומו הוא בבית. לא ברחוב, לא בטבע, אפילו לא בגינה (לא באופן קבוע לפחות), וכל מי שתומך בזה, לא מבין ממש את המהות של ביות בעלי חיים, את המהות של בעלי החיים הללו, ואת הקשיים הבלתי אפשריים של חייהם בחוץ. האנשיםש מאכילים כאן חתולי רחוב, אל עושים זאת כי הם נהנים כל כך רלאות אותם "בטבע", אלא כי אי אפשר לקחת את כולם אליך, וגם חלקם יתקשו הלסתגל לחיי בית, בגלל שלא עברו חברות מתאימה לבני אדם כאשר היו צעירים. ישנם חתולים שמקומם בטבע, חתולי בר, חתולי ביצות, קרקלים והשניים וחצי נמרים שנותרו פה, כל אלו לא חיות מבויתות ובעליה אינסטינקט והכישורים להסתדר בחוץ, כאלו שאין לחתולי הבר שלהם. בגלל הגישה הזאת, מתישהו בעתיד יגיע היום שבו הרשויות יתחילו לצוד חתולים שחיים בחוץ, ואז כולם ייפגעו, ולא ניתן יהיה לעשות כלום כדי למנוע את זה. אחת הסיבותה מרכזיות לכך, היא אנשים כמוך שחושבים שזה עוד חיית בר, שאפשר לשחרר החוצה בכייף, שלא מבינים מהו טבע, ויותר מכך לא מבינים שהוא לא משהו קסום ופסטורלי אלא אכזרי וחסר רחמים. היופי של הפרחים, נובע מתחרות עיקשת על תשומת לב ועל הזכות הלתרבות עם פרחים אחרים, היופי של שירת הציפורים היא בעצם מאבק מתמיד, על טריטוריה, בנות זוג, או כנגד פולשים, ורק לנו זה נשמע כסימפונייה. בעל חיים כחתול הבית שמגיע לאיזור הזה, מעבר לכך שעלול לצוד בעצמו, יהיה נתון בדרך כלל לחסדי הטבע חסר הרחמים הזה וימות מאוד מהר. דרך אגב, העברת חתולים מהשטח שלהם לשטח אחר, הינה עבירה פלילית בישראל, ואם את עושה את זה (גם אם החתול מעוקר ומחוסן) את עוברת על החוק. ולא מקומם של חתולי הבית הוא לא בטבע, אחרת הם לא היו נקראים חתולי בית.

dim18

New member
תיקון בשורה הראשונה בסוגריים

*לא את , אלא הנזק שפרסם את התמונות

bumblebee1

New member
אני חייבת לאמר שפה אני לא קשה כ"כ בהתחשב

במציאות הקשה פה בארץ אני מודה שאם הייתה לי גינה - הייתי מגדלת בה עוד כמה חתולים - כי זה עדיין כולל קורת בית, אוכל וטיםול וטרינרי - שלא לדבר עם עיקור וסירוס במצב שאליו הגענו אין אפשרות למצוא לכולם בתים - אז כל אחד עושה מה שהוא יכול יש כאלה שתורמים כסף, יש כאלה שמעקרין ומסרסים ויש כאלה שגם מאכילים ויש כאלה שמתנדבים בעמותות - ויש כאלה שמעבירים מודעות ועוזרים למצוא בתים כל אחד מה שהוא יכול כל עוד הוא לא מזיק להאכיל חתולים במקום שהוא לא קבוע - לתת להם להתרגל לאוכל ובנוסף לא לדאוג לעקר ולסרס... קשה לי עם זה. וואפי - עכשיו זה עוד בגבול האפשרי מבחינת תקציב לעקר את החתולות שם שנה הבאה עם מה שיהיה - אין סיכוי שתוכל להרשות את זה לעצמך מה גם שזה מביא עוד חתולים זכרים שנלחמים על הנקבות והטריטוריה

IVaLeRyI

New member
אישית קשה לי עם הביטוי חתול בית

הרי הביטוי domesticated, מבוית, תקף הכי פחות כלפיי החתולים, ביות מטרתו להעצים תכונות מסוימות ולמזער תכונות שמפריעות לאדם - זה לא כ-ז-ה עבד על החתולים, נכון? ...כל התכונות נשארות, פשוט התמתנו. החתול הוא טורף יונק מבוית, שהמקור שלו לא בידיוק ידוע. חושבים שבכל מיני מקומות בעולם התפתחו זני חתולי בית מחתולי בר - ולא דווקא בכל מקומות זה קרה עם ההתערבות של האדם. מינים מבויתים לא תמיד יכולים לשרוד בלי בני אדם זה לא כך אצל החתולים, אני לא מסכימה איתך, כן יש להם את האינסטינקטים וכישורים להסתדר בחוץ, פשוט הבחוץ של היום לא הכי מתאים להם - מה לעשות, קשה לשרוד כשהנהג סוטה מהנתיב שלו רק בשביל לדרוס אותך (למרות ששוב, זו החיה הנפוצה ביותר, שזה כן מצביע על היכולת שלהם לשרוד ולהסתדל ולהעמיד צאצאים. אפילו יותר מדיי צאצאים) מינים מבויתים עוברים שינויים גנטיים , לכלבים יש גדלים שונים לכבשים סוגי פרווה שונים - ההשפעה הגנטית שהצליחו להשיג על החתולים היא בהרבה יותר קטנה ( אין הרבה שינויי גודל, פרווה והמצאות האף:p) והפואנטה שלי היא שאיך שאתה מתאר את זה, חתולים הם תלוים בנו עד אין סוף וזה לא נכון, אם כל בני האדם בעולם ימותו - חתולי "בית" ישגשגו גם ללא בית...וזה מאוד לא משכנע להסתמך על הגדרת מושג בעברית בשביל להצביע על הדבר עצמו אותו הוא מגדיר, השפה העברית בהרבה מאוד פעמים דיי מפספסת את המטרה, וגם במקרה הזה ההגדרה הנכונה יותר היא חתול מבוית ולא חתול בית. אגב כתבה מעניינת http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3804917,00.html

YGIM

New member
מעניין מה שכתבת...

אני אבל לא ממש מסכימה עם זה שאין הרבה שוני גנטי אצל החתולים. אוקי, מעבר לזה שהם באותו גודל פחות או יותר יש כל כך הרבה סוגי חתולים: עם פרווה ארוכה, בלי פרווה בכלל, עם פרווה מתולתלת, עם אוזניים מקופלות, עם רגליים קצרות, בלי זנב, חתולים ארוכים יותר, קצרים יותר... אני דווקא ממש נהדמת כמה הם שונים בכל פעם כשאני מגלה על גזע חדש של חתולים...

IVaLeRyI

New member
מממ כן, צודקת

פה באמת דיי דיקלמתי מרצים לגנטיקה P: אבל בתכלס,תכונות של חתול בר נשמרו בחתולי בית, אין הרבה שינוי מבחינת אופי, יש יותר "סבלנות" כלפי בני אדם אבל גם התכונה הזאת פסחה על כמה פרטים D: אני שמחה שאין חתולי פינצ'ר (נשמע לי מאוד שביר חחח)

YGIM

New member
אוי חתול פינצ'ר יכל להיות הדבר הכי אדיר בעולם

מעניין אם חתולי בר מגרגרים גם... מישהו יודע? (אולי אני מפגינה פה בורות עמוקה אבל באמת מעניין אותי)

IVaLeRyI

New member
כן :)

כל החתוליים מגרגרים וגם חזירי ים וזה אחד החמודים

למעלה