wake up או you oughta know

wake up או you oughta know

מה שיר טוב יותר? you oughta ויתר אותנטי וזועם ו- wake up הולך על המטאפורות והעצבות. אז מה טוב יותר? איפה הביצוע/הקול/הלחן והכי חשוב - הלירקס טובים יותר?

עלייך לדעת

עלייך לדעת (תכל'ס ראיתי את התרגום הזה ב- !E ומשום מה הוא מצלצל יותר טוב מ- אתה מוכרח לדעת. אני רוצה שתדע שאני שמחה בשבילך/כם אני לא רוצה דבר מלבד הטוב ביותר בשבילכם גרסה זקנה שלי היא מעוותת/סוטה כמוני? היא תרד לך בתיאטרון? הדיבור שלה מרשים אותך? יהיה לה את הילד שלך? אני בטוחה שהיא תיהיה אימא לתפארת ...בגלל שהאהבה שנתת שעשינו לא היתה חזקה מספיק כדי שתאפשר לך להרחיב אותה, לא וכל פעם שאתה אומר את שמה היא יודעת איך אמרת שתחזיק אותי עד שמתת, עד שמתת אבל אתה עדיין חי ואני כאן כדי להזכיר לך על הבלאגן שעזבת שברחת זה לא פייר להעלים אותי מהשבועה שנשאתי, זאת שהבטחת לי עלייך לדעת אתה נראה טוב מאוד, הדברים נראים שלווים אני לא מאופקת כל כך חשבתי שאתה אמור לדעת.. האם שכחת ממני אדון.נוכלות? אני שונאת לצוטט לך באמצע הארוחה זאת היתה סטירה לפנים המהירות שבה החלפתי ואתה חושב עליי כשאתה מזיי! אותה?! ...כי הבדיחה שזיינ! במיטה זאת אני, ואני לא מתכוונת להעלם מהר כמו שאתה ממצמץ - ואתה יודע זאת וכל פעם שאני שורטת גב של גברים מישהי באה וחוזרת, אני מייחלת שתרגיש את זה.. אתה בכלל יכול להרגיש את זה?

Rוית

New member
וואו איזה פירוש קולקל!

טוב, רובו האמת נכון, פשוט דווקא השורות הכי חזקות הושחטו וזה הציק לי בעיניים!
"זה לא פייר להעלים אותי מהשבועה שנשאתי" = זה לא פייר להתכחש לשבועה שנתת לי (..ונשאתי עימי) "אני שונאת לצוטט לך באמצע הארוחה"=אני שונאת להטריד לך. (כלומר לטלפון, להציק וכו'..) "כי הבדיחה שזיינ!" - בשיר היא אומרת: "Cause the joke that you laid in the bed that was me" היא משווה אותה לבדיחה שהוא זרק על המיטה בלהט הרגע.. לדעתי בכל אופן.. "וכל פעם שאני שורטת גב של גברים מישהי באה וחוזרת" -
אמיל!! WTF!!! השורה האגדית היא כמובן "And everytime I scratch my nails down someone else's back I hope you feel it" שכמובן אומרת שאלאניס מקווה שכל פעם שהיא תשרוט עם ציפורניה גב של מישהו אחר היא מקווה שהוא הוא ירגיש את זה... ובקשר לשאלה המקורית - WAKE UP היה שיר שתמיד ריגש אותי אבל אין לו את העוצמות של YOK לדעתי..

shikma r

New member
קצת ממני על YOK ../images/Emo9.gif

תמיד אהבתי את השיר הזה וקישרתי אותו לאנשים בחיי הפרטיים (בדרך כלל אלקסים-כמו כל אחד מאתינו אני מניחה) לכן בניתי עליו לאורך השנים דברים שבשבילי נראים כמובנים מאליו אז נוציא חלק מהם (לא הכל יעלה לי עכשיו).. I'm sure she'd make a really excellent mother תמיד ראיתי את זה כיותר מ"אמא לילדיו". תמיד ראיתי את זה שהיא תהיה אמא מושלמת בשבילו. די מאשימה אותו בילדותיות שהיא עצמה לא יכלה לסבול ולא התאימה לתפקיד האמא שהוא רצה ממנה כלפי עצמו לאו דווקא לילדים לעתיד. 'Cause the love that you gave that we made wasn't able to make it enough for you to be open wide כי האהבה שנתת,שיצרנו לא הייתה מספיק טובה בשביל שתהיה פתוח לרווחה (הכוונה לכנות,אמיתיות בין בני זוג).הוא לא נחשף בפניה למרות האהבה שהייתה ביניהם. 'Cause the joke that you laid in the bed that was me And I'm not gonna fade As soon as you close your eyes and you know it כי הבדיחה שזיי*ת במיטה הייתה אני (הרגישה שהוא ראה אותה כבדיחה אבל בכל זאת ז**ן אותה בכ"ז) ואני לא מתכוונת להיעלם כשתעצום עיניך ואתה יודע את זה וכמובן השורה "ה" שורהההה שתמיד תמיד אהבתי: And every time I scratch my nails down someone else's back I hope you feel it ובכל פעם שאני שורטת בציפורניי במורד גבו של גבר אחר אני מקווה שאתה מרגיש את זה well can you feel it ?! נו, אז אתה מרגיש את זה?! אוח..איזה שיר..פשוט מלא רגשות כעס,פגיעה שנאה והרבה הרבה ציניות.. תמיד תהיתי על העובדה שהשהיר מופיע פעמיים והשיר השני באותו טראק של YOUR HOUSE והגעתי למסקנה שזה די מעיד על העובדה שלמרות הציניות וחוזק שלה היא בסה"כ רומנטית ופגעה..

תתעורר

תתעורר אתה אוהב שלג אבל רק אם הוא חם אתה אוהב גשם אבל רק כאשר הוא יבש אין ערך רגשי לשושנה שנפלה על הרצפה שלך אין שום הצדקה יסודית לזה שאתה רואה בי כמובן מאליו -מאהב עם השתוקקות לדברים טובים לא מציאותיים כדי לא להתמודד עם דרך הדברים באמת. - ב- all i really want יש אזכור לרצפה, והיא משמשת כמקום נטול ביטחון עצמי (מוניקה סקס - שנה סחבת אותי על הרצפה...), הפרח ברצפה ועכשיו אין לו ביטחון לפרוח אז הוא נבל/נפל כי זה קל שלא כל כך הרבה יותר קל שלא והרגש שנותנים לך לא מקבלים חזרה ממך (כי קל לראות את הדרכים ככה.. וזה קל לרמוס אנשים בדרך...) אתה אוהב כאב אבל רק אם הוא לא מכאיב מספיק אתה יושב...ומחכה...לתגובה יש משיכה שקופה לדרך של ההתנגדות המועטת בחייך ויש סלידה ברורה שלא משקפת את ההתעקשות שלי שתגרום לך לנסות הלילה והרגש שנותנים לך לא מקבלים חזרה ממך ממך ממך ממך ממך ממך אין אהבה אין כסף אין עוד שום רטיטה (...מהתרגשות) יש ילד קטן ערום מפוחד ורועד וידיו בתוך פניו ויש ילדה קטנה לא מוערכת מספיק ונטולת סבלנות שמרימה ידיים (הילד המפוחד הקטן בוכה..הראש שלו בתוך הידיים. הילדה הקטנה החסרת סבלנות...הרימה ידיים=ויתרה)

דעתי...

Wake up. עמוק יותר, בוגר יותר, אנשים מפרידות נוהגים להיות עצובים, ככה שההתחברות וטבה יותר. המילה במקום, התיאורים סופהדרך.. הקול שלה נשמע טוב יותר (בקטע שהיא שרה - get up off of it, נסו לשמוע את השירה ברקע... הקטע הווקאלי הכי טוב ב- jagged), והעיבוד טוב יותר. חוץ מזה בלייב הוא נשמע טוב יותר. wake up - 10 you oughta know - 9.5

Lotzifer

New member
אני בהחלט מסכימה איתך!

דבר ראשון- תודה רבה על התירגומים והנושא המעניין שהעלת. דבר שני- וויק אפ הוא בהחלט אחד השירים הטובים והמועדפים עלי (הכי הכי של JLP). אני חושבת שהיא ממלא אותי בכעס על האדם (או הסוג של האנשים) שעליו (או עליהם) נכתב השיר אפילו יותר מ-YOK. הייתה תקופה שכל פעם שהייתי שומעת את השיר היו עומדות לי דמעות בעיניים (הסיבות שמורות במערכת). וכמובן יש את העניין הווקאלי, שהוא מדהים בשיר הזה. לסיכום- אני מסכימה עם כל מילה שלך.

למעלה