Wakamusha, רד מהסוס עליו עלית

rachel437

New member
ברסלב

היום היו מאשפזים אחד כמו הרבי מברסלב. אף לא אחד מגדולי הרבנים בזמנו התייחסו אליו. כל ספריו מלאים בספורים תמהונים בלשון המעטה. שום חידושים, רק פנטזיות.

gdisrael

New member
תגובה :

לא התייחס לדברי הבלע על קדושי עליון, ואת יכולה להתחשב ולא להגיד דברים כאלו לידי - מה את אידיוטית או מה ? "אף לא אחד מגדולי הרבנים בזמנו התייחסו אליו" אף לא אחד מגדולי הרבנים התייחסו לאף אחד. למה שהתייחסו ? כל אחד היה טמון בקהילתו. "כל ספריו מלאים בספורים תמהונים בלשון המעטה" לא, יש לו ספר אחד שנקרא "סיפורי מעשיות", והוא הספר היחיד שמכיל סיפורים. "שום חידושים" תוכיחי ! עוד לא נתקלתי בגדול-עולם שהוריד חידושים כמו רבי נחמן (למרות שגם רשב"י הבעש"ט האר"י הרמח"ל וכדומה חידשו המון, כמובן הזכרתי על פלג הקבלה, על פלג ההלכה איני בקיא, אך כמובן שרש"י הרמב"ם הרי"ף והרא"ש עשו עבודה שערכה לא תסולא מפז, מנוחתם עדן, צדיקי-יסוד-עולם). "רק פנטזיות" לא, המעשיות היחידות מפרי עטו של רבי נחמן הם המופיעות ב"סיפורי מעשיות" וכולן כוללות סודות עליונות ונוראים.

rachel437

New member
גדולי הרבנים בתקופתו

התייחסו וציטטו אחד מדבריי השני ואף אחד מהם לא גרס או הזכיר אותו. רבי נחמן לא כתב שום חידושים, רק שטויות. סיפוריו הם סודות עליונות ונוראים בערך כמו סיפורי הארי פוטר. נח נח נחמן

sshender

New member
לא צריך להתחשב באמונות של אנשים

אלא צריך לנהל ויכוחים קונסטרוקטיביים ולדרוש שיגבה את הטענות שלו במעט יותר מ"אמונה". האמונה שלך לא צריכה להיות חסינה מביקורת, ארסית ככל שתהיה. אין לה מונופול מוסרי שמונע מאיתנו לעשות לאמונה שלך את מה שנעשה לדעות הפוליטיות של אנשים או לתפיסות פילוסופיות שלהם. ואם אתה עונה, תעשה טובה לעצמך לפחות אל תעתיק את דברי להודעתך. אני רוצה לקוות שמוחך מסוגל לעבד את כמות המידע הזאת בלי להזדקק לה מול מהעיניים כל העט שאתה מורח את הגיגיך על פני הפורום.

gdisrael

New member
כל העט ? חחחח

אתה טפשון, והודעתייך טיפשיות. לא אכפת לי שהיא לא תכבד את אמונתי ... אלא שלא תקרה למשוש חיי "משוגע" לנגד עייני. זה זלזול ברמה הגדולה ביותר. בכל אופן, לא, אני לא צריך להביא שום סימוכין לאמונתי, חבר .. מכיר את הפסוק ? "וידעת היום .. והשבת אל לבבך" זאת אומרת, אנחנו יודעים, בידיעה (!) שה' קיים ותורתו אמת. ואחר כך זה כבר עניין של רגש, עניין של קבלה. לא מחפשים הוכחה, אלא "ככל אשר יורוך" בדיוק כמו שפגוש בדב שכול אמר בקשר לקבלה, לא מדובר על טענות והוכחות , אלא על "נביעה", מקבל את הדברים כמות שהם (ויתקן אותי פגוש אם אני טועה). אני לא חייב להוכיח לך את אמונתי בדברי חז"ל או בתורתיו של רבי נחמן זי"ע צי"ע ... אלא אני יכול להוכיח לך את קיומו של הבורא ואמיתות תורתו. אוף נו, שנדר, תפעיל כבר את הראש !

Back bencher

New member
>זאת אומרת, אנחנו יודעים,

בידיעה (!) שה' קיים ותורתו אמת< מדובר באמונה. אין מדובר בידיעה. אתם מאמינים. אינכם יודעים. פשוט אינך יודע את ההבדל

שלמה המלך "מבשרי אחזה אלוה"

מה זאת אומרת אחזה? בטח תמהר ותפרש זאת כחזיון => חזיון תעתועים? שלמה המלך ככל הנראה נקט בשיטתך, האמין במה שעניו רואות. נו, גם הוא בטח טיפש.

Back bencher

New member
>שלמה המלך ככל הנראה נקט בשיטתך,

האמין במה שעניו רואות. נו, גם הוא בטח טיפש< מה אתה מקשקש על "שלמה" ? לטענת התנ"כ התחתן שלמה בכל שליטי המזרח התכון, והנה, אף חצר מלוכה במזרח התכון אינה מאזכרת "שלמה" כלשהו בדוק שמא לקית בבצקת מוחית _____________________________________________________________
...and ye shall know the truth, and the truth shall set you free (John 8:32)​

sshender

New member
ואי. עלית על טעות כתיב אצלי.

אתה מוזמן לרפרף בעוד הודעות שלי, שם תמצא כאלה למכביר. אין לי במה להתבייש. חלקן נובעות מ typos וחלקן מחוסר תשומת לב. בגדול, אם אדרש להקדיש תשומת לב לכל מילה, לא יהיו לי טעויות כלל. אבל לא זאת הבעיה. הבעיה היא שלא ענית לי על כלום. לא נתת לי שום סיבה להתייחס לאמונתך ביותר כבוד מאשר שאני מתייחס לדעותיך הפוליטיות או לנטיות האהדה שלך בכדורגל. אתם לא יודעים דבר, אדרבא אפילו היוהרה שלכם *לא יודעת* גבול. אלוהיך הוא פרי דימינך הפרטי וככזה אני ארשה לעצמי להתייחס אליו בכבוד ששמור אצלי לחברים דימיוניים אחרים מאגדות פולקלור שונות.

למעלה