Wakamusha, רד מהסוס עליו עלית

Wakamusha

New member
Whatever indeed

כן, לך ולי היה דיון מאוד פורה. אתה ביקשת ממני שאני אתאר לך משהו, ואתה אמרת שאתה לא מרוצה. דיברנו על אביוגנזה, נכון? אמרת שמספיק לך לימודי כימיה בתיכון כדי להבין מה לעזאזל הולך שם, נכון? תקשיב לי, חובב-נחמן יקר, גם אם אני אביא לך מכונת זמן ואתה תראה לאורך כל ההיסטוריה *בדיוק* איך החיים התפתחו ממרק כימיקלים קדמוני ושכל הדברים המטופשים שאתה מאמין בהם לא קרו, אתה עדיין לא תאמין לי. אתה סובל מהזיה ואתה קשור אליה רגשית, וכדי לשנות אותך יצטרכו לשבור את הנפש שלך לחלוטין. גם לו יכולתי לעשות דבר שכזה, לא הייתי עושה את זה.. אתה צודק לגבי דבר אחד, לא הייתי צריך לכתוב את זה בפומבי. על כך ברסלברי הצעיר, מגיעה לך התנצלות. זה לא יחזור על עצמו. however בוא נסכים על דבר אחד, כל דיון בינך לביני (או דומים לי, לאו דווקא אתאיסטים, יש מספיק תאיסטים מדענים) יהיה עקר לחלוטין אם איננו מצייתים לאותם כללים. אתה פועל מתוך דוגמה דתית, אתה מאמין באל שאינו קיים ואתה מציית לדוגמות שרירותיות שאלף כמוני לא יזיזו. אז למה להתווכח אם זה לעולם לא יניב פרי? אני לא אגיד שנפרד כידידים, כי אתה בחיים לא תרשה דבר כזה (אני גם לא מת על הרעיון), אבל לפחות בוא נפסיק את מצעד האיוולת.. אנחנו נשלח אחד לשני הודעות עקרות עד קץ הימים אחרת.. אני בטוח שיש לך דברים יותר טובים לעשות (לי אין כי אני הרי אפיקורס חוטא.)

gdisrael

New member
תגובה :

"כן, לך ולי היה דיון מאוד פורה. אתה ביקשת ממני שאני אתאר לך משהו, ואתה אמרת שאתה לא מרוצה. דיברנו על אביוגנזה, נכון? אמרת שמספיק לך לימודי כימיה בתיכון כדי להבין מה לעזאזל הולך שם, נכון?" נו, ודאי שלא מרוצה ... מה כתבת ? "כימיקלים פשוטים -> פולימרים -> פולימרים משתכפלים-> היפר-מעגל -> פרוטוביונט -> בקטריה" אם מכך הייתי אמור להתרצות, אזי, מכך גם אתה אמור להתרצות : "אלקים -> אלקים בורא את העולם". אזי, "מעשיית הבריאה האיזראליטית" קבילה אמפירית-מדעית. שמור את הבולשיט לעצמך, שיננת מנטרות, התרשים לעיל לא אומר דבר, אני רוצה פירוט של הכימלקים הפשוטים, של הפולימרים, של הפולימרים המשתכפלים, של ההיפר-מעגל, של הפרוטוביונט, ושל הבקטריות + חישובים-הסתברותיים לכל תהליך אשר אחראי למעבר ממבנה אחד למשנהו. "חובב-נחמן יקר" מה נדבקת לכך ? "גם אם אני אביא לך מכונת זמן ואתה תראה לאורך כל ההיסטוריה *בדיוק* איך החיים התפתחו ממרק כימיקלים קדמוני ושכל הדברים המטופשים שאתה מאמין בהם לא קרו, אתה עדיין לא תאמין לי" מדוע צריך להאמין עם ב"עובדה נצפית" עסקינן ? לא, אז *אדע* כי התרחש התהליך האביוגנזי לעיל, אך עדיין אין זה מבטל את קיום האל. " אתה סובל מהזיה ואתה קשור אליה רגשית, וכדי לשנות אותך יצטרכו לשבור את הנפש שלך לחלוטין. גם לו יכולתי לעשות דבר שכזה, לא הייתי עושה את זה.. " guess who's talking חסיד דאבולוציה שכל פרי עטו הוא הזייה אחת גדולה. אבל אני להבדילך, "*כן* הייתי עושה את זה", אבל "עיינים להם, ולא יראו. אזניים להם, ולא יאזינו". "אתה צודק לגבי דבר אחד, לא הייתי צריך לכתוב את זה בפומבי. על כך ברסלברי הצעיר, מגיעה לך התנצלות. זה לא יחזור על עצמו." אתה יכול לכתוב את אשר אתה חופץ, המנע לבצע עליי "רצח-אופי". מחמיא לי שאתה עדיין שאני ברסלבר (כבר העמדתי אותך על טעותך בעבר, מה יהיה ?!) אך איני ברסלרב, עדיין. עדיין, מדוע אתה נתפסת לזה כה חזק ? ההתנצלות התקבלה. "בוא נסכים על דבר אחד, כל דיון בינך לביני (או דומים לי, לאו דווקא אתאיסטים, יש מספיק תאיסטים מדענים) יהיה עקר לחלוטין אם איננו מצייתים לאותם כללים. אתה פועל מתוך דוגמה דתית, אתה מאמין באל שאינו קיים ואתה מציית לדוגמות שרירותיות שאלף כמוני לא יזיזו. אז למה להתווכח אם זה לעולם לא יניב פרי?" די כבר ! cut the bulshit כמו כל אתאיסט, כל טענה שניצבת כנגדו, "אוי אוי אוי (כמו ב"קצרים") בריאתן דמגוגי". תפסיק לנתח לי את האופי ! תפסיק כיוצא בכך לבצע עליי רצח אופי ! תפסיק לרדת לפסים אישיים ולמלא את הודעותייך בכשלים לוגיים ! תתחיל להתייחס לטענותיי ! אחר כך, אם הצלחת להפריך אותם ולהראות שמגוחכות המה, תוכל לפנות על אד הומינם (כי אז לפחות לא תעיד שנשארת חסר-מענה, אלא רק שאין לך תרבות דיון והנך פוץ). "אני לא אגיד שנפרד כידידים, כי אתה בחיים לא תרשה דבר כזה (אני גם לא מת על הרעיון)," תתפלא, חמוד. לי אין דבר נגדך, לך יש נגדי, אמרת שאתה בז לא וכו' , שאני מגוחך וכו' ... ואני לא אמרתי זאת עלייך - למה ? אין לי סיבה, אני לא מחפש טפיחות על האגו מותק. כל שאמרתי, שאתה ככל אתאיסט מצוי, נופל בעשרות כשלים לוגיים, לדוגמא, במקום להטפל לטענות, נטפל לאדם (אד הומינם). "אבל לפחות בוא נפסיק את מצעד האיוולת.. אנחנו נשלח אחד לשני הודעות עקרות עד קץ הימים אחרת.. אני בטוח שיש לך דברים יותר טובים לעשות (לי אין כי אני הרי אפיקורס חוטא.)" איני יודע מה לך יש לעשות, ואין אתה יודע מה יש לי. לכן, נשאיר זאת כסוד-כמוס, מה דעתך ?

לא תעמוד על דם רעך

חברים אתאיסטים, בידכם הדבר. אם לא מישהו מכם יעמיד את התפלצת הנ"ל במקומו - הוא לא יצא מזה. דמו בראשכם. זה פשוט לא יאומן אבל האיש פשוט הולך ומונה בכל דיון כמה אתאיסטים הגיבו על דברי פלוני ולפי זה הוא מחליט מי צדק. הנה הוא עשה זאת גם כאן. והדברים מתייחסים לשרשור מוצלח זה. משם נלקחו תגובותיו ה"עמוקות"
של deathcaster וכן של McBlack וכן של "בליעל" שנפל שם בכל פח אפשרי. לא להתעצל חברים השרשור הנ"ל שווה קריאה, הן מצד התוכן ומה שניתן ללמוד ממנו והן מבחינה בידורית. וגם את השועל הוא הביא כראייה.
וכמובן גם את sshender, שכבר "מיצה" איתי את הדיון אי שם בסביבות יולי
. לא להתעצל. נא לעיין כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=91091219 ולעקוב אחר הקישורים - הנאה מובטחת למשקיעים. ועוד קינח ב WolverChenus: "שP=1 בעצם אומר anything might happen. אתה יכול לתרגם את זה בעקמומיות ש"או שכן או שלא". ככל שזה יותר קרוב לאפס (וזה אף פעם לא מגיע לאפס) אז זה יותר סביר סטטיסטית."

gdisrael

New member
"תפלצת" גדול ../images/Emo6.gif

טוב שמצליחים להצחיק אותי על הבוקר. יובלות שלא שמעתי את הביטוי הזה.

Wakamusha

New member
פגושי לעולם אינו מפסיד!

אתה יודע שהמקנה התאיסטי ילך אחרייך בכיף לכל בור שופכין אליו תוביל אליו. You're preaching the choir אפילו על דיונים שבאמת יצאת אפס מאופס בהם אתה מדבר כאילו הבסת את הרועץ האתאיסטי. כשקראתי את הדיון שלך עם גוברנור כמעט ריחמתי עלייך. אבל מה כל זה עבורך, הממ? אתה לא מדען, אתה דמגוג. אתה תמצא דרך מתוחכמת לסלף את האמת, אגב דחיפת כל מיני מונחים מביולוגיה (תחום בו אין לך הכשרה פורמלית) המסולפים בכוונה והד הומינם (תמיד, תמיד אתה מבצע הד הומינם, זה הדבר שאני מודה שאתה הכי טוב בו) אז אלה שחושבים שאתה ליצן הם "אתאיסטים טיפשים ומקובעים" ואלה שמאמינים בך (אפילו אנשים שכל אדם אחר היה נבוך מנוכחותם) הם "אלה שראו את האור" אינסוף השטויות שאתה כותב לעולם לא הסבירו מדוע ארכיון המאובנים מראה על הדרגתיות. מדוע יש אנטומיה הומולוגית בין מינים. מדוע ההזיה שלך בראה לוויתן עם עצמות ירכיים, ואת ambulocetidus כדי שהוא במקרה יראה בדיוק כמו לוויתן רק יהיו לו רגליים ,אבל אוזן תיכונה שמותאמת יותר לשחייה מתחת למים (וכמה תת-זנים של הנ"ל עם אוזן תיכונה שיותר מותאמת לקרקע ולהפך) אז הכל קרה במקרה. אלוהים ברא את כל היצורים האלה במקרה כדי שהם יראו כאילו הם התפתחו אחד מהשני. ואם נוציא את הbondage הרגשי שלך לאלוקייך היקרים, אתה עדיין תאמין בכך? נזכור את הטרוניה נגד הראיות המולקלוריות, כיצד ציטטת מדענים שטענו שרוב המוטציות הן מזיקות וכו' וכו'.. את "דילמת" הלדיין ועוד שאר מרעין בישין. לקחת בדיוק את קטעי הטקסט שעושים עם הפילוסופיה שלך חסד, והתעלמת בכנות שאינני מפקפק בה (אני באמת מאמין בלב שלם שכאשר אתה נתקל בפרט מסוים שסותר את מה שאתה אומר, אתה בכלל לא מתייחס אליו והוא לא עובר עיבוד אצלך.) מכל ראיה שסותרת את טענותיך. בדיון שלך עם גוברנור חזרת לא פחות מ3 פעמים בורסיה שונה על אותו כשל לוגי, ואני בטוח ב100% שאתה עדיין בטוח שאתה צודק. אז פגושי לעולם אינו מפסיד, וכל מי שחושב שהוא מפסיד הוא אתאיסט נבוב ותפלצת. כמו עם כל דבר בדיונים עם פגושי פגושי צודק חוץ מלגבי כל הדברים לגביהם הוא לא צודק אבל לפגושי לא אכפת, פגושי ימשיך הלאה בדרכו הקדושה.

פגושי שמגושי

ניתנו לך הזדמנויות למכביר לדון דברים לגופם. לא זו בלבד שלא ענית על שום דבר לגופו ורק פנית תמיד להכפשות או ל"אל תתייפח" או לפגושי שמגושי, גם יצאת אדיוט מושלם במהלך הזה של ספירת המגיבים ללא כל קשר לתוכן הודעתם או לעניין הנידון בכלל. בידידות ובחמלה - מכאן אתה יוצא מאד מאד לא טוב. הכרח עצמך לשוב ולקרוא את הדיונים שם. ההתעלמות אינה מטיבה עמך.

Wakamusha

New member
פגושי אף פעם לא מתחמק

הוא מטיח באויביו האפיקורסים את האמת והם אנוסים להתחמק מלהתמודד עימו באמצעות התייפחות וגידוף. הנה הנקודה שבא פגוש בדב שכול הפסיק להתדיין עם גוברנור והתחיל *אך ורק להתייפח ולגדף* מי עשה את זה קודם? אם אני אראה לך את התאריכים ואת השעות, אתה עדיין תגיד אחרת? אתה עדיין תשקר לעצמך ולכל השאר? אלוהים שונא שקרנים, פגושי: פגושי: "נשלח ב-6/10/2004 03:50 רק שיהיה ברור, לכל מי שעקב אחר המשא ומתן. האיש גוברנור הוא אתאיסט אמיתי ואינו מבויים על ידי. כשליו הלוגיים, חזרתו על אמירותי כלפיו כקוף, התעלמותו מדברים ברורים כשמש, הפנותו למודל הסטנדרטי כתגובה לפלאי הסדרים שהצגתי לפניו," גוברנור: "נשלח ב-6/10/2004 03:53 נו, הגיעו ההתיפחויות. חשתי זאת באויר בשעה האחרונה" פגושי (לא תגובה עניינית אלא עוד בכי, למי שרוצה לדייק, ראו בדיון המקורי את התגובה הקודמת ל3:50, שהכילה תגובה מפורטת ונחרצת לדבריך, להם לא התייחס אלא בחרת לכתוב את מה שכתבת ב3:50) : " נשלח ב-6/10/2004 04:14 תחושותיך אינם אלא השתקפות הגיגיך. את עצמך ואת עולמך חשת. צר לי על כאבך. אגב, "סדר הוא סדר הוא סדר" אמרת. דהיינו אתה עומד מאחרי הקשתך שאם סדר של גבישי קרח יכול להיווצר ללא מסדר, אזי כל סדר בעולם, גם אם יהיה מרכב, מונחה תכלית, מהונדס ומתחכם ככל שיהיה - יכול להיווצר ללא מסדר. מעניין מה תאמר למשל על סדר כדוגמת הסדר והחיוט של מעבד פנטיום. האם לדעתך גם סדר שכזה אינו מצריך מסדר? האם זה מפני שגם מעבד פנטיום נשמע למודל הסטנדרטי? " גוברנור עוד ניסה הפנה אלייך יחס רציני עד שבאמת שינית אסטרטגיה ל"דמעות בלבד" ואז פשוט הפסקת לדון איתו. אל תגיד לי, פשוט נמאס לך מלנצח אותו כל הזמן, נכון? (זה לא שפשוט לא היה לך עוד דרך להגיד את מה שאמרת כבר מיליון פעם)

אגב,

בדיון בהיידפארק, שבו לדעתך יצאתי אפס מאופס וגוברנור הביס אותי
, הבאתי בתחילת דבריי כלל נכון, שהנך מדגימו וממחישו כאן וראוי לחזור עליו למענך: "נגדור כלל גדול תחילה ונמשיך: כלל גדול הוא אצל השוטים. יכול השוטה לדמיין לעצמו 100 ראיות כוזבות לשטותו. כשתפרוך לו אחת, יאחז הוא בשאר ה99. כשתפרוך לו את השניה, שוב יאחז הוא בכל שאר ה 99 וכן הלאה. המוצא היחידי אם כן לשוטה הוא - שיבחין שכך הוא נוהג. " ולעינינו, זה מה שאתה עושה כעת. עוד טרם התגלה טבעך, ניסיתי לדון אתך בכמה עניינים לגופו של עניין. דיונים אלו הם מופת לעד כמה שתבוסה יכולה להיות מוחלטת. לא היתה לך אז ואין לך כעת מילה להגן על כשליך. אז מה אתה עושה עכשיו? במקום להודות בטעויותיך ולהפנימם, אתה קופץ לדברים חדשים. כביכול ראיות אחרות לאבולוציה שעליהן אתה מסתמך. אבל עליהן הרי לא דנו. לחלקן תוכל למצוא תשובות בעמוד זה ממש ולחלקן היה ניתן לענות לך לו היינו דנים בהם בדיון רציני. אלא שהוכחת שאינך בר דיון רציני בדבר ובמה שהופרכת אינך מודה אלא מכפיש ללא בושה ובמקום זאת קופץ לדברים אחרים. שיבושם לך.

Back bencher

New member
>שנינו העלנו בפורום אבולוציה

טיעונים כנגדך< "שנינו העלנו" ? "שנינו" ? ממתי רשאי יבחוש העומד על מצחו של סוס, לטעון בערבו של יום, "חרשנו" ? עד שאתה מצביע על קיסם בשיני אחרים, טול קורה מבין עיניך לאבולוציה יש עדיין קשיים מסוימים, אולם העובדות הנצפות והממצאים אומרים חד משמעים - מעשית הבריאה לא היתה ולא נבראה _____________________________________________________________
...and ye shall know the truth, and the truth shall set you free (John 8:32)​

gdisrael

New member
תגובה :

""שנינו העלנו" ? "שנינו" ? ממתי רשאי יבחוש העומד על מצחו של סוס, לטעון בערבו של יום, "חרשנו" ?" ידידי, לא השוותי את פעולתי לפעולת "פגוש בדב שכול", מגוחך אם הייתי משווה. הוא עושה עבודה שאני מעולם לא אצליח לעשות. עם זאת, לטעון שאני יבחוש על מצחו, זה פשוט לא נכון, מהסיבה הפשוטה, שנינו דנו על נושאים אחרים, עם אנשים אחרים ... שמתי אותו ואותי כ"גזרה שווה", לא כי שנינו פועלים למען הכחדת האבולוציה במידה שווה, אלא ... כי על שנינו ביצע מאן דהוא רצח אופי ! אם היית קורא, אולי הייתי מבין. "לאבולוציה יש עדיין קשיים מסוימים, אולם העובדות הנצפות והממצאים אומרים חד משמעים - מעשית הבריאה לא היתה ולא נבראה" בדייה.

Back bencher

New member
>שנינו פועלים למען הכחדת האבולוציה

במידה שווה< בלא הצלחה. פגוש דב שכול באיש מצביע על בעיות באבולוציה (ואתה מהדהד אחריו, כקובה ריקה), אולם הוא עצמו מרחף באויר, תלוש מקרקע המציאות, שכן אבולוציה, כולל ספסיאציה מתמשכת מעבר ל"ששה ימי הבריאה", היא עדין עובדה נצפית, נתמכת בממצאים. מה שעדין לא ברור הוא מנגנונים מסוימים שבה _____________________________________________________________

gdisrael

New member
תגובה :

"בלא הצלחה." את האמת, יש משהו בדברייך, אכן לא צריך להכחיד דבר שמלכתחילה ספק היה קיים. "פגוש דב שכול באיש מצביע על בעיות באבולוציה (ואתה מהדהד אחריו, כקובה ריקה)" נכון, ועל התגובות האלו, ככלל, אתה עונה "*לפי שעה* קיימות בעיות אלו, עוד חזון למועד ...". אמנם חלק מהגיגי לקחתי ממנו, איני רואה בכך דבר-פסול, אך חלק גם לקחתי מאנשים אחרים וחלק הפקתי בעצמי. בכל אופן, דיברנו על הדיון עם Wakamusha, אתה יכול להכנס לפורום אבולוציה ולראות באילו דברים דנו ואילו לא, והאם הם כולם כרובם מקולמוסו של "פגוש דב שכול" (ושנית, איני מכחיש שלקחתי ממנו דברים רבים, להגיד שאני ההד שלו, שוב, אינו נכון בעליל, למרות שגם אם הייתי עד לא הייתי מתבייש, אכן, "קבל את האמת ממי שאומרה", הכבוד כולו היה שלי). "היא עדין עובדה נצפית, נתמכת בממצאים. מה שעדין לא ברור הוא מנגנונים מסוימים שבה" אתה ענק ! בכל אופן, ד"ק הובין עדיין מסתובב כמדמוני עם צ'ק של כמה מאות אלפי שקלים (איני זוכר את הערך המדוייק), בעוד הוא מציעו לאחד שיספק לו ולו ראיה אחת לאבולוציה, אתה יכול לנסות את מזלך

Back bencher

New member
חבר'ה לא יעזר לכם.

אבולוציה (במובן ספסיאציה מתמשכת גם לאחר "ששה ימי בראשית" שבמיתולוגיה) היא עובדה נצפית, נתמכת בשפע ממצאים, גם אם מנגנונים בה אינם ברורים. אתם, לעומת זאת, תלושים כליל מקרקע המציאות. טלו קורה מבין עיניכם >הובין עדיין מסתובב כמדמוני עם צ'ק של כמה מאות אלפי שקלים (איני זוכר את הערך המדוייק), בעוד הוא מציעו לאחד שיספק לו ולו ראיה אחת לאבולוציה< לפני שנים שברתי תכנית חסכון בסכום דומה והצעתיה לכל מי שיציג credible proof ליצירת אדם מעפר בצהרי יום שישי מסוים לפני 5767 שנים. ההמחאה עדיין בידי. אתה מוזמן לנסות מזלך

gdisrael

New member
תגובה :

"לפני שנים שברתי תכנית חסכון בסכום דומה והצעתיה לכל מי שיציג credible proof ליצירת אדם מעפר בצהרי יום שישי מסוים לפני 5767 שנים. ההמחאה עדיין בידי. אתה מוזמן לנסות מזלך" אין לי ראיות\עדויות\הוכחות ליצירת אדם מעפר בצהרי יום שישי - יש לי ראיות\עדויות לכך שקיים בורא לעולם -> תורתו, תורת אמת היא -> כיוצא בכך, אדם נוצר מעפר בצהרי יום שישי. בנוסף לכל, איני יודע מהי יצירת אדם מעפר - מעשה בראשית כולו טמון סודות עליונות. אך, אתה לעומתי, טוען של "נתמכת בשפע ממצאים" - אז מדוע שתוותר על סכום כה רב ? ובכל אופן, אינני אוהב כסף, אז אני גם לא מרגיש הפסד. בנינו, אם עכשיו היית נותן לי מיליון דולר, הייתי קונה איתם מחשב נייד, חלק גדול מהם תורם, ועם השאר קונה הררי ספרי קודש שאני חפץ בם (יתכן שהייתי משאיר לעצמי 10 אלף להתפנק, גם, לא בטוח).

Back bencher

New member
נו, הודית במשתמע כי האתגר

שהציב Hovind ריק ממשמעות >יש לי ראיות\עדויות לכך שקיים בורא לעולם< לא ! יש עובדות ניצפות - המציאות סביבנו, והממצאים שאנו מוצאים. להם יש להציע הסבר. ראיה לכאורה הינה הסבר רק אם היא בת-בחינה. מסקנה - אין לך שום ראיה עדויות ? עדות היא personal account של eye-witness. מסקנה - אין לך שום עדויות _____________________________________________________________

gdisrael

New member
תגובה :

"נו, הודית במשתמע כי האתגר שהציב Hovind ריק ממשמעות" לא, שהרי אתה טענת שהאבולוציה נתמכת ע"י עובדות-נצפות. אני לא טענתי שיש באמתחתי עובדות נצפות לעובדה שה' ברא את האדם ע"י עפר בצהרי יום שישי. "לא ! יש עובדות ניצפות - המציאות סביבנו, והממצאים שאנו מוצאים. להם יש להציע הסבר. ראיה לכאורה הינה הסבר רק אם היא בת-בחינה. מסקנה - אין לך שום ראיה" לא, אם אתה צופה בעקבות, אזי יש לך ראיה שעבר כאן ישות מסויימת שהיא בעלת עקבות אלו. על אף, שהישות אינה עובדת נצפית.

Back bencher

New member
>לא, שהרי אתה טענת שהאבולוציה נתמכת

ע"י עובדות-נצפות< העובדות הנצפות הן המשך ספסיאציה גם לאחר תום "ששה ימי בראשית", וענין זה מתאשר מן ה- fossil record ב- stratigraphic columns >לא, אם אתה צופה בעקבות, אזי יש לך ראיה שעבר כאן ישות מסויימת שהיא בעלת עקבות אלו. על אף, שהישות אינה עובדת נצפית< רק אם אכן נמצאו עקבות. במקרה שלנו אין עקבות. ישנה מציאות, ונטען כי התהוותה ע"י אלהיך, וטענה זו אינה בת-בחינה. אז נטען ! עולה לטעון ? _____________________________________________________________

למעלה