Wakamusha יא מצחיקקקקק!!!

dan154

New member
Wakamusha יא מצחיקקקקק!!!

חחח אני מקשיב היום לתומי לגרסאת האודיו של the ancestor's tale כשפתאום שמעתי משהו מעניין... איך אתה התווכחת איתי וויכוח ארוך ומייגע ומתסכל על אייפס ובני אדם כשבספר האהוב עלייך ביותר דוקינס מכריז במפורש ש"היום מדענים לא רק חושבים שאנו דומים לאייפס, אלא כוללים אותנו בתוך האייפס" (לא ציטוט מדויק אלא תרגום משמיעה)? אולי זה משהו שהתווסף לגרסאת האודיו אבל אני בספק. איך לאור זאת היית בטוח כל כך הרבה זמן ובאופן כזה מוחלט בקונבנציה מדעית לטובתך, עד כדי כך שנאלצתי להביא פעם אחר פעם מקורות שונים ולהגן עליהם ועל אמינותם בכל כוחי? חחח תחפש את זה בPDF, תגיד לי אם זה גם בגרסא המקורית. בכל מקרה היה מאוד מצחיק בסופו של דבר, ואירוני בהתחשב בכך שזה בספר האהוב עלייך. אגב, באמת אחלה ספר, למרות שגרסאת האודיו מקוצרת ואני אצטרך בהזדמנות לקרוא את הגרסא המקורית המלאה. קיצר יום טוב ידידי האייפ

Wakamusha

New member
שוב אתה שומע את מה שאתה רוצה

לשמוע. קראתי את הספר - נכון , יש מדענים שרואים אותנו כאייפס. אבל יש כאלה שלא. הבטחתי שאני אתפנה מתישהו לדיון הזה ואני אקיים, עכשיו זה פשוט לא הזמן, זה דורש מחקר ממשי. יום טוב, ידידי האנושי.

dan154

New member
חחח לא לא לא

קודם כל לא שמעתי את מה שרציתי לשמוע, לא רציתי לשמוע שום דבר בהתחשב בכך שרק הקשבתי לתומי מבלי לצפות לבאות. עכשיו, דוקינס אמר במפורש "מדענים כוללים היום...בלה בלה בלה"... הכללה כזו, שגם ראינו בוויקיפדיה, ובמקורות אחרים שהבאתי לך, ללא ספק מצביעה לא על פילוג חצי חצי אלא משהו טיפה שונה... ובלאו הכי, רוב הדיון אתה התווכחת שהקונבציה לטובתך, לא ש"יש מדענים שרואים אותנו כאייפס. אבל יש כאלה שלא". את זה אולי טענת בהודעה או שתיים בסוף הדיון, אחרי שנאלצתי להביא הוכחות, ולהגן עליהן בכל כוחי, ואז גם לחזור עליהן שוב ושוב כי משום מה לא קיבלת אותן. אז מתבקשת השאלה - אם קראת מלכתחילה את הספר של דוקינס, ואם אתה לא מופתע ממה שהבאתי הרגע לתשומת לבך, אז נדמה שידעת זאת כל הזמן אבל בכל זאת התעקשת על מה שהתעקשת (קונבנציה, מילון זה תורה מסיני וכו') - מדוע? אגב, אני יחסוך לך קצת מחקר ואסביר שאם אתה מעדיף מנטליות של "עץ יוחסין" אז אין על מה להתווכח, אנחנו אייפס, כיוון שאין ענף ששאר האייפס התפצלו ממנו שאינו ענף שגם אנחנו התפצלנו ממנו (או במילים אחרות אין אב משותף לשאר האייפס שאינו אב משותף גם שלנו, או האדם קרוב יותר מבחינת שארות לשימפנזה מאשר השימפנזה לגורילה). ואם אתה מעדיף מנטליות של דמיון פנוטיפי, אתה עדיין נדרש להוכיח הבדלים בין בני אדם לשאר האייפס שלא קיימים באותה מידה בין האייפס עצמם, מה שיהיה לך קשה מאוד לעשות מבלי ביצוע החלטות שרירותיות בבחירת הקירטריונים להשוואה, כפי שהראיתי בתגובה להודעתך על מאפיינים "ייחודיים" לבני אדם (שחלק מהם לא היו יחודיים כלל, ואחד מהם פשוט מטומטם: "מודעות על טבעית"-זוכר?), ומבלי לתת לנקודת המבט הייחודית שלך כבן אדם להשפיע על האובייקטיביות שלך כפי שהראיתי באותה הודעה. ובהתחשב בכך שהראיות היחידות שמדענים עוד מחשיבים את האדם כנפרד מן האייפס הן מספר הגדרות מילוניות שהבאת, שקצת מעורערות על ידי ההגדרות הנגדיות שהבאתי אני, ובהתחשב בכך שהראיות עד כה שעסקו לא בהגדרות מילוניות אלא במה שמדענים אשכרה אומרים תמכו דווקא בעמדתי, אני לא רואה סיבה להתעקש עוד. אם לא בא לך לכלול את האדם באייפס אין בעיה, רק תשתדל כל עוד הנסיבות מאפשרות להבהיר שזו לא ההגדרה היחידה, ובהחלט לא בהכרח ההגדרה השולטת (כפי שרמזת גם לאחר הדיון שלנו
). ובטח שלא תצא על אנשים ותאשים אותם בקטנוניות או בשקרים למען אג'נדה פוליטית או בשקרים למען הבהרת נקודה, כשהם בוחרים לכלול את האדם באייפס. לא צריך מחקר בשביל להגיע למסקנה הפשוטה הזו. יום טוב

Wakamusha

New member
אתה מתחיל לכתוב כמו דמגוג

"לא צריך מחקר בשביל להגיע למסקנה הפשוטה הזו." אתה לא תגיד דברים כאלה. אתה בטח שלא אורים ותומים בנושא זואולוגיה וגם אני לא. אם אתה רוצה לזקוף לעצמך קרדיט - זקוף לעצמך שעכשיו יש בי ספק. אבל איני מכיר את הנושא לעומק מספיק ואתה בטח שבטח לא שכנעת אותי עם הפניות לרגש (מאמר הבבון המקופח שלך) או הפניות למדע הליימני (שאר טענותייך הקודמות) אני רוצה לבחון את העניין לגופו, אבל באמת שאין לי זמן להתעסק עם זה כרגע. אני מצטער, באמת.

dan154

New member
תגיד, אתה רציני?!

כבר הספקת להאשים אותי בדמגוגיה, סילוף עובדות למען אג'נדה פוליטית, קטנוניות, ושקרים - אף אחת מאלו אינה מוצדקת. אני ממש לא מבין איזה ידע בזואולוגיה אתה צריך בשביל להגיע למסקנה הבאה: "אם לא בא לך לכלול את האדם באייפס אין בעיה, רק תשתדל כל עוד הנסיבות מאפשרות להבהיר שזו לא ההגדרה היחידה, ובהחלט לא בהכרח ההגדרה השולטת (כפי שרמזת גם לאחר הדיון שלנו ). ובטח שלא תצא על אנשים ותאשים אותם בקטנוניות או בשקרים למען אג'נדה פוליטית או בשקרים למען הבהרת נקודה, כשהם בוחרים לכלול את האדם באייפס. לא צריך מחקר בשביל להגיע למסקנה הפשוטה הזו." יש פה בפיסקה הזו איזושהי קביעה שדורשת הסתכלות של מומחה בשבילך?! מה כל כך מסובך, בכך שאם הרבה אנשים בוחרים לכלול את האדם באייפס, ואם על פי דוקינס (ואחרים) אלו רוב המדענים שעושים זאת, ואם זה לגיטימי לחלוטין ובמקרה הגרוע ביותר עניין של העדפה אישית, אז אתה לא צריך לצאת על אנשים שעושים זאת ובטח שלא להאשים אותם בכל הנ"ל? אתה צריך תואר שני בזואולוגיה בשביל להבין את זה? זה כאילו ציטטת את המשפט האחרון בפסקה הנ"ל מבלי להבין למה הוא מתייחס, או מבלי שזה יעניין אותך למה הוא מתייחס. ואחרי זה אני זה שמואשם בשמיעה סלקטיבית, דמגוגיה, וכו'. צבוע...

Wakamusha

New member
מספיק.

אני ממש מתחיל לאבד כל מוטיבציה להמשיך ולדון איתך. איני רוצה לעבור ברפרוף על הודעות כאלה משום שהן דורשות התייחסות רצינית. לפחות תן לי את הצ'אנס למצוא את הזמן כדי לבדוק בדיקה מעמיקה של הדברים.

dan154

New member
אני זה שאמור לאבד כל תקווה לדיון

ראוי לשמו אי פעם איתך, אם אתה באמת צריך בדיקה מעמיקה של הדברים (אילו דברים?!) לפני שתוכל לענות לי על השאלה הזו: "מה כל כך מסובך, בכך שאם הרבה אנשים בוחרים לכלול את האדם באייפס, ואם על פי דוקינס (ואחרים) אלו רוב המדענים שעושים זאת, ואם זה לגיטימי לחלוטין ובמקרה הגרוע ביותר עניין של העדפה אישית, אז אתה לא צריך לצאת על אנשים שעושים זאת ובטח שלא להאשים אותם בכל הנ"ל? (דמגוגיה, סילוף עובדות למען אג'נדה פוליטית, קטנוניות, ושקרים)" איזה "דברים" אתה כבר צריך לבדוק עמוקות, בשביל לקחת חזרה את ההאשמות הלא מוצדקות האלו? ואם אתה עדיין חושב שהן מוצדקות, אז באמת "מספיק".

Wakamusha

New member
אני רוצה לחקור את הפנוטיפים של

הגנוסים האמורים, ולראות אם יש סיבה באמת לכלול אותם תחת אותה הנישה. איני מסתפק רק בכך שמדענים מסוימים אמרו שזה כך. אני רוצה לדעת אם יש סיבה פרקטית לכלול אותם תחת אותה הרובריקה. תוכל לפחות להיות הגון מספיק כלפיי כדי לאפשר לי לעשות זאת ולהציג בפנייך את טיעוניי לפני שאנחנו מסיימים את הדיון? אני מקווה שיהיה לי זמן בסופ"ש.

dan154

New member
אבל זה יהיה דיון אחר

בלאו הכי זה לא ישנה שום דבר בקשר לסיווג האדם כאייפ, כי מה אם אני דווקא מעדיף סיווג על פי שארות? (אני באמת צריך להזכיר לך את זה אחרי כל חילופי הדברים?!). מה אם אני לא סומך על סיווג על פי דמיון, כיוון שהוא פותח דלת לשרירותיות, וכיוון שלעתים הוא מוביל למסקנות מגוחכות? מה אם אני רוצה, ולפחות חצי מהקהילה המדעית איתי נניח, שהמושג אייפ דווקא ישקף קירבה מבחינת שארות? יש איזשהן עובדות שיוכלו להכריח אותי לחשוב אחרת? כמובן שלא, זה עניין של העדפה אישית, ולכן בין אם תכונות פנוטיפיות יצדיקו הפרדה בין האדם לאייפס ובין אם לא, זה לא ישנה את העובדה ששארות תצדיק את איחוד האדם והאייפס. לכן זה בלאו הכי עניין של העדפה אישית, ולכן אין שום דבר שתוכל לבדוק כדי להבין שאם מישהו בוחר לכלול את האדם באייפס, זו לא סיבה להאשים אותו בשקרים, קטנוניות, קידום אג'נדה פוליטית על חשבון "עובדות" מדעיות, והטעיה מכוונת. מה לעזאזל לא ברור בזה? אם אתה באמת לאחר קריאת ההודעה הזו, עדיין חושב שאתה צריך לבדוק עובדות כלשהן לפני שתוכל להסכים עם המשפט האחרון אז אין על מה לדבר. לא מזמן סיימתי דיון עם רון סי, ואם תרצה אתן לך קישור כדי להראות לך עד כמה אתם דומים. זה פשוט מגוחך שתתעלם פעם אחר פעם בנקודה כזו פשוטה.

Wakamusha

New member
אתה משווה אותי לרון סי?

אאוצ', עכשיו זה כואב. רון סי חושב שהמדע הוא דת. זה כבר ממש מתחת לחגורה.. אני באופן אישי מעדיף שאייפס יהיה הגדרה לפי דמיון משום שאייפס מעולם לא היה הגדרה טקסונומית אלא פשוט שם שרירותי ונוח להגדיר קבוצה מסוימת. אם קבוצה זו צריכה לכלול יותר או פחות פרטים זה עניין של פרקטיקה, לא של קוהרנטיות טרמינולוגית\מדעית כלשהי. זה לא רק עניין של העדפה אישית. אם אתה באמת אחרי הודעה זו חושב שאין טעם לבדוק את העובדות (שאין לי זמן לעשות כרגע) אז באמת אין על מה לדבר, כי רק אנטי-מדען ימנע ממישהו לבחון עובדות לפני שהוא יגיע למצב של שכנוע. זה כאילו באמת מה שאתה מנסה לשכנע אותי לעשות. תשכח מזה. תן לי כמה ימים, אני אחזור אלייך, מבטיח.

dan154

New member
נו עכשיו הוכחת שאתה אכן כמו רון סי

"אני באופן אישי מעדיף שאייפס יהיה הגדרה לפי דמיון משום שאייפס מעולם לא היה הגדרה טקסונומית אלא פשוט שם שרירותי ונוח להגדיר קבוצה מסוימת." ומי אמר ששם שרירותי צריך לשקף דמיון ולא שארות?! מי אמר שיהיה יותר נוח שאייפס ישקף דמיון פנוטיפי ולא אילן יוחסין? "אני באופן אישי מעדיף שאייפס יהיה הגדרה לפי דמיון ...זה לא רק עניין של העדפה אישית"
"אם אתה באמת אחרי הודעה זו חושב שאין טעם לבדוק את העובדות (שאין לי זמן לעשות כרגע) אז באמת אין על מה לדבר, כי רק אנטי-מדען ימנע ממישהו לבחון עובדות לפני שהוא יגיע למצב של שכנוע. " אוקיי, תענה לי על השאלה הזו, ואולי יש תקווה אחרי הכל: אילו עובדות אובייקטיביות חיצוניות בלתי תלויות בבני אדם, יראו לך שסיווג על פי דמיון עדיף על סיווג על פי שארות?! בשביל להבין שזה עניין של העדפה אישית, לא צריך עובדות, ובשביל להבין שאם זה עניין של העדפה אישית אז מי שבוחר לכלול את האדם באייפס אינו שקרן/דמגוג/מסלף עובדות - גם בשביל זה לא צריך עובדות. נכון, או לא?! אני רוצה שבתגובה שלך, תסתכל על השאלה הזו ותענה "נכון" או "לא נכון", בבקשה. אתה ברצינות כבר מפגין כזו אטימות שזה בלתי ייאמן.

Wakamusha

New member
עכשיו *אתה* נשמע כמו רון סי

את אתה חושב שמה שאתה מעדיף (סיווג לפי שארות) מטעמים סוביקטיביים. אתה לא מוכן לוותר , וזה בדיוק מה שהוא עושה למה שנינו מבזבזים זמן ומשווים אחד את השני לרון סי? אני לפחות מוכן להביט בעובדות ולעשות שיעורי בית. משום מה - אתה לא רוצה אפילו לאפשר לי את זה .אתה מעוניין בהסכמתי המוחלטת מבלי שאסתכל בכלל על העובדות כראות עיניי. אם זה לא דמגוגיה, אני לא יודע מה כן. תחכה עד הסופשבוע, קשה-עורך שכמותך. ואחרי זה אתה אומר לי שאני מפגין אטימות. " ומי אמר ששם שרירותי צריך לשקף דמיון ולא שארות?! מי אמר שיהיה יותר נוח שאייפס ישקף דמיון פנוטיפי ולא אילן יוחסין? " אתה אמרת את זה. כי אחד הקייסים שלך לזה שאנחנו אייפס זה משום שאנחנו על אותו הקלייד, ולא משנה בכלל מה ההבדלים הפנוטיפים שלנו. ואל תראה את בורותך בזואולוגיה על-ידי כך שהיותנו על אותו הקלייד גם הופכת אותנו למאוד דומים משום שכפי שקיומנו מוכיח - אתה לא צריך הרבה מרחק קלאדיסטי כדי להיות מאוד שונה מאלה שנמצאים איתך על אותו הקלייד. אם אתה לא תתן לי הזדמנות להיערך לדיון רציני בנושא זה, אז הדיאלוג שלנו נגמר.

dan154

New member
../images/Emo191.gif

"את אתה חושב שמה שאתה מעדיף (סיווג לפי שארות) מטעמים סוביקטיביים." נדמה לי שלא סיימת את המשפט אבל די ברור שההמשך "אתה חושב שמה שאתה מעדיף מטעמים סובייקטיביים זו השיטה הכי טובה ולא מוכן להתפשר". עכשיו תקשיב אדיוט, אני יכול לצטט לך איזה 20 פעמים שאמרתי לך שוב ושוב שמעולם לא טענתי שהסיווג שלי עדיף משלך, רק שהוא לגיטימי באותה מידה ושזה עניין של העדפה אישית. לצטט בשבילך שוב?! "אני לפחות מוכן להביט בעובדות ולעשות שיעורי בית." נו אולי תפסיק להתעלם?! אם אנחנו מתווכחים על האם האדם דומה מספיק לאייפס או לא, זו שאלה מדעית שצריך לעשות בשבילה שעורי בית, וזה גם וויכוח שאני מוכן לקיים איתך בבוא הזמן. אבל אני לא מדבר על זה כאן, ובשרשור הזה לא דיברתי על זה בשום מקום איתך. מדברים על זה שאם בא לי לסווג על פי שארות ולא על פי דמיון, מותר לי, זה עניין של העדפה אישית בלבד, לא של עובדות ולא של שיעורי בית. לכן אם מתחשק לי לעשות זאת, אין שום סיבה שאני יואשם בכל הזבל שזרקת לעברי. מה לעזאזל לא ברור בזה?! תקרא את זה שוב ושוב כי משהו מוזר קורה במהלך כל הדיון הזה, אתה פשוט איכשהו מפספס את מה שאני כותב לך פעם אחר פעם. תראה מה כבר כתבתי: "בשביל להבין שזה עניין של העדפה אישית, לא צריך עובדות, ובשביל להבין שאם זה עניין של העדפה אישית אז מי שבוחר לכלול את האדם באייפס אינו שקרן/דמגוג/מסלף עובדות - גם בשביל זה לא צריך עובדות. נכון, או לא?! " "בין אם תכונות פנוטיפיות יצדיקו הפרדה בין האדם לאייפס ובין אם לא, זה לא ישנה את העובדה ששארות תצדיק את איחוד האדם והאייפס. לכן זה בלאו הכי עניין של העדפה אישית [כי אפשר לסווג לי דמיון או שארות נכון?], ולכן אין שום דבר שתוכל לבדוק כדי להבין שאם מישהו בוחר לכלול את האדם באייפס, זו לא סיבה להאשים אותו בשקרים, קטנוניות, קידום אג'נדה פוליטית על חשבון "עובדות" מדעיות, והטעיה מכוונת. מה לעזאזל לא ברור בזה" "מה כל כך מסובך, בכך שאם הרבה אנשים בוחרים לכלול את האדם באייפס, ואם על פי דוקינס (ואחרים) אלו רוב המדענים שעושים זאת, ואם זה לגיטימי לחלוטין ובמקרה הגרוע ביותר עניין של העדפה אישית, אז אתה לא צריך לצאת על אנשים שעושים זאת ובטח שלא להאשים אותם בכל הנ"ל? (דמגוגיה, סילוף עובדות למען אג'נדה פוליטית, קטנוניות, ושקרים)" רבאק אתה באמת כזה מטומטם? " [ ומי אמר ששם שרירותי צריך לשקף דמיון ולא שארות?! מי אמר שיהיה יותר נוח שאייפס ישקף דמיון פנוטיפי ולא אילן יוחסין?] אתה אמרת את זה." תצטט אותי בבקשה. ". כי אחד הקייסים שלך לזה שאנחנו אייפס זה משום שאנחנו על אותו הקלייד, ולא משנה בכלל מה ההבדלים הפנוטיפים שלנו." לא אמרתי שזה לא משנה, אמרתי שאם מסווגים על פי שארות ולא על פי דמיון, אז אין מקום לקבוצה שכוללת שימפנזים וגורילות בין השאר אבל לא בני אדם. זה רק לאחר שהחלטנו שאנו רוצים לסווג על פי שארות, מה שלא קבעתי בשבילך אלא רק בשביל עצמי. זה רק כדי להראות שיש דרך אחרת לסווג שעל פיה האדם יהיה ללא ספק אייפ. זה לא אומר שזו הדרך היחידה לסווג, את זה רק אתה אמרת בנוגע לשיטה שאתה מעדיף. "ואל תראה את בורותך בזואולוגיה על-ידי כך שהיותנו על אותו הקלייד גם הופכת אותנו למאוד דומים... אתה לא צריך הרבה מרחק קלאדיסטי כדי להיות מאוד שונה מאלה שנמצאים איתך על אותו הקלייד." כמה מפגר אפשר להיות? אתה לא רואה שהחלטת מראש שהדימיון זו הדרך למיין ואין שום דרך אחרת? עד כדי כך שאתה חושב שאני טענתי שזה שאנחנו קרובים יותר לשימפנזה מבחינת שארות מאשר השימפנזה לגורילה, אומר שאנחנו דומים יותר לשימפנזה, מאשר השימפנזה לגורילה. מיותר לציין, אף פעם לא טענתי זאת. כשאני אמרתי שאנחנו קרובים מבחינת שארות לאייפס באופן שמחייב את השתייכותנו לקבוצה (רק אם החלטנו למיין על פי שארות), התכוונתי אך ורק לזה ולא לשום דבר אחר. בשום מקום לא אמרתי שבין שארות לדמיון יש קורלציה מושלמת. את סיפורי הפנטזיה האלו אין לי מושג מאיפה אתה מביא. תשמע, אתה חתיכת צבוע וזה עצוב. אתה מדבר על רון סי והדתיים השונים בפורום הזה ואחרים, אבל אני יכול להביא דוגמאות מהשרשור הזה, מהקודם ומזה שלפניו, שמראות שפעם אחר פעם התעלמת במפורש ממה שאמרתי, נכשלת להבין טיעונים פשוטים, שמת לי מילים בפה, קבעת עובדות בלתי מבוססות (למען האמת שמבוססות, אבל על כמעט שום דבר חוץ מדעתך הסובייקטיבית), האשמת אותי בשטויות, חלק מהן דברים שאתה ביצעת בעצמך ואני מעולם לא. אם כל זה חדש לך תגיד לי ואני אצטט ואדגים. אני לא מבין מה קרה לך שדווקא בנושא הזה פתאום אתה נהיה קורא סלקטיבי חסר יכולת להבין טיעונים פשוטים כמו: אפשר למיין על פי שארות, ואפשר על פי דמיון. שום עובדה לא אומרת שהאחד עדיף על האחר - זו העדפה אישית. לכן אם ניצלתי את חופש הבחירה והחלטתי לכלול את האדם באייפס (כי זה מה שמיון על פי שארות מחייב וזה מה שאני מעדיף) אז מותר לי, וזה לא סילוף עובדות ולא קידום אג'נדה פוליטית. זה באמת כל כך מסובך? את הדתיים אפשר להבין, הם מתעלמים ונכשלים לחשוב בהיגיון כי הם מנסים נואשות להגן על משהו שיקר לליבם. אבל על נושא שולי שכזה, למה אתה מתעלם ומתעקש על שטויות ושם לי מילים בפה ומבין את ההפך ממה שבאמת נאמר, ומאשים אותי בדברים שמעולם לא עשיתי?

Wolverchenus

New member
השימוש במונח טרול כאן הוא מוגזם

וממש לא במקום. בוודאי שניכם לא הגעתם לפה סתם בשביל לעורר פרובוקציות כמו פרינסס, סוקרטס, רמברנט או כל אחד אחר.

Wakamusha

New member
היו לי קייסים לא רעים בכלל,

כל פשעי היה שאמרתי שאין לי זמן להתעמק בדיון עכשיו כי אני בתקופה לחוצה ועסוקה כרגע ואיני מתכוון להניח לדיון מבלי מקורות מהימנים שיגבו את טענותיי.

Wakamusha

New member
אתה תקרא לי אדיוט?

ביי. אני לא אבזבז עלייך שנייה יותר, אתה מתבטא וכותב כמו פנאט. לתגובתך הזו לא תהיה תגובה. חצוף!

dan154

New member
אפשר כמעט לחשוב שעד כה כן קיבלתי

תגובות ראויות לשמן... חחח בין אם אתה מתעלם וכותב משהו לא קשור, ובין אם אתה מתעלם ולא כותב שום דבר, זה ממש לא משנה לי. ככה לפחות אני לא נדרש לחזור ולהסביר את עצמי עד שתבין משהו.

dan154

New member
אם בא לך להיכנס לוויכוח במקום

להעיר הערות סתמיות תרגיש חופשי. בוא אני אעדכן אותך. כבר הראיתי שההגדרה למילה אייפס יכולה להשתנות מאדם לאדם, וממילון למילון. כבר הראיתי שאין אמת מידה אובייקטיבית שתגיד לנו האם אייפס צריכה לכלול בני אדם או לא, כיוון שגם יתברר שבני האדם שונים מהאייפס יותר משהם שונים אלה מאלה, גם אז אני יכול לבוא ולהגיד: "לי לא איכפת מתכונות פנוטיפיות, ודמיון או הבדלים בהם. לי אישית איכפת משארות ומידת קרבה על אילן היוחסין האבולוציוני, ובמיון על פי אילן היוחסין לא תיתכן קבוצה שכוללת שימפנזים וגורילות אבל לא בני אדם, כיוון שבני האדם קרובים יותר לשימפנזים מאשר השימפנזים לגורילות". וכשיגיד זאת לא אהיה תמהוני מוזר, אלא מישהו שמדבר ברוח אסכולה שלמה בטקסונומיה שממיינת על פי שארות ולא על פי דמיון, כך שזה לגיטימי לגמרי. בנוסף לכך, הראיתי שדוקינס בין השאר טוען, לא שהוא אישית רואה את האדם כאייפ, אלא שהמדענים - או רובם - עושים זאת. אני לא מביא זאת כראיה לכך שכולנו מוכרחים לכלול את האדם באייפס, רק שזה לגיטימי לפחות באותה מידה כמו לא לכלול את האדם באייפס. לסיכום זה הכל עניין של העדפה אישית בלבד. ולאור כל זאת, אם אני בוחר לכלול את האדם באייפס, האם מגיע לי שיאשימו אותי בשקרים, בסילוף עובדות, בדמגוגיה, בהטעיה, בקטנוניות ובהתנגדות בלתי רציונלית ל"קונבנציה" מדעית דמיונית שווקמושה המציא על דעת עצמו? אני לא חושב. אם אתה חושב שאני טועה, תרגיש חופשי לכתוב את דעתך, כל עוד לא תתעלם מדבריי ותגרום לי לחזור על עצמי כפי שכבר עשית. ווקמושה חושב שבשביל לענות על השאלה הנ"ל הוא צריך לעשות שיעורי בית. כאילו אני מתווכח איתו על האם האדם דומה לאייפס באותה מידה שהם דומים אלה לאלה, ולכן צריך ללכת לעשות מחקר על תכונות פנוטיפיות, הבדלים ונקודות דמיון. זאת בעוד שזה לא הוויכוח בכלל. אני סך הכל אומר, שאם זה עניין של העדפה אישית, ואני יכול למיין על פי שארות באותה מידה שהוא יכול למיין על פי דמיון, אז כל ההאשמות והתקיפות שלו כלפיי אינן מוצדקות. זה הכל...

Wolverchenus

New member
זה לא קשור בכלל לדיון הטקסונומי

אם אתה מרגיש צורך לשלב בוויכוח מדעי את המילים "טיפש" "מפגר" "אידיוט" "טרול" וכיו"ב אז כנראה שמשהו אצלך לא תקין. התסכול שלך שלא מסכימים איתך (ולאו דווקא שלא מבינים אותך) לא מתרץ שום היעדר של דרך ארץ.

למעלה