VS6.0/VS.NET

Decrypt3r

New member
VS6.0/VS.NET

היי אני מתכנת בשפת C, ואני מעוניין להתחיל ללמוד C++. האם עדיף להישאר עם MSVC6.0 שאני עובד איתו עכשיו או שכדאי להשתמש ב VSNET2003? (אני לא מתכוון לתכנת לפלטפורמת .NET) ובכלל יש הבדל בינהם בתחום ה WIN32? או שההבדל הוא רק בכך שניתן לפתח לסביבת .NET? תודה לעוזרים

voguemaster

New member
לילה ארוך וטוב ../images/Emo13.gif

אבל בגלל שאני כאן אני אתן כמה נק'.. קודם כל שתיהן סביבות טובות. הממשק של VS6 מובן יותר וקל יותר להבנה לדעתי אבל יכול להיות שזה רק בגלל הרגל. בנוסף, היא גם סביבה קלה יותר מאשר VSNET2003 שהיא הרבה יותר כבדה (היא מבוסס .NET בעצמה). אחרי שמנינו את היתרונות של VS6 נדבר על NET. סביבה חדשה יותר ותומכת ביותר דברים (כולל טאבים!
) אבל גם יותר מנופחת עם שטויות. מצד שני, קומפיילר חדש הרבה יותר ומתאים לתקן הרבה יותר ביחד עם ספריה סטנדרטית של ++C שהיא טובה יותר. אין הבדל בתחום ה-WIN32 לשאלתך אפשר לקמפל קוד NATIVE ל-WIN32 עם VS2003. מבחינתי צריך את שתיהן, ולו רק כדי שיהיה קוד שהוא כמה שיותר "תקין" על יותר מקומפיילר אחד, ולשם השוואה כללית. מבחינתי הבעיה היחידה עם NET היא שההתקנה שיש לי דפוקה
.

gmorphus

New member
חגגת אה? ../images/Emo8.gif

אני כשחזרתי קצת לפני השעה הזאת לא הייתי במצב שלפתוח את הפורום
לענייננו, תמיד טוב שיש הרבה קומפיילרים למרות שאני לא בטוח שבלחיצת כפתור יהיה אפשר לקמפל קוד שנכתב בVC6 על VS2003... אני גם מאוד רגיל ל VC6 ומסתבך טילים כל פעם שאני מנסה לקמפל משהו שהוא קצת יותר מבסיסי על NET - אבל אנשים שעובדים עם הסביבה הזאת מדברים עליה רק טובות: Intellisense הרבה יותר טוב, ממשק באופן כללי הרבה יותר נוח... וכו'. אז אם אתה רק מתחיל להשתמש, לדעתי לך על NET ויהיו מספיק אנשים שיעזרו לך אם תסתבך.

Decrypt3r

New member
הבנתי

יש לי את שתי הסביבות ונוח לי יותר לעבוד עם VC6 אבל לא ידעתי ש2003 גם יכול לקמפל NATIVE WIN32 תודה :)

Moridin

New member
בלי לחשוב הרבה, 2003.

הרבה יותר נוח והרבה יותר סטנדרטי. VC6 ל-C++ זה no-no.

voguemaster

New member
לא צריך להגזים...

זה שיש סביבת פיתוח טובה יותר ויותר תואמת לתקן לא הופך את VS6 ל-NO NO. אל תשכח שכתבו הרבה הרבה דברים עם VS6 במשך השנים. ים תוכנות ורוב המשחקים .

Moridin

New member
VS6 לא אוהב templates, וממש שונא

פוינטרים לפונקציות.

gmorphus

New member
אז זה הופך סביבה לא NO NO

קודם אני די בטוח ש VC6 עדיין סביבת הפיתוח המובילה כיום - וגם אם לא, רוב התוכנות שקיימות היום בשוק נכתבו בסביבה הזאת. בכל מקרה, אני לא נתקלתי בבעיות מיוחדות שיש לו עם פוינטרים לפונקציות ובטח שלא ב templates... אז אני מציע שתכיר את הסביבה לפני שאתה קוטל אותה.

vinney

Well-known member
יש לה בעיה עם templates

במיוחד עם מתודות במחלקות, או כל דבר שהוא לא טריויאלי (פונקצית תבנית פשוטה או מחלקת תבנית פשוטה). הוא פשוט לא מסוגל לעכל את זה וזורק שגיאת "קומפיילר לא בסדר, תרים אלינו טלפון".

voguemaster

New member
הממ זה לא מדויק

יש מגוון ספריות מבוססות TEMPATES ש-VS6 יודע לקמפל כמו שצריך. יש גם כמה דברים שלא, זה ברור. אבל קצת הגזמתם פה.

vinney

Well-known member
ברור שאת STL הוא מקמפל

כמו שאמרתי, את הדברים הבסיסיים הוא מעכל. נסה לעשות פונקציה תבנית בתוך מחלקה.

למעלה