!vote

!vote

מי הוא המתופף המועדף עליכם בעולם הרוק המתקדם? אנא נמקו את תשובתכם. ביל ברופורד, לדעתי, עומד בראש סולם מתופפי הפרוג. קודם כל, הוא מאד מגוון וגמיש, והוא מגבש לעצמו צליל וסגנון ייחודי בכל הרכב שהוא נכנס אליו.שנית, יש לו מן יכולת, אני לא יודע עם לקרוא לה מלודית, אבל לפעמים נדמה שהוא ממש 'מנגן', עם אפשר להגיד את זה, על התופים (בייחוד בקינג קרימזון 72-74). דבר אחרון, הוא שולט באסימטריה ופוליריתמיקה שבצורה שלא תיאמן - ראו את הראשון של יו-קיי וגם את האלבומים של ברופורד בנד.

Rudess

New member
מייק פורטנוי

אחריו: טרי בוזיו וירג'יל דונאטי

Don Joshev

New member
אין ספק!

לדעתי רוברט וואיט בראש הרשימה. אני אישית בקיא באלבומים : VOLUME ONE/TWO וקצת ב THIRD ובגלל יכולות התיפוף המדהימות והיצירה עצמה ושילוב התופים בה.

RamiSun

New member
ביל ברפורד - הוא המועדף עלי

יש לו סיגנון תיפוף שאני מתאר הדוק ומדוייק שתמיד משרה נוכחות בלהקות שלו. והוא היה חבר בהרכבים הכי פורצי דרך של הפרוג, יס, קינג-קרימזון, UK

TAZ!

New member
קשה להחליט...

ובכן, מאחר וזה כמעט בלתי אפשרי לבחור רק אחד, אלו הם השלושה שלי: מייקל גיילס - המתופף הזכור לטוב מאלבומה הראשון של קינג קרימזון, בגלל החדשנות, ההשפעה הג'אזית החזקה, המקצבים היחודיים והיצירתיות. פיל קולינס - השילום המושלם בין תיפוף סטנדרתי שמתאים בול לשיר ומשרת אותו, לתיפוף יוצא דופן, חדשני ומלא השראה. צריך לשמוע שירים כמו "The Batle of Epping Forest", "Get'em Out By Friday" והסוף של "Cinema Show" כדי להבין. ביל ברופורד - בגלל כל הסיבות שכבר פורטו לעיל, וגם בגלל הסאונד המדויק והמעולה של המערכת שלו, שתמיד נשמעת פצצה.

פאלמר ללא ספק מתופף גדול, עם יכולות

טכניות גבוהות, אבל מה לעשות שהסאונד שלו קרקסי מדי. לא יצא לי להיחשף אליו מחוץ למסגרת אל אי-אל-פי

rockyracoon

New member
brewford, peart, portnoy

ברופורד, גם בגלל שהוא נשמע תמיד מעולה, דומיננטי ובלי לגנוב את ההצגה לשאר האינסטרומנטים- שזה מאוד קשה!! שאתה מנגן עם תותחים כמו האו, וויקמן וסקוויר. ניל פירט מ- Rush. לא נראה לי שהרבה אנשים בפורום שמעו את האלבומים המתקדמים של "ראש"- 2112, farewell to kings, hemispheres, יש לו "אופי" בתיפוף לא פחות מאשר לברופורד, הוא מהיר, לא משעמם כמעט אף פעם, והוא גם כותב את הטקסטים המיתולוגיים-מיסטיים של "ראש". אם במהירות עסקינן, אז נדמה לי שהמתופף שמוביל במדד ה"דפיקות לשניה" הוא פורטנוי מדרים תיאט'ר, והוא אכן וירטואוז מאוד מרשים ב- scenes from a memory, אבל חסר לו קצת "אופי" או צליל ייחודי, כמו זה של ברופורד. המתופף שאני באמת הכי אוהב הוא איאן פייס מסגול כהה, אבל זה לא לפורום הזה....

river man

New member
...

המתופף של ואן דר גראף גנרטור (נדמה לי שקוראים לו גיא אוונס, אני לא זוכר) הוא האהוב עלי..הוא תמיד נשמע "אמיתי" ולא מלאכותי, וגם בהופעות חיות הוא נותן הצגות..יש לו כמה קטעים חאוד חזקים (במחיוחד ב- pawn hearts), וגם בעזרה שלו במספר אלבומי הסולו של פיטר האמיל..כשהוסיף עוד נפח ליצירות של האמיל (ברבים מאלבומי הסולו של האמיל יש תחושה נורא בודדת ואפילה, ולא רק בגלל המלים והשירה, אלא גם עקב מיעוט כלי הנגינה והשקט ששורר בשירים רבים).. in camera הוא לדעתי הדוגמא הטובה ביותר לכשרון שלו כמתופף, ולדעתי כשרון שלא נוצל..וחבל. גם ברופורד וויאט הם שניים מהאהובים עלי ושווה להזכיר אותם (שוב).

TAZ!

New member
למה לא לפורום הזה?...

גם לדיפ פרפל יש עבר פרוגרסיבי משובח.

קרימזון

New member
הבא נראה

אני מתלבט... ברופורד בתקופת לארקס-סטארלס-רד הוא אחד האלילים, ביחד עם בילי קובהאם מלהקת מהווישנו אורקסטרה וגם על קולינס כל מילה מיותרת. אני חושב לעומת זאת שאני אלך על ויני קוליוטה. לדעתי אפילו המתופף הכי טוב בכל הזמנים (כן, כן... יותר טוב מבאדי ריץ'). כ"כ רבגוני, מתחכם, נועז (וזאפה, כאמור, הפך אותו לבלתי שפוי בעליל - אם מתופף רגיל יושב בגובה של לפחות נאמר 60 ס"מ מהקרקע, לראות את ויני מתופף כשהוא יושב על משהו בגובה 20 ס"מ והרגליים שלו על הפדלים בזוית של 45 מעלות והמרחק שלו לסנר ולהיי-האט זה כמו מרחק של מתופף רגיל לפעמים של המצילה...).

למעלה