volume license עזרה בבקשה

assaff11

New member
volume license עזרה בבקשה

אם יש לאירגון שלי רשיון volume license עם סיריאלי של windows 7pro שאיתו אני מאקטב את המחשבים באירגון, האם אני צריך רישיונות oem מודבקים על המחשבים????
מישהו בבקשה יכול להגיד לי כי יש פה ויכוחים בעבודה חייב לשים לזה סוף!!!!

תודה

בגדול התשובה היא לא.

אתה יכול להתקין עם אותו סיריאל על כל המחשבים. זה בדיוק המטרה של Volume License. לא צריך את המדבקה OEM על המחשב.
בקטן: אתה צריך לוודא שכמות המחשבים שעליהם אתה מתקין תואמת את הכמות ב VLK. אתה יכול לקנות רשיון VLK ל 10 מחשבים ולהתקין על 20 - כמובן שבמצב כזה אתה לא מכוסה.

לפי מה שאני מבין כשקונים רישיון לכמות מחשבים

מסויימת אז יש counter ואי אפשר להתקין על יותר ממה שקנינו.
&nbsp
אבל זה מה שאמר לי הקניין שלנו, אני לא חותם על מה שהוא אמר.

אז אני אומר לך מניסיון. מעשית, אפשר לחרוג. ניתן לאקטב יותר

פעמים מהכמות ברישיון. אתה לא תחסם.
מיקרוסופט מאפשרים את זה, אני מניח, בגלל שאם החלטת להחליף מחשב (זה בסדר ותקין) ואתה רוצה לאקטב שוב על ברזל שונה לא תחסם.
אם תשתולל, ותחלק את המספר רישוי שלך לכל מאן דבעי, אחרי כמות די נכבדה של חריגה, בסופו של דבר, תחסם.

אגב, קולרגולת, התייעצת על זה עם חליל אבד רבו?

DuuGi

New member
התשובה בגדול היא לא.

אני מניח שאתה רוכש מחשבים ללא מערכת הפעלה ומתקין את גרסת האנטרפרייז עם סריאל מתוך רישוי הווליום שלך.
מה אתה אמור לעשות לייצר מדבקות?

assaff11

New member
vlk

התקשרתי למיקרוסופט ואמרו לי שאם זה רישיון של upgrade אז חייב שיהיו מדבקות oem
ואם זה רשיונות GGWA אז לא צריך

אני פשוט לא שמעתי על דבר כזה אני יודע ש vlk לא צריך מדבקות

sharonei1

New member
בכל מה שקשור לרישוי התמיכה של מיקרוספט בארץ זוועתית

כל פעם עונים לי תשובה אחרת על אותם השאלות ורובן תשובות הזויות

AfiComp

New member
התשובה הקצרה היא - "כן", הרחבה בפנים...

אחרי קרוב ל-10 שנים שאני מתעסק עם רישוי VL (בעבר OSL/OVS ובשנים האחרונות EAS) אני יכול לספר לך את הדברים הבאים:
א. רישוי VL הוא לשדרוג בלבד, קרי - להבדיל מרישוי שרתים ואופיס רישוי ל-Windows מלא אתה לא יכול לרכוש במסגרת הסכם רישוי VL
ב. לא רק שאתה צריך לרכוש מחשבים עם רישיון מלא (OEM הוא פשוט סוג הרישוי המלא הזול ביותר), אתה צריך רישיון שמזכה אותך בשדרוג לגרסאות ה-Enterprise, וזה אומר רישוי לגרסאות Pro (במקרה של Win 7/8) או Business (במקרה שהרישוי עוד של Vista). טבלה מלאה תוכל לראות בקישור הזה (בעמוד 32 בקובץ ה-WORD יש פירוט של מערכות ההפעלה הזכאיות לשדרוג)
אגב, ברשימה מופיעות גם גרסאות Enterprise ו-Ultimate אבל את הראשונה (למרב ידיעתי) מעולם לא יכולת לקנות בגרסת OEM וגם לא כ-Retail והיית יכול לקבל אותה רק כחלק מהטבות ה-SA של ההסכם שלך, והשניה (שאגב היא המקבילה של ה-Enterprise מבחינת היכולות) פשוט כ"כ יקרה שהסיכוי שתבחר לרכוש מחשב שמגיע איתה מראש שואף כמעט לאפס...
ג. בעבר היה איזה סיפור שאומר שאתה יכול לשדרג עד שתי גרסאות קדימה מרישוי ה-OEM של התחנה אותה אתה משדרג (לדוגמה מ-XP ל-Vista ו-7, מ-Vista ל-7 ו-8/8.1 ומ-8 ל-8.1 ו-10 לכשתצא), היום, לעומת זאת, לא מצאתי כל התייחסות פורמלית לנושא בכתובים, כך שייתכן והמגבלה הזאת אינה קיימת עוד.
ד. אנקדוטה אחרונה לסיום - החל מ-Win8 אין יותר מדבקות OEM, החליף אותן תיעוד של מספר הרישיון ב-BIOS של התחנה, מה שאומר שיש צורך בכלי ייעודי לקרוא אותו (כל הכלים שהיו יודעים לשלוף את הנתונים מהרג'יסטרי הפכו ללא רלוונטיים בעידן ה-8/8.1), לי יצא לעבוד עם ה-"זאב" (WOLF, להורדה בקישור הזה).

בהצלחה בכל מקרה וחג מצות שמח לכולנו,
AfiComp

kitt

New member
כשאתה קונה Win8 או Win8.1 OEM לא מותקן מראש מגיעה איתו

מדבקת רישוי. המספר ב BIOS נכון רק לחשבי Brand שמגיעים מותקנים מראש.

למעלה