התשובה הקצרה היא - "כן", הרחבה בפנים...
אחרי קרוב ל-10 שנים שאני מתעסק עם רישוי VL (בעבר OSL/OVS ובשנים האחרונות EAS) אני יכול לספר לך את הדברים הבאים:
א. רישוי VL הוא
לשדרוג בלבד, קרי - להבדיל מרישוי שרתים ואופיס רישוי ל-Windows מלא אתה לא יכול לרכוש במסגרת הסכם רישוי VL
ב. לא רק שאתה צריך לרכוש מחשבים עם רישיון מלא (OEM הוא פשוט סוג הרישוי המלא הזול ביותר), אתה צריך רישיון שמזכה אותך בשדרוג לגרסאות ה-Enterprise, וזה אומר רישוי לגרסאות Pro (במקרה של Win 7/8) או Business (במקרה שהרישוי עוד של Vista). טבלה מלאה תוכל לראות
בקישור הזה (בעמוד 32 בקובץ ה-WORD יש פירוט של מערכות ההפעלה הזכאיות לשדרוג)
אגב, ברשימה מופיעות גם גרסאות Enterprise ו-Ultimate אבל את הראשונה (למרב ידיעתי) מעולם לא יכולת לקנות בגרסת OEM וגם לא כ-Retail והיית יכול לקבל אותה רק כחלק מהטבות ה-SA של ההסכם שלך, והשניה (שאגב היא המקבילה של ה-Enterprise מבחינת היכולות) פשוט כ"כ יקרה שהסיכוי שתבחר לרכוש מחשב שמגיע איתה מראש שואף כמעט לאפס...
ג. בעבר היה איזה סיפור שאומר שאתה יכול לשדרג
עד שתי גרסאות קדימה מרישוי ה-OEM של התחנה אותה אתה משדרג (לדוגמה מ-XP ל-Vista ו-7, מ-Vista ל-7 ו-8/8.1 ומ-8 ל-8.1 ו-10 לכשתצא), היום, לעומת זאת, לא מצאתי כל התייחסות פורמלית לנושא בכתובים, כך שייתכן והמגבלה הזאת אינה קיימת עוד.
ד. אנקדוטה אחרונה לסיום - החל מ-Win8 אין יותר מדבקות OEM, החליף אותן תיעוד של מספר הרישיון ב-BIOS של התחנה, מה שאומר שיש צורך בכלי ייעודי לקרוא אותו (כל הכלים שהיו יודעים לשלוף את הנתונים מהרג'יסטרי הפכו ללא רלוונטיים בעידן ה-8/8.1), לי יצא לעבוד עם ה-"זאב" (WOLF, להורדה
בקישור הזה).
בהצלחה בכל מקרה וחג מצות שמח לכולנו,
AfiComp