VOLO או JET FINS ?

Asaf Darash

New member
VOLO או JET FINS ?

אני צולל יחסית הרבה, ולצערי הסנפירים שקניתי עוד לפני הקורס נשחכו לגמרי אחרי עשרות צלילות. אני נותן אותם מתנה לבן הקטן של חברה של אמא שלי שהתחיל קורס צלילה. ולכן אני החלטתי לקנות סנפרים חדשים. רוצה להשקיע במשהו טוב ומתלבת בין וולו של מארס או ג'ט פין של סקובפרו. צלילות שאני עושה זה צלילות קיף בלבד ולא דייג. בתוכניות לעתיד אולי לעשות קורס טכני. צללתי עם וולו של באדי שלי ובלל לא הרגשתי שאני מתאמץ להזיז רגליים. מהבחינה הזאת הם מאוד נוחים ואלסטיים אבל כולם אומרים לי שזה סנפיר למבוגרים בעלי רגליים חלשות ולא לצעירים כמוני וחוץ מזה אחרי 100 צלילות בערך יש שבר בחלק הקדמי איפה שמכנסים רגל בסנפיר. ובכלל הם חלשים מאוד. מצד שני לצללתי עם גט פינס אבל הם כאלו לא גמישים שזה נראה לי כל כך קשה לסחות איתם שזה נראה ממש לא לצלילות כיף. מצד שני רוב המדריכים וצוללנים רציניים עם גט פינס... צה אתם ממליצים? מה באמת עדיף לי לקחת? תודה מראש על תשובתכם. אסף...

איזה סנפירים נשחקו לך

תוך כמה עשרות צלילות ? המלצה קטנה - תבצע כמה צלילות עם הג'ט פין לפני שתשקיע הרבה כסף בלקנות אותם, הם לא מתאימים לכל אחד.

mazoneli

New member
טוב אז ככה

1. אני צולל עם JET רגיל אז אני משוחד. 2.חסרונות ל JET הישן : ציפה שלילית, דורש שרירי רגליים יחסית חזקים בגלל קשיחותו יתרונות : בגלל הציפה השלילית יורדות לך משקולות (לי 2 פאונד), תנופה חזקה יותר פר מכת סנפיר והמהירות אך המהירות. 3. למי שנרתע מה JET הישן בשל חסרונותיו קיים גם דגם חדש של SPLIT שהוא ממש קל והבנתי שמבחינת נצילות אנרגיה הוא לא נופל מה JET הישן יתרון משותף לכל ה JETים שהם יציקה ולא מורכבים מחלקים כך שבעצם חוץ מרצועה כלום לא יכול להתקלקל\להתפרק\להשחק וכיו"ב (חוץ מנשיכות כריש |
| 4. אני לא מכיר את ה VOLO זהו

ניב ד

New member
אין מה להשוות בין וולו לג'ט פין

אלה שני סנפירים שונים בתכלית. הג'ט פין הוא קצר וקשיח ומיועד לבעלי רגליים חזקות. יש לו דחף מעולה, אולי הכי טוב שיש, אבל זה מצריך הרבה כוח וכושר טוב. לי למשל הוא לא נוח. הוולו לעומת זאת הוא שיא הגמישות והקלילות. אתה לא צריך בכלל להפעיל כוח ואתה כמעט לא מרגיש את הסנפיר על הרגל. הוא מצויין לצלילה קלילה ואיטית אבל אי אפשר להפעיל איתו דחף חזק כשצריך. הוא כמו הילוך חמישי כזה - טוב למהירות קבועה אבל בלי כוח. ענין של כוח, כושר וסוג הצלילה שאתה עושה. לגבי ההיקרעות של הוולו, אכן יש להם נקודה רגישה בנקודת הקיפול של הסנפיר, אבל לטענת מארס בדגמים החדשים הם משתמשים בחומר אחר ולכן אין יותר את בעית הקריעה. בכל מקרה אני חושב שאתה מקבל אחריות בדוגית על שימוש סביר. סנפיר מאד חביב אבל כאמור, למי שהולך באיזי. מה שהולך היום טוב הם הסנפירים המפוצלים שמשלבים עצמת דחף עם קלות וגמישות יחסית שלא מצריכים ממך שרירי שרירן ברגלים. בארץ נמכרים שלושה דגמים פופולריים שהם האקספרט זום של טוסה, טוין ספיד של סקובה פרו (לי יש כזה ואני מאד מרוצה ממנו) ואטומיק ספליט. הם כולם די דומים פחות או יותר. הטוין ג'ט של סקובה פרו אגב גם הוא קונספט של סנפיר מפוצל אבל אפילו לא דומה לג'ט הרגיל למרות שמו. הוא גמיש מאד וכמעט אינו מורגש על הרגל. אין לו את עוצמת הדחף של ג'ט רגיל אבל מצד שני הוא קל להפעלה. אני לא התלהבתי ממנו במיוחד באופן אישי מבחינת התחושה במים. לגבי הסנפיר שלך - זה דווקא אחד הסנפירים הכי טובים שיש אז אני לא כל כך מבין למה בכלל אתה רוצה להחליף...

ספוקי

New member
אסף, הסנפירים שלי...

הסנפירים שלי (Commando) זהים לסנפירי JetFins הרגילים, כך שאתה מוזמן לנסות אותם בצלילה הבאה שלנו. באופן אישי, "הפנטזיה" שלי היא לרכוש את הטווין ג'ט פינס, ברגע שיהיו לי 1200 ש"ח מיותרים.

חדש כאן.

שלום לכולכם , אנוכי חדש כאן , למרות שפה ושם קורא אתכם , היום גם כותב ושואל. אני צולל די צעיר , אפילו לא הגעתי לצלילה ה-20 שלי כדי לצלול לבד ולא עם מדריך !! נמאס מזה , אבל מבין את החוק החדש הזה. בקשר לסנפירים , יש לי סנפירים של קומנדו , החברה הישראלית הזו. נראה לי שמתחת למים אני כל כך מתאמץ , שהשרירים שלי לוחצים על החליפה תןך כדי צלילה -
עכשיו ברצינות. אתם ממליצים על סנפירים מפוצלים (כמו בתמונה ,הודעה אחת למעלה) ? עבודת הרגליים משמעותית ? ראיתי כאלו ב-300 שקלים ? זה מחיר סביר ? תודה לכל עונה.

אני צולל קרוב לשנה עם אטומיק של

מדוזה.סנפיר מעולה שבמעולים.המלצתי לך נסה קודם את הסנפיר אם מתאפשר לך ואח"כ תחליט.

אילוניק

New member
לאויר לנשימה תראה

היות ואתה צולל צעיר (בעולם הצלילה )לדעתי ורק לדעתי אתה לא יכול לדעת אם הסנפיר שיש לך הוא לא מתאים לצרכים שלך היות ויתכן בגלל חוסר מיומנות אתה מטלף לא נכון ובגלל זה הרגשת המאמץ היות ואתה עדיין חסר את 20 הצלילות גש למועדון מעבר לצלילה המודרכת שאתה חייב הסבר את הרגשתך למדריך וקבל מהמועדון סנפירים מסוג אחר ובדוק גם אז האם הנוחות בטילוף השתפרה או שההרגשה זהה וכך תוכל לדעת אם זה סנפיר לא מתאים או אתה חבל להשקיע בסנפיר מפוצל מה עוד אתה לא יודע אם זה מה שאתה צריך אוסיף מניסיון כבעל טווין גט (סנפיר מפוצל ) שעבורי זה היה המצאת המאה ואילו אצל רבים אחרים לא היו משקיעים בו שקל כך שאתה יכול להבין שלא כל סנפיר , ולא כל המצאה טובה לכל אחד זה אישי ומשתנה מאדם לאדם

תודה תודה תודה ...

אחלה רעיון , עוד מעט יגמרו מבחנים ואני יורד לאילת ... אולי סוף סוף אגמור את ה-20 שלי (עוד חמש נשארו לי). הפנמתי את הטיפ הזה , אני פשוט אבקש כאלה סנפירים. עצוב שלא חשבתי על זה , מרגיש מפגר - חחחח סתם סתם , עבר לי אני לא מפגר. שוב , תודה רבה. צלילה נעימה. אוויר לנשימה.

proxima

New member
לדעתי, JET FINS מפוצל (הדגם היותר

חדש). לי יש כאלה ואתה לא מרגיש אותם על הרגל. מבירורים שעשיתי ביחס ל-VOLO, ל-VOLO יש דחיפה יותר חזקה אבל מצד שני הוא יותר "רגיש": יש לו איזור "מעוגל" שאמור לשמש כמו קפיץ והאיזור הזה נשבר יחסית מהר.

GalHiLLEL

New member
JET FINS! מכל הלב אני ממליץ עליהם

ה-VOLO טובים אבל יחסית עדינים וישחכו לך!

חי בר

New member
אם אתה רוצה סנפירים שלא

נשחקים אז ג'טפין הפשוטים.. תוכל לצלול איתם כנראה גם בעוד איזה 20 שנה לפחות. באמת שקשה להרוג את הסנפיר הזה, ואין לו גם "נקודות כשל" שיכולים להתקלק כמו אבזמים טיפשיים עם כל מיני גימיקים ורצועות מתקפלות לאחור, אין לו את כל התוספות מחומרים שונים והדבקות למיניהן- פיסת גומי שחור עם צורה של סנפיר. זה הכל. מבחינת עמידות הם באמת ליגה אחרת מהוולו (ומעוד כמה דגמים). הכי טוב תשאיל ממישהו זוג לניסיון- אם זה תופס אותך בפעם הראשונה אז אתה מכור אליהם ללא תחליף

למעלה