Volapük

interDist

New member
Volapük

למי שמאסתה נפשו ב-Esperanto שלנו, יכול לנסות ללמוד את השפה הבינלאומית Volapük (אף אחד לא מבטיח, שתסיימו ללמוד עד סוף שנת 2003 או אפילו 2004...) ולמי שלא מאסתה נפשו, יכול ומוזמן להתעסק ב- 'Vola Püg !

וואלפוק זה מין עינוי שכזה

ההגייה כואבת! נשברו לי השפתיים! יש להם בשפה הזאת כמה תנועות מה- Postajxo! (לגבי הביטוי האחרון שכתבתי אומרים הדודים בפלורידה If you can't say something nice say it in yiddish :)

Eldad S

New member
../images/Emo6.gif נפשי לא מאסה עדיין באספרנטו

אבל וולאפיק תמיד הייתה אובייקט מוזר... האמת, אין לי ממש זמן להתעמק בה, אבל זוהי הדוגמה המושלמת כיצד לא לחבר שפה בינלאומית. בכל זאת, אומרים שהיא הייתה השפה שקדמה לאספרנטו, ושזמנהוף הכיר אותה. אז מן הסתם הוא למד ממנה מה _לא_ להכניס ליצירתו הבינלאומית.

Helpu min, mi petas!

Mi estan novan lernanto de Esperanto kaj mi bezonan vian helpo. Mi petas vin ne rifuzi mian elkoran petegon kaj doni al mi mano. Mi estan certan ke per kolektivan laboron mi sukcesos liberigi de la sporadajn erarojn kiujn mi foje faras. Dankegon kaj ghis la Kfir Zahavi

interDist

New member
! Kfir, Bonvenon

Via Esperanto estas tre bona! Kiom da tempo vi jam lernas ĝin? Jen la korektita versio de via letero: "Mi estas nova lernanto de Esperanto kaj mi bezonas vian helpon. Mi petas vin ne rifuzi mian elkoran petegon [rimarko: bela esprimo!] kaj doni al mi manon. Mi estas certa ke per (= pere de / helpe de) kolektiva laboro mi sukcesos liberiĝi de la sporadaj eraroj, kiujn mi foje faras." Vi ne havas tiom multe da eraroj, kredu min. Nur bezonas atenti, ke estas havas "s" en la fino (ne "n") kaj la akuzativo ne estas uzata post ĝi. (La akuzativo ofte similas al -את- en la hebrea: Mi vidas la katon == אני רואה את החתול) Ne timu tion, ĉar israelanoj ofte eraras pri la ĝusta uzo de la akuzativo... Mi bonvenas vin en nia eta forumo kaj deziras al vi pliajn sukcesojn en Esperanto !

Mi estas amiko de Kfir

Mi bone scias ke E-o ne estas facila lingvo' tial multaj komencantoj faras multe da eraroj en siaj unuaj pashoj en Esperantujo. Kion fari? C'est la vie. En la nomo de Kfir mi plenkore dankas pro la senprecedenca helpemo de la forumanoj. Mi audis pri vi nur bonegajn komentojn kaj chiel-skrapajn laudojn Mi esperas baldau surchevalighi, bone enselighi kaj ekrajdi galope sen helpo de spronoj. Amike Tomer Liraz.

DoronModan

New member
כל הכבוד

אני עומד דהום מול הרמה ה"בין-לאומית" שאתם מפגינים!

interDist

New member
'Vola Püg

האמת, חבר'ה, התכוונתי להפנות את תשומת לבכם לאו דווקא לשפה וולאפוק, אלא לעיתון ההומוריסטי- סאטירי " וולא פוג ", שצוחק על הכל בלי לעשות חשבון לאף אחד. העיתון נמצא ברשת בכתובת www.volapug.net ומומלץ מאוד! (מתחילים: תצטיידו במילון לפני שאתם קופצים לקרוא את העיתון, כי יש שם המון משחקי לשון -- למשל La reta gaseto שאומר... לא, לא עיתון אינטרנטי... גז קטן באינטרנט! (והכוונה לפלוץ
))

Eldad S

New member
הסבר קצר: פלצל זהו שמו של שוק

ידוע, אבל הסיומת -ל (בגרמנית) היא סיומת הקטנה, וההקטנה במקרה זה הייתה של המושג שבו השתמש interDist בהודעה הקודמת
בקשר ל-gaseto.

למעלה