vodka

TukiLaLa

New member
vodka

אפשר לשמור וודקה במקרר? ומה עדיף מקרר או לא מקרר?? ויש לי ליקר קלואה שישב 15 שנה בארון האם הוא עדיין טוב לשתיה??

חתוליקה

New member
בעקרון, נכון אבל...

אבל הוכך מדעית שוודקה ממקפיא פחות משכרת מוודקה שהיתה במקרר. אז תלוי במטרה הסופית של השתיה. כי וודקה מהמקפיא יותר נעימה לשתיה... אגב, אם החלטת ללכת על וודקה מהמקפיא ואתה רוצה לגיש אותה לשולחן ולא לרוץ כל הזמן להוציא ולהכניס אותה אתה יכול לקחת כלי גבוה שמכיל את הבקבוק בנוחות להכניס את הבקבוק של הודקה פנימה ולמלא במים וכך להכניס למקפיא.ככה כשתרצה להגיש אותה היא כל הזמן תישאר קרה.

amircn1

New member
תראי...

אני אישית מעדיף לשתות את הוודקה שלי קפואה, זה הרבה יותר נעים, זה עובר חלק בגרון פחות משכר ?! לא בטוח... מותר לשאול מאיפה הבאת את המסקנה הזאת ??

katadgi

New member
הקדמת אותי ../images/Emo13.gif

באתי לרשום את אותה התשובה ופתאום ראיתי את שלך
גם אני לא כ"כ יודע איפה בדיוק זה הוכח מדעית משקה קפוא בדרכו לקיבה הוא כבר אינו קפוא (מה גם שהשפעת האלכוהול אינה מתרחשת במיידי, אלא לאחר מספר דקות) אבל מה שכן, משקה קפוא מאבד מהארומות שבו (כן, גם לוודקה יש את הארומה שלה
) וכך בעצם אינו קשה לשתייה כמו שהוא כשאינו קפוא כשמדובר בוודקה או דז'סטיף קשה גם לי אין התנגדות לשתות אותו קפוא, אך כשמדובר במשקה אחר זה פשוט בזבוז.

חתוליקה

New member
תשובה לספקנים שבינכם../images/Emo70.gif

אז ככה, אני לא יודעת למה זה קורה אבל באמת ככול שוודקה יותר קרה היא פחות דופקת את הראש. וגם יש פחות הנג אובר בבוקר שאחרי! בפעם הראשונה שמעתי את זה ממדריך ביקב "זכרון יעקב" אח"כ ממרצה שלי לפיזיולוגיה באונ'. החלטתי שהדבר דורש בדיקה מעמיקה ביותר ונדבתי את עצמי להיות שפן הניסיונות. בסביבתי יש כמה אנשים שנחשבים לאוטוריטות בנושא הוודקה וגם הם
החליטו להתנדב לניסוי
המסקנות שלנו היו דומות. אבל אתם כמובן מוזמנים לחזור על הניסוי! בהצלחה!!

avilike

New member
תשובה לתשובה

כפי שנאמר משקה בטמפרטורה של -4 מעלות בדרכו לקיבה כבר אינו כזה. אין *שום* משמעות לטמפרטורה של האלכוהול מלבד אחת. רוב האנשים לא שותים את הוודקה בזבנג מהיר כך שיש ספיגה דרך ריריות האף והריאות של אדי אלכוהול ישירות למחזור הדם ומשם למוח ביעילות מוגברת וכמובן מהירה יותר. בעוד שבטמפרטורות נמוכות לחץ האדים מן הסתם נמוך יותר. זה ההסבר *המדעי* היחיד.

amircn1

New member
תשובות...

אפשר לשמור במקרר עדיף מקפיא, אבל אם אין או שאין מקום אז במקרר והליקר אחרי 15 שנים לא ממש מומלץ לשתיה, אבל אתה מוזמן לנסות ולטעום קצת... ספר לנו איך היה

amircn1

New member
זה לא עניין של תאריך

ואני מניח שאתה מתכוון לתאריך תפוגה... זה מאוד פשוט, זה עניין של אחוזי אלכוהול וחיידקים, כל משקה המכיל פחות מ- 40% אלכוהול אינו מתאים לשתייה מתקלקל בסופו של דבר ובטח ובטח שלאחר 15 שנים

למעלה