VLC, כתוביות ו-.VOB

MTB nc

New member
VLC, כתוביות ו-.VOB

שלום,
יש לי סרטים על המחשב המחולקים לכמה קבצים בפורמט VOB (די.וי.די?) וקובץ IFO שמפעיל אותם ברצף.
הסרטים מגיעים בלי כתוביות בעברית, לכן הורדתי כתובייות לכל סרט (בפורמט SRT)

הבעיה שהנגן VLC לא מצליח לחבר בין הכתוביות לסרט, כשאני מפעיל את קובץ ה-IFO.
אם אני מפעיל כל קובץ VOB בנפרד אז הנגן מצליח לחבר כתוביות, הבעיה שאז אני צריך לחלק את הקובץ SRT לפי קבצי ה-VOB.

אשמח לעזרה בנושא ו...מקווה שהייתי ברור

תודה ושבת שלום!

תשובה

דיסק DVD בנוי מקבצי VOB (שמכילים את מידע הוידאו והסאונד) וקבצי IFO ו-BUP (מקווה שזכרתי נכון.. הרבה זמן לא התעסקתי עם זה).
כשאתה מפעיל דיסק DVD, יש בתוכו מידע, שאומר איזה קובץ להפעיל ומתי. ככה שיכול להיות קובץ VOB שיכיל את כל הסרט, ויכול להיות שיהיו הרבה קבצים כאלה, כשכל אחד יכיל פרק או מספר דקות, לפי הגדרה של יוצרי הדיסק.
עד כמה שידוע לי, קובץ SRT מיועד להשתלב עם קובץ AVI, שם הוידאו "רציף", כלומר קובץ אחד שמההתחלה ועד הסוף, זה הסרט. בלי חיתוך לקטעים וכו'.

הצעה אחת שעולה לי בראש, היא להשתמש בתוכנה שיודעת "לקרוע" (rip) קובץ DVD, ולייצא אותו לקובץ AVI. ככה בסופו של הליך יהיה לך קובץ AVI רגיל, ואליו תוכל להתאים את הכתוביות.

הצעה אחרת, שטרם יצא לי לבחון ולהשתמש בה - אני יודע שקיימים קבצי כתוביות בצורת IDX (קובץ של כמה מגה) שעד כמה שהבנתי, מכיל את כתוביות בצורת תמונות. כלומר, תמונה שקופה, כשהמידע היחיד שבה הוא הכתוביות שבתחתית, והיא משתלבת על הסרט (במקום קובץ טקסט, שמולבש תוך כדי הקרנה).
אני לא יודע איפה משיגים קבצים כאלה, אבל אני חושב ש-VLC יודע להתמודד איתם.

בהצלחה

למעלה