visual c או C רגיל?

Alongi

New member
visual c או C רגיל?

ככה: אני אמור להגיש פרוייקט ברמ של 5 יחידות לבגרות בשפת C עקרונית, אני יכול גם להשתמש בשפות אחרות, כולל Visual c הבנתי שבויזואל הרבה אלמנטים מוכנים מראש ואין צורך להתעסק ביותר מדי גרפיקה או דברים אחרים. השאלה היא: האם מבחינת השפה עצמה, מבחינת הSYNTAX ומבחינת הקומפיילר, C וויזואל C דומים, שווים ,או שונים לגמרי?
ובכלל האם אתם ממליצים על C או על ויזואל C ולמה? תודה רבה מראש אלון
there is a new sheriff in town

Visual C הוא חבילת ה- C++ של מיקרוס והיא כוללת אל כל הרכיבים של שפת C ו - C++, וגם מספר ספריות ייחודיות לה, כמו MFC. ברור שאתה יכול להימנע משימוש בכל החבילות הגנריות למיניהן ולהתמקד רק בשפת C (מה גם ש-MFC כתובה ב-C++). כך תשיג תוכנה שיכולה להתקמפל גם בקומפיילרים אחרים, או אפילו על מה"פ אחרות. מה אומר המורה / מנחה שלך? לדעתי עדיף להשתמש בויז´ואל C, כי יש לו ממשק משתמש מאוד נוח, וגם כי השימוש בחבילה כדוגמת MFC מפשט ומקל מאוד על התכנות בחלונות.

Alongi

New member
תודה על העצה, עוד כמה שאלות...../images/Emo51.gif

מה זה MFC? והאם אתה מתכוון שאני יכול לכתוב בשפת C הרגילה והבסיסית ובאותו קומפיילר ןSYNTAX שלה , ועדיין להשתמש בVISUAL C(כלומר בממשק הנוח ובכל הפונקציות הכלולות בתוכנה?) המורה שלי אמר שהעבודה היא אכן יותר קלה בVISUAL C , ויותר ידידותית ונוחה, אבל מכאן , הוא אמר, זה כבר תלוי בהחלטה שלי (בשביל זה אני מתייעץ איתך...
) בכל מקרה אם קיימת האופציה שהזכרתי בשורות הראשונות, אודה לך מאוד אם תגיד לי איך זה ניתן לביצוע. ושוב

אתה בהחלט יכול ושימוש בדיבגר כדי לנפות את התכנית הוא יעיל מאוד. MFC היא ספרייה של מייקוסופט בשפת C++, המאפשרת לך שליטה טובה וקלה בממשק של חלונות. היא לא עונה על כל צרכי החלונאות ולפעמים יש צורך להשתמש ישירות בפקודות ה-API של חלונות. יש גם כאלה שיטענו שהיא לא ממש מולחת מבחינת הנדסת התכנה שלה. אז מה? היא עושה את העבודה (ב-95% מהמקרים) באופן קל ופשוט. אני בטוח שיש בפורום דיונים רבים על החבילה הזו וכל מה שצריך לעשות זה לחפש.

שאלות

איזה סוג של תוכניות אתה אמור לכתוב בפרוייקט הסיום שלך? יכול להיות שאם למדת לעבוד עם פקודות מסויימות בביה"ס, הן לא תעבודנה ב-Visual C - ואני מדבר ספציפית על כל נושא הגרפיקה. שרטוט וציור בסביבה חלונאית הוא שונה מאוד משרטוט וציור בסביבת DOS. באיזו סביבת פיתוח עבדת בביה"ס? חשוב להבדיל בין סביבת הפיתוח Visual STUDIO והקומפיילר Visual C: Visual C הוא קומפיילר אשר יודע לקמפל תוכניות ב-C ו-C++ - כל עוד אין שימוש בספריות שנועדו רק לסביבת DOS כמו הספריה הגרפית של DOS. Visual Studio הוא כלי פיתוח או סביבת פיתוח, שבאמת עושה לך את החיים קלים. וגם אם אתה לא מתכנן לקמפל את הקוד שלך ב-Visual C, עדיין מאוד נוח לכתוב את הקוד תחת Visual Studio. כמובן שאם אתה מחליט לקמפל את הקוד בעזרת Visual C, אז סביבת הפיתוח עוזרת לך עוד יותר, בכך שאתה יכול לנפות באגים בעזרת Debugger ידידותי מאוד וכו´.

IdanR

New member
לתשומת ליבך...

Visual C זה קומפיילר, ולא שפה. ההבדל בין קומפיילר זה לאחרים או שהוא תומך בMFC וכתיבה לחלונות.

gilad_no

New member
מה הקשר?

גם בGCC אתה יכול להשתמש בMFC ולכתוב לחלונות!!! תוסיף את הINC ואת הLIB המתאימים ואתה יכול להשתמש בMFC. היתרון של VC זה שMFC מוטמע בתוכו ונותן לך לשנות דברים דרך אשפים (class wizard וכו´)

The_Mighty_Perr

New member
לתשומת ליבך

בס"ד Visual C++(למה שוכחים את הפלוסים) היא סביבת עבודה. כל מהדר יתמוך ב-MFC כי הוא כתוב ב-CPP טהור! בעזרת כמעט כל מהדר אפשר לכתבו קוד לחלונות. כל מהדר יכול לגשת ל-DLLים של ווינדוס, העיקר שה-EXE HEADER יכיל מידע מסויים, ובין היתר שזה EXE של חלונות! בברכה...

למעלה