VISITING ASSISTANT PROFESSOR

אור302

New member
VISITING ASSISTANT PROFESSOR

מישהו יודע מה פשר ההמצאה הזו? היינו, מישהו שמקבל תנאים של אססיסטנט פרופסור אבל בלי קביעות, או שגם התנאים האלה מקופחים? אני בוחן משרה כזו שבה הביקור יכול להיות ארוך מאוד, מעבר לשנתיים של חוזה ראשוני. האם משרה כזו יכולה להפוך לקביעות בבוא היום?

d a p h n a

New member
עד כמה שאני מבינה...

מדובר פשוט על דרך יפה להגיד "משרה זמנית". אצלנו נותנים את התואר הזה לכל מי שנמצא באונבירסיטה באופן זמני, בין אם הוא מישהו שמגיע לשבתון של שנה, ובין אם זה מישהו שנשאר ללמד שנה אחרי סיום הדוקטורט עד שימצא עבודה (כפי שקורה לפעמים). ממה שידוע לי, בעקרון משרה של VAP לא הופכת למשרה קבועה כשלעצמה (אחרת היא היתה משרת TT רגילה).. אבל, מאידך, נאמר לי השבוע ממישהו שאמור להבין בנושא שעל פי הדרישות של האיגודים המקצועיים באקדמיה האמריקאית, אסור להם "למשוך" מישהו במשרה זמנית כזו למשך יותר מחמש-שש שנים (לא יודעת את המספר המדוייק). אחרי תקופה כזו, חייבים או לפטר אותו, או להעביר אותו למסלול קביעות. כמובן שכדי "לעקוף" את הבעיה הזו כאשר רוצים להעסיק adjuncts לאורך זמן, עושים את התרגיל הידוע של לפטר אותם כל קיץ ואז להעסיק אותם שוב בתחילת השנה.

Gidi Shemer

New member
בדומה למה שדפנה כבר כתבה

לפעמים מדובר במחליף זמני למרצה קיים, לפעמים לשבתון וכו'. מה שכן, ישנם מצבים בהם המשרה תהיה מעין שלב מוקדם בו מחלקה/קולג' מנסים לבנות משרת קביעות, אבל עדיין אין את האישורים הדרושים לכך. מצד שני, יותר קל להם לקבל תקן למשרה זמנית ואולי בהמשך לקבל תקן עבור משרה עם קביעות. לסכום, יש אפשרות שזה יתפתח, אבל בוודאי שאין מה לבנות על זה.

ABD2b

New member
מהנסיון של חברי שסיימו לפני -- אין עדיפות

קודם כל, כמו שאמרו לפני -- זה שם כולל לכל משרה שאינה tenure track דהיינו הרבה הוראה ומעט מחקר (והמשאבים מחולקים בהתאם). אבל, כפי שאמרו לי חברי שלקחו משרה מסוג זה (כי לא הצליחו לקבל משרה במסלול קביעות) גם כשתקן למשרת קביעות נפתח, התחרות על המשרה היא תחרות רגילה -- אין לך שום קיצורי דרך ואתה מתחרה עם כל המועמדים האחרים. כמובן זה שמכירים אותך ואת ההוראה שלך וכו' יכול להיות פלוס, אבל זה לא שאוטומטית תקבל את המשרה כי אתה כבר מעוסק שם. לעיתים קרובות כשמשדלים משהו לקחת משרה כזו אומרים לו שהתכנון הוא לפתוח תקן ל TT אבל כבר היו מקרים לאנשים שאני מכירה שבסוף כשהתקן נפתח חיפשו משהו בתחום שונה לגמרי מהתחום של ה VISITING (למשל באת ללמד קורסים בפסיכולוגיה חברתית אבל בסוף כשמגיע התקן הם רוצים משהו שהוא בכלל ניורופסיכולוגיה

22ק ו ס ם

New member
זו משרה מאוד מקובלת

מדובר בעבודה זמנית, לרוב בגלל יציאת מרצה לשנת שבתון או כשיש תקציב לתמוך בפרופסור שנה אחת ולא יותר מזה. אין בזה קביעות אבל השכר וכל התנאים פחות או יותר שווים לאחרים. אתה מקבל משרד, אתה יכול לחקור מה שאתה רוצה ואפילו ללמד. זה לא הופך למשרה לקביעות ישירות כי המחלקה צריכה להוציא מכרז שמבקש ממועמדים פוטנציאליים להגיש מועמדות אבל אם אתה שם אתה יכול להגיש את המועמדות הזו ומן הסתם יהיה לך יתרון מסוים מהכרות של המקום.

למעלה