Virtualdubmod - בעיות בשמירת קטע חתוך

Virtualdubmod - בעיות בשמירת קטע חתוך

שלום.

אני מעוניין לחתוך חלק מסרטון בפורמט vob ולשמור אותו. אני עובד עם תוכנת Virtualdubmod.
יש לי שתי גרסאותשל התוכנה.

בגרסת 1.5.10.3 אין לשונית Audio. לאחר הגדרת נקודות החיתוך, כשאני עובר ל- Save As... מופיעה הודעה שאינה מאפשרת לי לשמור את הקובץ החתוך. צילום של ההודעה מופיע בקובץ ה- Word המצורף.

כשאני מנסה לבצע זאת בגרסת 1.9.11 הקובץ אינו מזוהה אוטומטית ועליי לשנות את ההגדרה ב- Files of type ל- All types (צילום בקובץ ה- Word).
כשאני בוחר ומאשר את הקובץ, מופיעה הודעה שמונעת את הוספתו.

בקיצור, אני תקוע ולא יכול לחתוך את הקטע. האם יש למישהו עצה?

תודה

גיליום

New member
האם אפשר צילומי-מסך במקום "מסמכים"?

צירוף התמונות בתוך קובץ וורד אינו נוח, מ-2 טעמים עיקריים:
1. לא לכולם יש וורד מותקן במחשב (לי למשל אין, אני עובד כבר שנים עם Open office).
2. מכיוון שידוע שניתן לשלב קוד זדוני ("וירוס") בתוך קבצי וורד, לא כולם אוהבים להוריד ולפתוח קבצים, ממקורות "לא מוכרים"..

אם תצרף את צילומי המסך בתור קבצי תמונות (JPG או PNG או TIF או כל פורמט אחר ש"תפוז" תומכים בו), יהיה קל ומהיר יותר לצפות בהודעות שגיאה, ולעזור לך

בברכה,
גיליום

גיליום

New member
פתרונות

הקובץ VOB שאתה מנסה לחתוך, מכיל ערוץ וידאו המקודד במקודד מסוג MPEG2.
התוכנה VirtualDub, יודעת לפתוח קבצי VOB, אך לא יודעת לשמור בפורמט הזה. היא נועדה רק לשמירה בפורמט AVI. לפיכך, יש צורך לקודד את ה-VOB מחדש, למשל בקודק xvid ואז לשמור את הקובץ המקודד בתור AVI. זה ימנע את ההודעות שאתה מקבל.
בקיצור, בתפריט Video, אתה לא יכול להשתמש באפשרות "Direct stream video", כאשר המקור שלך הוא קובץ VOB. אתה חייב לקודד אותו מחדש, כדי שיתאים להישמר בתור AVI.
אם התשובה הזו מספיקה לך, תעשה מה שנאמר והבעיות שלך יפתרו. אם אתה רוצה הסבר נוסף לגבי קידוד של וידאו, שלח תגובה לפוסט הזה..

בברכה,
גיליום

מבקש הסבר לגבי קידוד הוידאו

שלום גיליום.
תודה עבור התשובה.
אודה לך אם תפרט ותסביר את החלק (שלבים) של קידוד הוידאו.

גיליום

New member
מדריך בזק לקידוד וידאו ב-Virtualdub

מדריך-בזק לקידוד וידאו בעזרת Virtualdub
* פתח את הקובץ שברצונך לקודד מחדש: תפריט File ואז Open.
* גש לתפריט Video, סמן את האפשרות Full processing mode.
* גש שוב לתפריט Video, לחץ על האפשרות Compression, בחר את הקודק בו את רוצה להשתמש לקידוד מחדש, לדוגמה xvid (אם לא מופיע לך קודק xvid או אחר שאתה זקוק לו, יש להוריד מהאינטרנט ולהתקינו במחשב, לפני הפעלת התוכנה Virtualdub). לחץ על הכפתור Configure. בתיבת הטקסט של הביטרייט (Bitrate), הכנס את הערך 1000.
* לחץ על OK לאישור. לחץ שוב על OK לאישור. אתה אמור להיות שוב בחלון הראשי של Virtualdub.
* גש לתפריט Audio. וודא שהאפשרות Direct stream copy מסומנת.
* לחץ על המקש F7, או גש לתפריט File ובלר באפשרות Save. תן שם לקובץ החדש ולחץ על Save.
* המתן עד לסיום תהליך ההמרה. בסיומו, יהיה לך קובץ דומה למקורי, אך הוא יהיה מקודד עם קודק מסוג xvid ולפיכך יתאים לניגון בנגנים שתומכים בקודק זה.

הערה: ניתן לבצע את הקידוד גם בתוכנות אחרות, ידידותיות יותר למשתמש (למרות ש-Virtualdub לא באמת קשה, אחרי שלומדים להכירה). ניתן למצוא במאמרי הפורום , מאמר שמזכיר את תוכנות הקידוד החינמיות הנפוצות. אחת המוכרות ביותר היא: Format factory.

בברכה,
גיליום

קראתי ואבדוק, תודה

שלום גיליום.
תודה עבור התשובה.
לצערי אין לי כרגע זמן לבדוק ולבצע את מה שאתה מציע.
במידה ולא אשוב עם שאלות נוספות,
הסק כי הסתדרתי ואין בעיות. אם יהיו לי שאלות או בקשות,
אפנה דרך פורום זה.

כך או כך, אני מודה לך על העזרה.

התמונה בסרט אינה חלקה

שלום גיליום.
אני זקוק לעזרה.

זה מה שעשיתי:
יצרתי לסרט המקורי העתק בפורמט avi באמצעות ה- File Factory. בחרתי במס' הפריימים הגבוה ביותר: קצב דגימה 16000 ופריימים לשנייה 30. כשנגנתי את ההעתק זה נראה בסדר, התנועה הייתה חלקה.

ערכתי את ההעתק ב- Virtualdubmod ושמרתי אותו כקובץ avi חדש. לפני השמירה הגדרתי Xvid MPEG-4.

הסרט הערוך נשמר, אך כשאני צופה בתוצאה, התנועה אינה חלקה. כאילו חסרים פריימים.

מה לעשות כדי להגיע לתוצאה טובה יותר? אני משער שיש לשנות משהו בהגדרות, אבל איני יודע מה...

תודה רבה

גיליום

New member
"כל המוסיף, גורע!"

אתה לא אמור לבחור ב"מספר הפריימים הגבוה ביותר"! מהסיבה הפשוטה, שהתוכנה לא יכולה "להמציא פריימים מהאוויר"... אם היא מקבלת מספר פריימים נמוך ואתה מבקש מספר גבוה יותר, אתה גורם לה "לשכפל" פריימים קיימים לחינם, כדי לעמוד בדרישות הקידוד שלך.. התוצאה ברוב המקרים תהיה, סרט שאינו מתנגן כמו שצריך.
בדוק את קצב הפריימים (FPS) המקורי ודאג לשמור אותו לאורך כל הדרך.
אני לא יודע למה אתה מתכוון "קצב דגימה", אבל אם זה "קצב הביטים" (Bitrate), אז אותו כלל תופס גם כאן - אם אתה בתחילת דרכך בקידודים, אז פשוט שמור על הפרמטר הקיים. בדוק את הביטרייט לפני הקידוד והגדר את הקידוד, כך שישמור על הביטרייט המקורי.
רק שמירה על הפרמטרים המקוריים (או הבנה במה אפשר לשנות, כמה לשנות ומתי אפשר לשנות..), תאפשר לך לקבל סרטים מקודדים, באיכות טובה ו"בזרימה" טובה של הסרט, בזמן ניגונו.

בברכה,
גיליום

הצלחתי + תודה רבה

שלום גיליום.
קבלתי את דבריך, עם מעט ניסוי וטעיה וכן שימוש בהגדרות המקור - הצלחתי לבצע את המשימה.
תודה רבה על העזרה.

האם ניתן לשפר את התנועה החלקה של סרטון?

שלום.
כפי שכתבתי אתמול, הצלחתי בביצוע המשימה.
יש לי שאלה נוספת שקשורה לשאלות שכאן ולכן אני מצרף אותה למקום זה ולא כשאלה חדשה נפרדת.

יש לי סרטון אחר גם הוא בפורמט vob. כשאני מנגן אותו התמונה קופצנית (כאילו חסרים פריימים). לא מדובר בסרט שקידדתי. ככה הוא בעותק הראשוני.

האם שינוי ל- avi תוך שינוי הגדרות, עשוי לתת תנועה חלקה בעת ניגון הסרט?

ניסיתי וזה לא עבד ואני מעוניין לדעת האם יש בכלל טעם לנסות שוב עם הגדרות שונות. או שמא לא ניתן לשפר את התנועה אם המקור נראה כך?

אגב, האם יש שם למצב הזה בו התנועה קופצנית בגלל מה שנראה כמחסור בפריימים?

תודה רבה

גיליום

New member
קשה לענות על השאלה "מרחוק"..

מכיוון שאנו לא רואים את הסרטון במחשב שלך, קשה לדעת מה בדיוק הבעיה...
ייתכן שהמחשב שלך חלש מדי, ולכן כאשר מנגן את ה-VOB, הוא "לא סוחב" וזה מתבטא בתנועה לא חלקה..
ייתכן שבקובץ VOB שלך, לא חסר שום פריים, אך הביטרייט גבוה יחסית והרזולוציה גבוהה ולכן נגן הסרטים שלך, לא מצליח לנגן את הסרט באופן חלק.
למצב בו חסרים פריימים, קוראים באנגלית באופן כללי "Missed frame" (פריימים ש"הוחמצו") והוא יכול לנבוע מכל מיני סיבות, שקה לברר אותן "מרחוק".

אתה יכול לעשות ניסוי - לקודד מחדש את ה-VOB סרטון AVI, קודק מסוג xvid, עם קצב פריימים זהה למקור, רזולוציה "צנועה" (נניח 400X300), ביטרייט צנוע (1024Kbs).
לאחר סיום הקידוד, נסה לנגן את הסרט שוב, האם עדיין יש קפיצות? אם לא, אז כנראה שהקפיצות במקור, נובעות מכך שלמחשב שלך קשה לנגן את ה-VOB בקצב טבעי, ולכן הוא מחמיץ פריימים במהלך הניגון.

בברכה,
גיליום

תודה עבור ההסברים

שלום גיליום.
אני מודה לך.
אמשיך בניסוי + טעיה. יש שיפור, אבל זה עדיין לא מושלם.

למעלה