Virtual Server 2005 R2 חינם

בעז 21

New member
אני רק רוצה לציין ש..

כנראה מיקרוסופט הולכת חזק על כל נושא של וירטואלזציה (רשמתי נכון??) 1.גם נותנים בחינם מוצר שבעבר היית צריך לשלם עליו ( virtual server) 2.בגירסאת windows vista לאירגונים יתווסף virtual pc חינם בכל התקנה... :)

ezaton

New member
הם הולכים על זה חזק

ובעבר בכסף רב. ברם, לאחר המהלכים האחרונים של VMware, ששיחררו את ה- VMware Server בחינם (לשעבר גירסת ה- GSX, גירסת השרת), מייקרוסופט לא יכולה שלא להשיב מלחמה, אחרת היא תאבד את השוק. בנוגע ל- VMware, צריך לזכור שיש להם מוצר מתקדם יותר, ה- ESX, שנותן מספר יכולות שאני לא חושב שניתן למצוא במוצרים מקבילים (תכנסו לאתר ותראו לבד, אין לי כח לפרט), אבל הוא מוצר מדהים.

בעז 21

New member
אהלן,

לא ידעתי שהVMware GSX הוא חינמי.. יש לי אותו באירגון ואני משתמש בו אבל הייתי בטוח שהרשיון שלו עולה כסף.. בקשר לESX הוא באמת פתרון חזק ראיתי מספר Webcasts ובאמת הפתרון של מיקרוסופט לא משתווה לו (לפחות ממה שאני מכיר משני המוצרים) אבל עדין יש לי מספר שאלות: 1.אך אתה מסביר לדוגמא שיש אירגונים גדולים שבזמן האחרון פנו לפתרון וירטואלזציה והלכו דווקא לפתרון של מיקרוסופט? 2.האם יש מוצרים נוספים של חברות שונות בתחום הזה? בברכה בעז.

antidot

New member
אתה לא מעודכן

“Offering VMware Server for free will bring VMware's proven virtualization technology to a wider audience, allowing companies to achieve the benefits of virtualization, such as cost reductions and flexible server provisioning.”​
http://www.vmware.com/products/server/

The MarBar

New member
הוא לא חינמי...

הגרסה החדשה שלו (שמישהו כאן כתב vmware server, למרות ששמעתי ספציפית שקראו לו virtual server) היא חינמית. אני לא מכיר לעומק את המוצרים אבל מהתעניינות ושיחות עם אנשים שמתמחים בתחום המכונות הוירטואליות Vmware Esx הוא בהחלט המוצר העדיף.

ezaton

New member
התשובה

היא שהם הלכו על MS, כי הם היו יותר זולים ומקבילים ביכולות ל- GSX. כיום, עם ה- Server בחינם, התחרות קצת שונה. ה- ESX, לעומתו, יקר יותר, וחזק יותר. עקב מחירו, בהרבה מקרים לא רוצים להתקין אותו. כמו כן, היתרונות שלו בולטים במיוחד ב- data centers, ולא כולם צריכים את היכולות האלו במחיר הזה.

הבהרה חשובה..

הם לא שחררו את המוצר Enterprise level שלהם בחינם, אלא את הגרסה שרצה מעל חלונות (VMWare GSX Server) שהיא לצורכי פיתוח בלבד, וגם כן בתגובה לפרויקט Open Source שהוציא BETA של מוצר חינמי של וירטואליזציה. את השרת הראשי שלהם שהוא זה המבטיח אמינות מקסימאלית וחלוקת משאבים מובטחת (VMWare ESX) עדיין מוכרים, והוא מקור ההכנסות שלהם. המוצר החינמי האחר שהם שחררו הוא מנוע הרצה בלבד של מכונות VM שהוגדרו תחת VMWare כדי לאפשר ליצרני תוכנה להדגים את המוצרים שלהם ע"י הפצה של התקנה מלאה (כולל הגדרות מ"ה) להתרשמות. מיקרוסופט חוץ מזה לא משיבה מלחמה - הם ייצרו מלחמה מכלום אם צריך רק בגלל שהם חושבים שאולי תהיה מלחמה...

ezaton

New member
כפי שציינתי גם אני

את ה- ESX הם אכן לא שיחררו בחינם. את ה- GSX, שמקביל ביכולותיו ל- Virtual Server הם שיחררו בחינם. אני לא בטוח, יגידו מה שיגידו, שהם שיחררו את המוצר שלהם בתגובה למוצר קוד פתוח, ולא ל- MS. והם אכן שיחררו גם את ה- vmware player, שהוא אכן חינמי, ומקביל, ברמות מסויימות, ל- VMware Workstation או ל- Virtual PC.

לא..

לא - מיקרוסופט פשוט מנסה להרוג את המתחרים ע"י הוצאה של מוצר בחינם כדי שהמתחרים יתיבש להם המימון, וכשהם ישארו לבד (כמו עם IE להזכירך) הם יגידו תראו - אנחנו הכי טובים כי רק אנחנו נשארנו... בקיצור - עוד מוצר של תחרות לא הוגנת כדי למנוע תחרות מולם

mavor

New member
EOF

כולם יתחילו לתת מתחנות חינם כי השוק הבינוני הולך להתחסל בדור הבא\החדש של מעבדים (כרגע ב INTEL אבל AMD לא יותר מידי מאחור) יש תמיכה בוירטלזציה ברמת המעבד כך שבתור עסק אתה יכול לקבל פיתרון שאולי הוא לא 100% מקביל לVMWARE אבל יתן לך יכולות בסיסיות לפחות המהלך של VMWARE הוא להצליך לדחוף את הרגל בדלת כדי שמתי שאתה תצתרך פיתרון יותר טוב מרמת מהמעבד תבחר מהם (ואותו כנ"ל לגבי MS)

ezaton

New member
לא בדיוק

פתרון ה- Cell של IBM, לדוגמא, למעבדי ה- Power שלהם כולל יכולת וירטואליזציה ברמת המעבד. מצד שני, עדיין, זה לא יעבוד בלי פלטפורה שתתמוך בזה, ברמת התוכנה. אז ב- Pseries אתה צריך HMC כדי לעשות את זה, ואילו בפלטפורמות PC, סביר להניח שיהיה מדובר במודול תוכנה שיאפשר את זה. אני בטוח ש- VMware כמו גם מייקרוסופט, יקפצו להשתמש ביכולות המעבד לטובתם, ולטובת שיפור ביצועים וחיסכון משאבים.

למעלה