VHF - GMDSS Short Range Certificte

VHF - GMDSS Short Range Certificte

שלום לכולם. משהו יכול להגיד לי למה כדאי לשנות את תעודת לכיתוב הנ"ל ? מה לא טוב בכיתוב בנוכחי ? תודה. גדי.

בת ים

New member
לכאורה לפי הניסוח

של התעודה שקיבלנו, אסור עלינו שימוש במערכות GMDSS וזאת למרות שעברנו הכשרה מלאה לפי הדרישות, לצורך שימוש באזור שייט A1 . אמנם נוספה הערה למעלה "בזיקה לGMDSS" אבל רק בנוסח העברי ,ולמעשה יש סתירה בין הדברים. מתוך התעודה: "בעל תעודה זו רשאי להפעיל תחנות קשר בכלי שייט הפועלות בפס התג"מ הימי, שהוראות שיטת המצודה והבטיחות הימית העולמית (GMDSS)אינן חלות עליו". בנוסח האנגלי בכלל אל מופיעה ההערה "בזיקה" . ולכן מעשה התעודה מגבילה את בעליה משימוש בGMDSS. ידוע לי שהיו פניות רבות למשרד התחבורה בעניין, אך עד היום לא התקבלה תגובה מספקת. נשמח מאד לשמוע את תגובתם, כאן בפורום.

GMDSS ...

למי שעדיין לא מתמצא בסבך. כלי שייט החייבים gmdss הם: 1.כלי שייט שתפוסתו ברוטו מ-300 טון ומעלה. 2.ספינות נוסעים(מעל 12 נוסעים). מאחר ובשנת 2005 יכנסו התקנות לתוקף ותופסק ההאזנה לערוץ 16 (היום אניות צי סוחר כבר לא מאזינות) התעורר הצורך לצרף גם כלי שייט קטנים למערכת כדי שבמקרה מצוקה לא ידברו ל"למפה" ולכן יאכטות נדרשות להתקין את ה-DSC בלבד (ערוץ 70).התוספת "בזיקה" התווספה לתעודה מאחר ומשרד התחבורה ניצל את השינוי בתקנות והוסיף לסילבוס את ה-navtex ,sart ,e.p.i.r.b . בכלי שייט המובילים נוסעים בשכר בחופי ישראל המשרד פטר מהצורך של כל הציוד(חוץ מערוץ 70) אבל נראה לי שבעתיד נצטרך לאכול גם את העז הזאת. התעודה "בזיקה" טובה ליאכטות פרטיות בכל המסעות. מי שעובד כמשיט בשכר אני ממליץ לו להוציא תעודת מפעיל מוגבל(ROC) מחיר הקורס כמעט זהה ל"בזיקה" והתעודה היא בינלאומית ומוכרת בכל העולם. לסיכום: לא קבלתם תשובה ממשרד התחבורה משום שהנושא הזה הוא בכלל באחריות משרד התקשורת.תבררו שם.

בת ים

New member
אז מדוע ה"בזיקה" מצויין

רק בנוסח העברי?? הרי למעשה רשיון בינלאומי תקף בנוסח האנגלי שלו.

בגלל שהוסיפו לסילבוס...

את יתר המכשירים.אין חובה להתקין אותם ביאכטות פרטיות,אבל זה ברור שהרוב יתקינו במיוחד אלה שמרבים להפליג לחו"ל. החובה היא רק לגבי vhf (ערוץ 70). בתעודה מחו"ל הנוסח הוא: SRC -GMDSS (short range certificate) התעודה מאפשרת הפעלת תחנת אלחוט בכלי שייט שאינו חייב בהתקנת כל הציוד.חייב DSC .אין קשר לאיזור ההפלגה. בעל תעודת ROC יכול להפעיל תחנת אלחוט בכל כלי השייט בכל האיזורים מאחר ובכל מקרה בכלי גדול בו יש רב חובל חייב הנ"ל בתעודת GOC או שיהיה באניה קציןרדיו ואלקטרוניקה מה שהולך ונעלם בהדרגה מציי העולם.

ובשורה התחתונה........

קיבלתי פניה מהבית ספר בו למדתי GMDSS שאם אני רוצה לשנות את התעודה לנוסך החדש, יש לפנות אליהם והם יפנו למשרד התקשורת בבקשת השינוי. האם כדאי, או שזה סתם עוד משהו ללא ערך ? גדי.

למעלה