verde = vedre= ירוק

idika

New member
verde = vedre= ירוק

ב היהודים בתורכיה נהגו לכנות את התורכים בשם זה. פעם שאלתי את אבי ז"ל מאיפה זה בא. ובכן לפני תקופת ataturk בתקופת הסולטנים למיניהם הדגל התורכי היה ירוק ומכאן בא הכינוי los vedres הכוונה לתורכים היהודים השתמשו ביניהם בכינוי זה ברור, שכדי שהם לא יבינו. כינו נוסף לתורכיות בפי היהודים היה las kargas karga בתורכית זה עורב התורכיות שהיו עטויות בשחור (מש שנקרא בתורכית charshaf ) נקראו כך דוגמא: las kargas estan pasando

SuzieRS

New member
Idika,../images/Emo51.gifפור לוס Kargas, נו לו סאב'ייה

אין מי טיימפו אירה דיפ'ינדידו די ייב'אר צ'ארשאף. verde/vedre-ירוק .זה צבע קדוש למוסלימים. הייתה תקופה, בזמן האימפרייה, שליהודים היה אסור ללבוש בגד או לנעול נעל בצבע ירוק. לכן לטורקים ולמוסלימים בכלל קראו "לוס ב'ירדיס" -כמו שכתבת. על ראש ארונה של אישה מוסלימית שמים מטפחת ירוקה- לסמן את מינה של השוכבת בארון ואת אדיקותה לדת האיסלם. ----ב'ידרה= גם כינוי ל-$ , גם פאשרוס =$

faridi

New member
אני שמעתי סיבה אחרת:

היהודים בשאר הבלקן שהיו יותר מתקדמים, כינו את הטורקים verde כלעג לכך שהם עוד לא התבשלו. אני חושב שגם בתוך טורקיה היתה תחרות בין הערים, כמו איזמיר מול אסטנבול וכד'.

קונעדי

New member
VEDRE

לדעתי, אנשי הבלקן רק "חשבו" שהם יותר מתקדמים מהטורקים, לכן כינו את הטורקים ירוקים, כאלה שלא "הבשילו" אבל כמו בכל עדה גם בין עדות הבלקן היו "קאזאלינוס" שטרם הבשילו , אבל נניח להם, וכל אחד שיחיה בהרגשה שאיך שהוא מרגיש, ולאן שהוא הגיע ב"בשלותו"

רותי ב.

New member
קראתי משהו כזה על ה- vedre באיזה

מקום , אבל על קארגאס לא שמעתי או קראתי.

יפיקה

New member
ואני שמעתי את המושג וייחו ורדה בספרדית

ונראה לי שהכוונה היא ל - אשמאי זקן ואצלנו בלדינו היו אומרים למישהו שהוא ודרה מפני שהוא איש קשה חסר פשרות וקנאי .

למעלה