Velvet Underground

Investigations

New member
Velvet Underground

האמת היא שאף פעם לא ממש טרחתי לאזין להם לכן אבקש הפנייה ממכם המומחים לשירים לא לאלבומים כרגע שנחשבים לשירים שנחשבים "לשיא היצירה" שלהם כדי שהדע מאיפה להתחיל

psychodoodle

New member
עוד פעם שירים ?

בשביל שתוכל להוריד מ E-MULE וכאלו ? לך ותקנה את האלבום הראשון ומיד (זה עם הבננה ) כמו שכולנו עשינו
שם תמצא את כל השירים המפורסמים .נו טוב ,קח 2 חתיכות , אחת כאן ו הנה עוד אחת כאן .

Investigations

New member
למה להשתמש במילה הגסה איימיול?

תשמע אני מאז ומתמיד קניתי דיסקים אבל לפני שאני קונה דיסק אני בודק מה יש בו במקום לשמוע אותו לשנייה בחנות ולכן ביקשתי שירים

psychodoodle

New member
למה מילה גסה ?

אם אתה טוען שאתה רוצה לשמוע מספר קטעים ,אז איזה אפשרויות אחרות יש לך להתוודע היטב לשירים ? רק בעזרת שיתוף קבצים כמובן .מחצי דקה של דגימות ב AMG או Amazon למשל ,לא ניתן להתרשם יותר מדי טוב . הרבה אנשים משתמשים בכל האמצעים הללו כדי להכיר מוזיקה חדשה .אני למשל אחרי השקעה של עשרות אלפי שקלים באוסף הפרטי, לא מתבייש בכלל להשתמש בכל הדברים הללו . מי שגדל לתוך מציאות הכוללת MP3 ושאר פורמטים דיגטליים (כמו הדור שצעיר ממני ב 20-25 שנים )רואה בזה דבר טבעי וברור (ואני בקשר יומיומי עם הרבה בני נוער במסגרת העבודה שלי ,אז אני יודע על מה אני מדבר) . אתה יכול גם לשמוע את כל הדיסק בחנות אם אתה רוצה (ואני יכול להפנות אותך לחנויות כאלו אם אתה לא מכיר). לא ממש ברורה לי כל ההיתממות הזאת שלך . לנו בפורום הזה אסור להמליץ על פעילות כזאת ולקשר למקומות כאלו ברשת באופן ישיר , אבל באופן פרטי ואישי אני לא רואה בזה שום דבר פסול .

Investigations

New member
ציניות

Kא אמרתי שאני לא משתמש או סולד מזה נהפוכהו זה פשוט היה בציניות מה שכן זה אכן פתח את עולם המוזיקה לכלל העולם כל דבר שתרצה לשמוע כל דבר שנוצר אי פעם! אבל בו זמנית זה הורס את המוזיקה ומשחיט אותה. אני הרבה פעמים מוצא את עצמי בקונבליקט בתור אחד שגדל לתוך הפורמט הזה.

LEATHER REBEL

New member
לך תסביר את זה לזבי חוטם

אתה מבין, בשכונת ילדותי, אי שם בשנות ה 80, היו אנשים רבים שהסתפקו בהחלט באיכות של העתקה מקלטת לקלטת, דור שני ואפילו שלישי. הבנה באיכות סאונד היתה, כמובן, מהם והלאה. אותו דבר לגבי MP3 היום. במדינה כמו ישראל, בה תרבות הקומבינה היא השלטת, אז ברגע שאפשר להוריד בחינם, המילה "איכות" הופכת לחלק מהשפה הסינית.

Mr Mustard

New member
הוא לא ביקש שנגיד לו איפה להוריד

הוא בסך הכל ביקש שמות של שירים, זה נראה לי סביר בהחלט.

giba70

New member
אפשר גם, כמו שכולנו עשינו...

ללכת לחנות הדיסקים הקרובה ולהקשיב לשירים לפני שמחליטים לקנות דיסק זה או אחר.

giba70

New member
ובאימיול אפשר גם להורידיסקים שלמים

בקיצור, אם רוצים לרכוש משהו הולכים לחנות דיסקים, לוקחים אלבום/דיסק פוטנציאלי שעליו המלצנו, מקשיבים בעמדת ההאזנה לכמה שירים ומחליטים אם לקנות (או להוריד אותם באימיול...)

Mr Mustard

New member
בלי ספק להקה בעייתית

מאלבומיי האולפן המומלצים שלהם יש את הארבעה הבאים: The Velvet Underground & Nico (זה עם הבננה) White Light/White Heat The Velvet Underground Loaded השניים הראשונים מסמלים את התקופה הראשונה של ההרכב, עם לו ריד וג'ון קייל. התקופה הזאת היא היותר רועשת ואוונגרדית. יש פה הרבה גיטרות, הרבה דיסטורשן והרבה מילים על זונות וסמים. מרגישים את הלכלוך ואת ההרואין מכל פינה וההפקה הפשוטה והריקה בולטת כאן לטובה. מהתקופה הזאת, השירים המומלצים ביותר הם: White Light\White Heat I'm Waiting for my Man Venus In Furs All Tomorrow's Parties למרות ששני האלבומים הראשונים הם מושלמים חלוטין לדעתי וכל שיר שם יכול להתאים לכאן. באלבומים השלישי והרביעי עזב ג'ון קייל והחליף אותו היו דיול, קלידן וזמר עם קול נעים ומתוק. התקופה הזאת היא הגדול יותר קלילה מבחינה מוזיקלית וההפקה פחות רזה ומלוכלכת, כשהלחנים המקסימים (שהיו מאז ומתמיד) מודגשים ונשמעים בלי הרעש והדיסטורשן שהיה קודם. את האלבומים האלו אני פחות מכיר (את השלישי רכשתי לא מזמן, ואת הרביעי אני מכיר רק מקבצים וגם בקושי) ולכן אני אשאיר את ההמלצות האלו למישהו אחר (זכור לי שהאח אולמן אמר איפשהו שLoaded הוא אלבום הרוק האהוב עליו בסבנטיז, יכול להיות?). יש לשים לב שיצא תחת שם הלהקה אלבום חמישי בשם Squeeze שהוא די מעפן ע"פ מה ששמעתי. זהו אלבום סולו של היו דיול ששמר את השם כדי שהאלבום ימכור. בנוסף לכך ללהקה יש הרבה הופעות חיות, ביניהן יש אחת עם תחתונים של אישה שמחולקת לשני ווליומים וגם היא, כמו ארבעת אלבומיי האולפן הראשונים, מעולה. רק שיהיה ברור, מחתרת הקטיפה בגלגולה הראשון היא אחת מהלהקות האהובות עליי ושני האלבומים הראשונים שלה הם מבין האלבומים האהובים עליי.

הדיסק הראשון....

לא רע בכלל, הדיסק עם הבננה, אין בדיסק הזה הרבה שירים שלא אהבתי, למרות שבעיקרון האוירה של הדיסק היא מאוד ייחודית ויכולה גם לא להתאים להרבה אנשים יותר מאשר להתאים. שירים טובים: heroin, venus in furs, im waiting for a man, tomorros parties וכו וכו'

למעלה