בלי ספק להקה בעייתית
מאלבומיי האולפן המומלצים שלהם יש את הארבעה הבאים: The Velvet Underground & Nico (זה עם הבננה) White Light/White Heat The Velvet Underground Loaded השניים הראשונים מסמלים את התקופה הראשונה של ההרכב, עם לו ריד וג'ון קייל. התקופה הזאת היא היותר רועשת ואוונגרדית. יש פה הרבה גיטרות, הרבה דיסטורשן והרבה מילים על זונות וסמים. מרגישים את הלכלוך ואת ההרואין מכל פינה וההפקה הפשוטה והריקה בולטת כאן לטובה. מהתקופה הזאת, השירים המומלצים ביותר הם: White Light\White Heat I'm Waiting for my Man Venus In Furs All Tomorrow's Parties למרות ששני האלבומים הראשונים הם מושלמים חלוטין לדעתי וכל שיר שם יכול להתאים לכאן. באלבומים השלישי והרביעי עזב ג'ון קייל והחליף אותו היו דיול, קלידן וזמר עם קול נעים ומתוק. התקופה הזאת היא הגדול יותר קלילה מבחינה מוזיקלית וההפקה פחות רזה ומלוכלכת, כשהלחנים המקסימים (שהיו מאז ומתמיד) מודגשים ונשמעים בלי הרעש והדיסטורשן שהיה קודם. את האלבומים האלו אני פחות מכיר (את השלישי רכשתי לא מזמן, ואת הרביעי אני מכיר רק מקבצים וגם בקושי) ולכן אני אשאיר את ההמלצות האלו למישהו אחר (זכור לי שהאח אולמן אמר איפשהו שLoaded הוא אלבום הרוק האהוב עליו בסבנטיז, יכול להיות?). יש לשים לב שיצא תחת שם הלהקה אלבום חמישי בשם Squeeze שהוא די מעפן ע"פ מה ששמעתי. זהו אלבום סולו של היו דיול ששמר את השם כדי שהאלבום ימכור. בנוסף לכך ללהקה יש הרבה הופעות חיות, ביניהן יש אחת עם תחתונים של אישה שמחולקת לשני ווליומים וגם היא, כמו ארבעת אלבומיי האולפן הראשונים, מעולה. רק שיהיה ברור, מחתרת הקטיפה בגלגולה הראשון היא אחת מהלהקות האהובות עליי ושני האלבומים הראשונים שלה הם מבין האלבומים האהובים עליי.