Velvet Underground

Chocoholic

New member
Velvet Underground

היי לכולם טוב,לא בדיוק אגדת רוק, אבל אין פורום יותר מתאים מזה כדי להזכיר אותם. לרבים השם מציין את תחילת דרכם של לו ריד וג´ון קייל. אשמח לדעת אם יש אנשים נוספים שמכירים ושומעים אותם. אני מתכוון גם לחומר פחות מוכר ואלבומים אחרים, מלבד הראשון עם ניקו (אלבום הבננה). טל

LadyG

New member
אני דוקא חושבת שזה כן המקום לדבר

עליהם. למעט האלבום הראשון והמוכר ביותר אני אוהבת את: White light/White heat שנדמה לי שהוא האלבום השני מ- 1968 ואת Live woth Lou Reed מ- 1969

Chocoholic

New member
אכן השני, מ 68´

חבל שהסאונד שלו לא משהו. Sister Ray היה הרבה יותר מהנה אם הוקלט באולפן. אני אוהב במיוחד את Lady Godiva´s Operation, פשוט רוק אוונגרד טהור. מתוך ההקלטה של ההופעות מ 69´ - White Light/White Heat נשמע יותר טוב מהגירסה של האלבום! ההקלטות האלה הם למעשה בין ההקלטות הבודדות שנעשו בהופעה חיה של הלהקה, וכנראה שגם הכי טובות.

sceptic

New member
הפייבוריט שלי מיצירת המופת הזאת

הוא דווקא The Gift. אני לא אשכח את הפעם הראשונה שבה שמעתי את הקטע הזה. זה היה באוטובוס עמוס עד אפס מקום, ושהגעתי לסוף פרצתי בכזה צחוק שכל נוסעי האוטובוס חשבו שברחתי משלוותא או משהו. (לא שלא חושבים את זה גם ככה :) באמת חבל שהסאונד לא משהו, למרות שהוא שופר בגרסא הרמוסטרת שיצאה לפני כמה שנים. לחובבי הוולוט, מומלץ לשמוע את The Mike Flowers Pop - The Velvet Underground Medley משעשע במיוחד.

Chocoholic

New member
גדול!

אחי, זה קורע מצחוק. כשהוא התחיל לשיר את Venus In Furs פשוט נפלתי מהכיסא... איך אפשר לקחת נושא כזה ולעשות ממנו שיר פופ קליל ונוצץ... זו לא הלהקה שיש לה גירסה של Wonderwall ?

lady_anne

New member
Venus in Furs זה "שיר פופ קליל

ונוצץ"??? כל יום לומדים משהו... ואני דווקא חשבתי שזה שיר אהבה עצוב נורא, שמכניס אותי כל פעם מחדש לאוירה מלנכולית, אבל אני אישה אז מה אני בכלל יודעת...

Chocoholic

New member
בכלל לא

אבל אם היית קוראת טוב את מה שכתבתי (כתגובה להודעה קודמת) היית מבינה שהכוונה היא לגירסה "האלטרנטיבית" של השיר, המלצה של sceptic חברינו לפורום...

sceptic

New member
אלה אכן אלו שוונדרוול שלהם

היה להיטון אי שם לפני כמה שנים. שווה לשמוע גם את הקאברים הבאים שלהם- 1999 (במקור של פרינס) Light My Fire (במקור של הדורס) Venus As a Boy (במקור של ביורק) Don´t Cry For Me Argentina (שביצעו המון המון אנשים, בינהם מאדונה) וגם את השיר (שהוא לא קאבר) A Groovy Place להקה חביבה ביותר.

Grimble Grumble

New member
מה?!?!?

להגיד שוולבט אנדרגראונד "לא בדיוק אגדת רוק" זה כמו להגיד שלד זפלין זה לא בדיוק אגדת רוק... אגדת רוק, ואחת הגדולות שבהן.

Chocoholic

New member
נכון

אבל מבחינת פופולריות והכרה אי אפשר להעמיד אותם בקנה אחד עם לד זפלין או פינק פלויד למשל.

חולוני

New member
כל אלבום שלהם זאת יצירת מופת.

ובמיוחד הבננה. אם לא נחשיב את האלבום האחרון שלהם, שהוא לא בדיוק וולווט אנדרגראונד, אז כל דבר שהם הוציאו פשוט מושלם, והם ללא ספק אחת הלהקות היותר חשובות בכל הזמנים. ונו אז מה שהם לא כאלו פופלריים. ממתי פופלריות זה גם מדד לאיכות?

Chocoholic

New member
מאוונגרד לפופ

הם היו מעולים גם באלבום השלישי והרביעי.זה נושא בפני עצמו. אבל הם איבדו את התעוזה של השנים הראשונות, את היצירתיות ושבירת המוסכמות. אני מפחד להשתמש במילה "התמסחרות" כי אני לא יודע מה היה הכיוון שלהם. הדבר האחרון שנשמע אוונגרדי זה The Murder Mystery. אולי זה בגלל שג´ון עזב/נזרק ?

למעלה