VB source file from EXE file

gertz

New member
VB source file from EXE file

I´m looking for the way to recover VB source file from EXE file. If You know any way to make it, please help me.Thank You very very muchTwin

MaD-d0g

New member
לא נראה לי..

לא נראה לי שהדבר קיים, וגם אם כן, הוא אינו חוקי ולא תוכל להפוך קובץ EXE ל VBP, אלא אולי לאסמבלר...

פשוש2K

New member
יש דבר כזה

או לפחות היה ב- VB3. נסה לחפש את המילים reverse engeneering במנועי חיפוש כמו astalavista.box.sk או google.com בטח תמצא שם קצה חוט למציאת משהו עדכני יותר.

לגבי VB3

הסיבה שניתן להפוך את ה-EXE לקוד מקור בגירסאות מוקדמות של VB היא שלא ניתן היה לקמפל אז תוכניות לקוד EXE "אמיתי" אלא לכאילו EXE (Pseudo-Code). קבצי EXE שכאלו ניתן להפוך בקלות לקוד מקור ב- VB. עד כמה שאני זוכר, גם היו מקרים אמיתיים של תוכנות שעשו להן את זה (אולי אפילו SimCity מאיזושהי גירסה). מגירסה 5 ניתן לקמפל לקובץ EXE "אמיתי" (Native Code), שאמנם אינו אמיתי ממש, כמו EXE שקומפל משפת C למשל, אבל בהחלט מתקרב לכך. אני מניח שניתן "להנדס לאחור" קבצי EXE של VB דווקא לקוד של C++ או C. ולמשתתפי הפורום - אנא שפכו אור על הנושא, אשמח לדעת עוד. רון

philips

New member
הממ...

אכן נכונים דבריך.. בעיקרון נושא ה REVERSE ENGINEERING אינו פשוט כלל.. ככל שהמרחק שעובר הקוד שאתה כותב עד ל EXE הוא גדול יותר , כך קשה/מורכב יותר להחזירו... אני מכיר הרבה מאוד תוכנות בשוק ולא נתקלתי בשום תוכנה שיודעת לבצע REVERSE ENGINEERING של תוכנה ב VB לקוד חזרה... מה שכן קיים: בשפות OO - קיימות תוכנות שעוזרות לפרק ולהבין את מבנה התוכנית. ניתן למחזר ולהשתמש ב DLL חיצוניים ובקבצים אחרים שתוכניות כמו VB משתמשת בהן... יש תוכנות היודעות לבצע REVERSE ENG. מקוד JAVA לקוד C. קיימים הרבה בעיות בתחום , כל חיפוש ב GOOLE יעלה דברים מעניינים

למעלה