VB.NET ב - מחשב כף יד Mio

moshe1822

New member
VB.NET ב - מחשב כף יד Mio

שלום אני אני מעוניין לבנות תוכנה קטנה עם בסיס נתונים למחשב כף יד Mio יש לי Microsoft Visual Studio 2005 PRO אני שואל אם אפשר לכתוב תוכנה מתאימה ל MIO ב #C או VB.NET ואיזה בסיס נתונים מתאים למחשב כף יד Mio תודה

עידו פ

New member
-->

בשביל לפתח אפליקציה למחשבי כף יד מבוססי pocket pc (כגון ה-mio) יש צורך לבחור ב-project בפרויקט מסוג device application - אח"כ בהגדרות של הפרויקט תוכל לבחור לאיזו גרסת pocketpc אתה מעוניין להתאים את האפליקציה. מבחינת שפת הפיתוח אפשר לפתח בכל שפה שנתמכת בדוטנט (vb.net, c# ...) כבסיס נתונים אתה יכול להשתמש ב-sqlce (גרסת כף יד של ms sql) - אפשר לעבוד מולו ב-ado.net ולבצע את הפעולות הסטנדרטיות שניתן לבצע מול DB (הגדרת טבלאות ופעולות CRUD).

moshe1822

New member
שאלה על sqlce

תודה עידו איפה אני מסיג את sqlce והאם הוא חינם, איך אני מתקין אותו על ה pocket pc ועל המחשב שלי כדי לפתח את התוכנה תודה

עידו פ

New member
-->

אם אתה משתמש עם VS2005, אתה אמור למצוא את ההתקנה בתיקייה הבאה : C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\SmartDevices\SDK\SQL Server\Mobile\v3.0 יש שם קובץ בשם setupsqlmobile.chm, ממליץ שתקרא אותו על-מנת להבין כיצד יש מתקינים את זה על מכשיר. בזמן פיתוח, יש ל-VS אמולציה של מכשיר (בשביל שלא תצטרך תמיד מכשיר לידך) ולמיטב זכרוני כשהאמולציה מורצת מותקן שם אוטומטית ה-sql.

moshe1822

New member
תודה

התקנתי sql 2005 mobile עכשיו השאלה שלי כאשר אני רוצה ליצור פרוייקט התקנה למחשב כף יד או רק להעביר את ה EXE והקבצים שלי מה אני צריך עוד למחשב כף יד כדי להריץ את הפרוייקט עם sql 2005 mobile (לדוגמא ODBC וכו'...) שוב תודה

עידו פ

New member
עדיף ליצור פרויקט התקנה

להריץ אפליקצית דוטנט על מחשב כף יד דורש פרימוורק, בדומה לפרימוורק הנדרש להרצת אפליקציות על מחשבי PC, כאשר ההבדל הוא שלמחשבי כף יד יש גרסה מותאמת של פרימוורק (compact framework). מערכות ההפעלה החדשות של Pocketpc (כמדומני 2003 והלאה) מגיעות עם פרימוורק 1.1 ומאחר ואתה עובד עם 2.0, עדיף לבנות קיט התקנה שיתקין גם את הפרימוורק החדש, את ה-sql ועוד דברים שנחוצים לתוכנה שלך (תמונות, קבצי XML וכל דבר אחר שתזדקק לו בהמשך).

moshe1822

New member
אז צריך ללמוד עוד

ועוד דברים זה לא נגמר ! זה קשה ליצור פרויקט התקנה מחשב כף יד ? (גם ל win 2003 SE יש framework 1.1)

moshe1822

New member
עוד שאלה

איזה קובץ אני צריך להתקין על מחשב כף היד כדי ש SQL 2005 Mobile יעבוד זה את הקובץ שהתקנתי ב PC שלי או אחר איך אני מכין פרוייקט התקנה , (הכנתי בעבר ב VB6 אבל ב .NET לא ובטח לא ל מחשב כף יד ) תודה

עידו פ

New member
תאמין לי שאני כבר לא זוכר ?!

יש בתפוז פורום פיתוח ל-PDA, כדאי שתברר שם.

למעלה