VB ו ACCESS

VB ו ACCESS

יש לי תוכנה שמחוברת למסד נתונים של אקסס , האם יש אפשרות שלא תהיה גישה למסד נתונים מבחוץ או דרך אקסס וכן תהיה גישה רק דרך התוכנה ב VB ? אם לא אשמח לשמוע רעיונים , אני רק רוצה קובץ שניתן לגשת אליו רק דרך התוכנה שלי.

shlomi_e

New member
../images/Emo91.gif יש לי רעיון......

ניתן למקם את מסד הנתונים בתיקיה שהסטטוס שלה הוא HIDDEN . וכך לא תיהיה גישה למסד. אלא אם ידוע שמה של התיקיה מראש. פרימיטיבי אבל עובד.

antidot

New member
הרשאות ?

אם הקובץ יושב על NTFS תוכל להגדיר משתמש שרק לו יש גישה לקובץ והתוכנה תיגש לקובץ עם ההרשאות של אותו משתמש. אם זה FAT אז אולי אפשר להצפין את המסד נתונים וכל פעם לפתוח אותו מתוך התוכנה. הרעיון הכי פשוט לדעתי זה באמת להפוך את הקובץ והתיקיה שהוא יושב בה לHIDDEN וגם לשנות סיומת של הקובץ.

אם משנית את שמו של הקובץ

התוכנה לא תזהה אותו כמסד נתונים של אקסס וזה לא יעבוד הרעיון של NTFS לא מוצלח כי לא בכל מחשב יש לך NTFS וגם הרעיון של ה HIDDEN לא נראה לי פתרון מעשי תודה לכם אבל עוד לא מצאתי מה שאני מחפש

big_foot

New member
אני מצטרף ל-שים לו סיסמה

ובתוך VB בפתיחת הקובץ ניתן להכניס סיסמה כדי לפתוח את הקובץ

מי זה?

New member
תחשוב על זה:

כיוון שלא מצא חן בעיניך הרעיון של הסיסמא-(לא הבנתי מדוע- זה שקול לכך שאין קוץ ACCESS"). אגב, אם משנים את שמו של הקובץ- ניסיתי את זה- התוכנה מכירה את המסד, אבל סביר להניח שמשתמש סקרן - או פורץ אופציונלי - יבדוק את זה וינסה לפתוח קבצים דרך ה-ACCESS. עצה אחת היא להצפין- לערבל את הקובץ- כך שACCESS לא יפתח אותו - בכל כניסה ויציאה מהתכנית. כאן תצטרך לדאוג ליצירת קובץ מקודד זמני ולמחיקתו ברגע היציאה מהתכנית(ויצירת קובץ מוצפן מחדש). תצטרך לבצע קידוד/מחיקה גם במצב שבו הטופס מאבד פוקוס- כיוון שאז קיים במחשב הקובץ המקודד, וניתן להתבונן בו. בכל מקרה, הצפנה באמצעות סיסמא של ACCESS היא בטוחה מאוד, ויצירת תוכנית הצפנה ברמת אבטחה שתתקרב לזו של ACCESS תיקח לך לא מעט זמן.

ש_ל_ג_י_ה

New member
גישה רק דרך התוכנה

Make a new project and copy the coed to the form and add 2 new command buttons to the form. Put in the same folder as your project an access database and name it pass.mdb

למעלה