VB או delphi?

Fahrenheit

New member
VB או delphi?

מה עדיף ללמוד מבין השתיים, והאם יש שוני מהותי בין היכולות של שתי השפות?

vinney

Well-known member
אם מבין שני אלה אז DELPHI

VB זאת שפה טריויאלית לילדים בגנון, לא צריך ממש ללמוד אותה DELPHI לעומת זאת היא א. שפת תכנות OOP לכל דבר, והרגלים שתרכוש משם ישמשו אותך גם בעבודה ב++C, וב. היא פורטבילית ללינוקס ומאפשרת בקלות ליצור GUI שנראה אותו דבר בחלונות ובלינוקס, זה יתרון בשביל מישהו שרוצה ליצור תוכנות פורטביליות עם GUI בפשטות ובמהירות, עם עוצמה של כל המחלקות שבורלנד נותנת. למרות שכמובן, ++C היא עדיין השפה שחשוב מאוד להכיר ולשלוט בה לכל מתכנת מצוי, DELPHI זה תוספת נחמדה, אבל לחלוטין לא תחליף.

vinney

Well-known member
די חלק

בורלנד מספקת הרבה מאוד ספריות מערכת עם DELPHI/KYLIX, והספריות האלה זהות, לכן קוד שמתקמפל (אך ורק עם ספריות המערכת) בDELPHI, יתקמפל ללא שום בעיה בKYLIX ויציג את אותם המסכים. הבעיה היא שאין הרבה ספריות שהן לא של בורלנד, ואלה שיש רובן לDELPHI ולא לKYLIX, ואז הפורטביליות יותר בעייתית (אלא אם כן יש את קוד המקור, כמובן). אבל הספריות שבורלנד מספקת די מספיקות לכל הדברים הסטנדרטיים שירצו לעשות.

Fahrenheit

New member
C++ היא לא אופציה

אני לא ממש חכם כך שאני רוצה ללמוד משהו קל. אם אתם טוענים שdelphi היא ברמה של C++ אני הולך על VB. למרות שלמדתי קצת פסקל.

vinney

Well-known member
זה לא הגיל, זה התרגיל ../images/Emo13.gif

א. זה קצת מוזר לשמוע מישהו אומר "אני לא כל כך חכם", יחסית למי אתה לא חכם? ב. הסינטקס של ++C, כמו גם DELPHI וVB הוא יחסית פשוט, לא בזה הכוח של השפה, אלא בגמישות שלה ובאפשריות לשליטה של המתכנת על הקוד. כמובן, שזאת החלטה שלך. אבל לוותר מראש מבלי לנסות נראה לי קצת מוזר.

למה לא?

אני למדתי קודם ++C ואחר כך VB. וגם אני לא חכם גדול. כולה 3 יחידות מתמטיקה. אני לא אוהב את VB. לטעמי ++C הרבה יותר פשוטה וקוהרנטית. ב-VB שלושה דרכים שונות להגדרת משתנה ועוד שלושה דרכים לבצע השמה. ואם זה לא מספיק יש מקרים שאתה צריך לקרוא לפונקציות API של windows שנכתבו בכלל ב-C. ב-VB אפשר לכתוב ערב רב של רכיבים Form ,COM Component , Class module, activX control, ActiveX file ולכל אחד מהם כללי תחביר והתנהגות משלו . כל השפע הזה עושה לי סחרחורת. ובחילות. ב- ++C יש בסך הכל שני סוגי קבצים - h, cpp. ורק רכיב אחד- class. ועם המעט הזה אפשר לבנות גם COM, גם DLL, גם exe. והכל על ידי שימוש ב-class . טוב, גילוי נאות, אני לא יודע לכתוב COM. קראתי שאפשר לכתוב רכיבים כאלה עם class, בתחביר המוכר והאהוב של ++C. נו, אז אני לא שולט בפולימורפיזם של ++C במאה אחוז. אבל לאור התגובות לחידה של אלדד אני לא היחיד. Fahrenheit, נסה את ++C, נסה את VB ואת דלפי ובסוף תבחר מה שמתאים לך.

DadleFish

New member
לגבי עניין החידה שלי,

אני לא מכיר יותר מדי אנשים שזוכרים כל פינה בסטנדרט בעל פה. אני חושב שאחד הכישורים הכי חשובים לתוכניתן הוא היכולת למצוא את המידע שהוא מחפש. כמו שכולנו עשינו בשרשור ההוא - זה אומר לעשות ניסויים, לשחק עם העסק, לבדוק איך זה עובד וגם לקרוא במקורות החשובים את העניין.

the another one

New member
מה זה ???

השפה קשה רק ברמה של התוכניות שאתה כותב בה. אם כבר למדת פסקל, יש לך את הבסיס ללמוד ++C (תעזוב בינתיים את ה OOP). ב VB משתמשים בעיקר לכתיבת ישומיים גרפיים כמו לומדות ודברים כאלה - אז לא בטוח שזה יתאים למה שאתה רוצה לעשות... ועוד עצה קטנה... בראיונות עבודה, לא מומלץ להגיד "אני לא ממש חכם"

mooznach

New member
אהמ...

אתה מדבר על VB הכי עדכני? אולי על 6 במקרה? כי ++C של 1992 היא לא בדיוק אותה ++C שיש לנו היום.

vinney

Well-known member
ובכן

++C אכן השתפרה עם השנים, ומה שיותר חשוב, תוקננה. אבל מה הקשר בין ההערה הזאת לבין מה שאמרתי?

vinney

Well-known member
נו בוודאי ../images/Emo13.gif

למה, אתה רוצה להצית את הוויכוח הנושן לגבי היותה של VB שפת תכנות רצינית שוב? תחסוך מאיתנו

למעלה