vayarin/zoom

annipk

New member
vayarin/zoom

שלום לכולם,

בחיפושי אחר טיפולים אלטרנטיבים לבני בן ה-7.5 הסובל מטיקים ו-OCD המליצו לי, בין היתר, על השימוש ב-zoom. ההתוויה של זום היא ל-ADHA אולם יש מחקר קליני המראה שיפור אצל אוטיסטים.

האם מישהו יודע האם זום אכן מסייע לטיקים? או שעדיף לנסות אומגה 3?

תודה,
אני

הי annipk,

אנחנו משתמשים (כבר מעל שנה) באומגה 3 +שינוי תזונה מסויים לצורך טיפול בטיקים, (היו לנו גם סימני OCD) עם תוצאות מפתיעות לטובה. אבל אין לנו ניסיון עם ZOOM של טבע ואני גם לא מכירה אף אחד שניסה..
זה נכון שיש מס' מחקרים שמראים ששימוש באומגה 3, באופן כללי, מסייע בשיפור מצב של קשב וריכוז ומשפיע לטובה גם על סמני אוטיזם (ואני לא מדברת דוקא על זום).
בין אם תחליטי "ללכת" על המוצר של טבע או על מוצר אחר- אם את כבר מחליטה לנסות דרך שאינה כוללת תרופות- אז שתדעי שלנו עזר גם, במקביל להוריד צריכת סוכרים\עמילנים\פחמימות לא מלאות, להמנע מצריכת שומן טראנס ולהחליף (עד כמה שניתן) את צריכת השמנים שלנו- משמנים צמחיים (שמן חמניות\חריע\סויה) לשמני אומגה 9 או 3 אחרים (קנולה\אבוקדו\זית).
שתדעי שזו דרך שבה צריך סבלנות, וחשוב ללכת בה לאורך זמן כדי לקבל תוצאה "יציבה". אצלינו לאחר "שיפור ראשוני" במצב היו נסיגות ואז שוב שיפור ושוב נסיגות.. עד "התייצבות".
אם את מחליטה לנסות את ה ZOOM- אני מאד אשמח (מתוך סקרנות אישית) לדעת אם "זה עובד" לכם. (וגם אם לא).

אם אתם כרגע משתמשים בתרופות- רצוי להתייעץ עם רופא\בעל מקצוע אם את רוצה לתסף זום\אומגה 3 של חברה אחרת- כי שינוי תזונה שכולל הוספת אומגה 3, לצורך הורדה במינון התרופות , יכול להגביר בצורה דרסטית את סימני התסמונת אם נעשה בצורה לא מבוקרת והדרגתית - לכן רצוי לעשות זאת תחת פיקוח.

שיהיה הרבה בהצלחה!!!

אמא יקרה

כל כך מובן הרצון שלך לעזור לילדיך כמה שיותר ולכן גם אני מאוד מבינה שאת מחפשת כל דרך כדי להקל עליו. גם אני בתחילת הדרך הייתי מבולבלת וכל פירור של מידע גרם לי להאמין שהנה מגיעה הישועה ומה שיצא בעצם שבילבלתי את הילדון וגרמתי לו להאמין כל פעם מחדש באותה דרך טיפולית. חשוב מאוד שתתייעצי עם רופא ולא פחות חשוב עם ילדך כדי לראות מה מפריע לו ובזה תטפלי. לפעמים הטוראט קל ואפילו לא צריכים טיפול תרופתי או הומאופתי ועם שינוי אפילו בבית של רוגע, פחות לשדר לחץ או חרדות מהטיקים ובמקביל בבית הספר לטפל בדברים הבוערים ולרתום את הצוות החינוכי לצדכם כדי לעזור לילד כבר עוזר הרבה.

תמיד תזכרי שאת חיה עם ילדך בבית, לא רופא או ממליצים ולכן תאמיני באינטואיציות שלך כדי לדעת איך לעזור לילדך הכי טוב .
עם השנים גם הבנתי שכמה שיותר מדברים סביב נושא הטוראט זה רק מחליש וגורם לרגשי ולכן ברגע שהפסקתי להסתכל על הילד בזכוכית מגדלת "ולחפש את הדפקטים" ידעתי להעצים אותו ולראות את הילד ולא את התסמונת....

שיהיה לכם בהצלחה בכל דרך שתבחרו

לא מכירה ממצאים קליניים שמצביעים על יעילות

הטיפול בטיקים ו/או OCD באמצעות ZOOM, אומגה 3 או כל תכשיר דומה.

לגבי ADHD - ידוע על מחקר של ד"ר איריס מנור שמראה יעילות לגבי החלק של הקשב אך לגבי החלק ההתנהגותי - עדיין מומלץ לטפל באמצעות ריטלין.

לגבי אומגה 3 או כל תכשיר אחר - הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא בכל מקרה - ולא רק במקרים בהם נוטלים תרופות. יכול להיות שיש מקום גם הלתייעץ עם תזונאי או נטורופת מוסמך לגבי מינונים ואופן הטיפול.

מה שחשוב לזכור זה כמה דברים:
א. כל אחד מגיב אחרת לחומרים - בכלל זה תרופות ותוספי מזון. לכן, חשוב לקחת כל טיפול (כולל תרופתי) בערבון מוגבל.
ב. מה שחשוב זה לאתר את האלמנט שהכי מפריע לילד (לדבר איתו על זה) ובזה לטפל. יש שתי שיטות טיפול התנהגותיות עם ממצאים קליניים שמצביעים על הצלחה, ושלדעתי שווה לבחון אותן: HRT (לטיפול בטיקים) ו- CBT (טיפול ב- OCD).

|בהצלחה|

למעלה