יצא לי לקרוא הרבה מהספרים החדשים
ואני יכול לומר שלכל אחד מהקווים יש אופי אחר לחלוטין מהגרסאות המקבילות שלו בעולם האפלה הישן. V:tR הוא גרסה נקייה יותר וברמת כוח נמוכה יותר של V:tM. ההבדלים העיקריים הם במבנה החברתי של הערפדים (שהדם שלהם לא קובע כלום מלבד התכונות הפיזיות שלהם, ומעמדם נקבע לפי הקבוצה החברתית שלהם), אבל בבסיס אלו אותם ערפדים. מה שכן, לשחקנים חדשים המשחק החדש הוא טוב הרבה יותר: נקי יותר וממוקד יותר. כל התוספים של המשחק מעולים, וכל אחד יכול לקחת את המשחק שלך לכיוון אחר לחלוטין. מי שמתעקש לראות במשחק החדש את המשחק הישן יראה אותו - אבל אני יכול לומר לך מניסיון (קמפיין בן 4 חודשים של V:tR) שיש הבדלים משמעותיים אחרי שקולטים את האווירה של המשחק הזה, וכולם שווים את הקנייה של המהדורה החדשה (אם אתה מחפש משחק עם תככים בין ערפדים, כמובן. אם אתה רוצה משחק שהוא לא על ערפדים ולא ממוקד פוליטיקה, אני ממליץ להתמקד על משהו אחר). אתה אפילו יכול להנות מאד מקניית תוספים (שכמו שאמרתי - כולם מעולים). Werewolf: the Forsaken, משחק אנשי הזאב החדש, הוא שונה לחלוטין מהישן. תימות חדשות, אופי חדש לאנשי הזאב, וקו תוספים שנותן למשחק אופי מדהים. מאז שיצא התוסף הראשון למשחק, אני תמיד שומע ביקורות טובות עליו, והתוספים שקראתי מצדיקים את הביקורות האלו לחלוטין. לפחות 3 אנשים בסביבתי קנו את המשחק אחרי שהם עיינו בו ובכמה תוספים שלו, והם נהנו ממנו. Mage: the Awakening הוא משהו אחר. הוא לא ממוקד בכלל, ואין לו כיוון. יש הרבה פוטנציאל שטמון בו, אבל הוא בכלל לא ממומש. אני לא ממליץ לקנות אותו, אלא אם אתה מחפש שיטת קסם טובה (שלמרות החורים שבה, היא הדבר שבנוי הכי טוב בשיטה הזו). זה לא שאני לא אוהב את המערכה שהם מציעים, או שיש לי משהו נגד אטלנטיס (שזו הסיבה העיקרית לשנאה כלפי הקו) - פשוט יצא לי לשחק במשחק הזה מספיק כדי להיתקל בכל הבעיות וחוסר האחידויות של הקו הזה שגורמות לו לא להיות שווה קנייה (לפחות כיום - אני חושב שהוא עלול לתפוס תאוצה בשנה הבאה, כשהמפתח שלו יתחיל להשקיע בו זמן במקום להשקיע את הזמן שלו במשחקים אחרים). ובקשר לעולם האפלה החדש בכלליות - הוא טוב. רמת הכתיבה בו טובה הרבה יותר מפעם (למרות שאין למייג' אחידות, התוספים שלו כתובים נהדר בכל זאת), השיטה שלו חלקה הרבה יותר מפעם, והמבנה החדש (Toolbox - קח את מה שאתה רוצה, תשאיר בחוץ את מה שאתה לא רוצה, שלא כמו בעולם האפלה הישן שבו כל ספר השפיע על כל שאר הספרים בעקבות קיום ה-Metaplot) הוא פשוט כיפי. חוץ מזה, אני יכול לומר שכל דבר שהם עומדים להוציא (ובפרט המשחק הרביעי שעומד לצאת - Promethean: the Created) נראה טוב. (וואו, אני ממש פרסומת מהלכת לעולם האפלה החדש, בהתחשב בכמה שמייג' אכזב אותי. נו, שוין.) -חגי.