Valle d'Aosta, Monte Rosa - משאל עם

alien life form

New member
לא הייתי שם אבל ממה שאני יודע מידע כללי

מדובר בכמה אתרים מאד מאד קטנים, ממש זערוריים שחלקם מחוברים בינהם וחלקם לא. לא ברור למה אתה רוצה להיות דווקא שם אבל אני הייתי בוחר בצ'רביניה השכנה.

I Gabe

New member

לקחתי לתשומת ליבי

natyh

New member
אחד הטובים דפדף בפורום

רק קצת יקר .
לא זוכר במדויק אבל מזמן אצלי ברשימה גם לטרקים גם לסקי רגיל גם סקי טורינג
אחד האזורים היותר טכניים והאתגרים המון בקתות הרים .

ראה בתמונה את כמות הפרות במרעה זו פשוט בקירה (רפת) האיטלקית .
https://dreamofitaly.com/explore-italy/valle-daosta/

http://www.italia.it/en/discover-italy/aosta-valley.html

natyh

New member
יש לי כבר תוכנית סגורה לשנתיים הבאות , אבל תודה .

האזור המדובר הרבה לאחריה, חסר המון כדי להגיע לשם .

שלושת העמקים של איטליה

באיטליה כמו באיטליה, מכריזים מרחב גלישה בלי יותר מדי קשר בין האתרים שמרכיבים אותו. אזור יותר אוטנטי ופחות ממוסחר מהדולומיטים. נחשב לאחד האזורים הטובים באירופה לאף פיסט אם זה ספל התה שלך.

dfl

New member
המלצה חמה

אתר מיוחד במינו.
קילומטרז' לא היסטרי, משהו כמו 180, אבל מחולקים נהדר בין מעט מסלולים שכמעט כולם נהדרים. לא טובים, נהדרים.
בדרך כלל לא עמוס, 3 עיירות חמודות (עם כמה שלוחות חמודות אף יותר), אפשרות נוחה לגור קרוב למעליות או ממש עליהן.
מה שכן - לא אתר למתחילים. כלומר, יש שם איזה מסלול כחול או שניים, אבל בגדול היציאה והחזרה מכל מקומות הלינה המרכזיים היא באדומים (מאד מסבירי פנים, אבל עדיין אדומים).

I Gabe

New member
גלשתי רק פעם אחת באיטליה וזאת הייתה החופשה הכי פחות מוצלחת

אבל המחירים כאלה שאני יכול להרשות לעצמי 2 חופשות בחורף הבא. יש טיסה למילאנו סגורה, חדר עם אופציית ביטול בסובב סלה ורוצה לשים גם אופציה על חדר במערב. צרביניה משמעותית יותר יקר בתקופה שלי. יש לי אופציה במונטה רוסה ואני לומד עכשיו את אזור שביל החלב.

I Gabe

New member
הרבה דברים

תחזוקה לקויה של המסלולים עם בורות מפחידים, אין יותר מדי כחולים, אם בכלל, והאדומים די קשים ודי עמוסים. תרבות הגלישה הייתה הכי ברברית שנתקלתי בה וגולשים מנוסים היו פשוט חוצים במהירות מטורפת איזורים של מתחילים. בעיקר ליד תחנת הגונדולה התחתונה איפה שכמה מסלולים נפגשים. רוב הגולשים דווקא היו גרמנים (או אוסטרים?) ולא איטלקים. הבן שלי נפל ולא היה אף אחד שיעזור לו, לא סקי פטרול, כלום. ביקשנו מכמה גולשים שיודיעו למטה וכלום. אף אחד לא הגיע. אחרי שהבנו שאף אחד לא יבוא, עזרתי לו וירדנו לאט ביחד עד למטה. לשם השוואה כשאני נפלתי השנה בצרפת הם הגיעו במהירות מדהימה. שניים גלשו מלמעלה וחובש הגיע עם אופנוע שלג מלמטה. והיו עוד דברים, הציוד שהשכירו ליד האתר היה גרוע אפילו במונחי ציוד למתחילים למרות שמתאים הציוד הזקן שעבר שם עשה מאמצים גדולים להתאים ציוד היטב לכל אחד. השקיע מעבר למקובל. המסעדות גם בכניסה לאתר וגם למעלה היו פשוט זוועה. ניסינו כמה מנות ושום דבר לא היה ממש אכיל. ותורים אינסופיים לאוכל. העיר שגרנו בה בעמק מאד חמודה אבל הכל שם נסגר ב 19:00 או 20:00 לכל המאוחר. אפילו סנדוויץ' לא תמצא אחרי זה. לטובה אציין את בית הספר לסקי. היו לנו שני מדריכים ושניהם היו מצויינים. גם המחיר היה נוח יחסית, היה אז 40 יורו עד כמה שאני זוכר. אחרי ששילמתי 60 יורו לשיעור באוסטריה, נראה לי מחיר מציאה. וההדרכה אגב הייתה יותר טובה.

skiforce

New member
וואי וואי איזה סיוט. תודה ששיתפת. מחזק את דעתי על איטליה.

I Gabe

New member
תראה, זה לא שלא נהינינו בשורה התחתונה.

אבל אם אני צריך לבחור בין אתר כזה לאתר שמתפקד טיפ טופ אז מעדיף את הסוג השני. עד עכשיו צרפת לוקחת בגדול מכל המקומות שהייתי בהם.

למעלה