ברור...
באופן כללי בקרב של אחד על אחד ללא כלי נשק, הידע בהאבקות קרקע וביכולת הכנעה שנלמדים ב- BJJ הוכיחו את עצמם כמאוד יעילים לניצחון בקרבות. כיום אני חושב שאין עוררין על כך שמי שרוצה להיות לוחם "שלם" כדאי שילמד גם עבודת האבקות ושלא יזניח את הפן הזה. פעם הפן הזה נחשב ספורט בלבד (ראה ג'ודו, האבקות תיכונים בארה"ב...) ולא נחשב כתחום שיוסיף ליכולות לחימה "אמיתיות". בעקבות המהפכה שקרתה בעקבות התחרויות החופשיות בעולם, התחום נהיה "לגיטימי" והחל לפרוח. אני לא אומר שצריך ללמוד רק את זה. אני כן אומר שמי שרוצה להיות לוחם "שלם", כדאי שלא יזניח את התחום הזה. פעם אף אחד בזירות לא ידע קרקע (כמו BJJ) ולכן ניתן היה לנצח בקלות קרבות בעזרת הידע הזה. כיום המצב שונה, וכולם לומדים את התחום ברמה זו או אחרת. זה בזירות. ברחוב לעומת זאת עדיין אני לא רואה מצב שבו לוחמי רחוב יודעים לעבוד קרקע ולכן היכולות הללו יהיו מאוד יעילות במקרים של הגנה עצמית. מצד שני רק צריך לזכור שלא בכל קרב ברחוב כדאי לרדת עם היריב לקרקע (וב- BJJ זו באמת לא השאיפה היחידה, כי תמיד אפשר להוריד את היריב לקרקע ולהשאר מעליו עומד. בג'ו-ג'יטסו לא ברזילאי זה אפילו ה"סטנדרט"), שברחוב הקרב לא תמיד יהיה אחד על אחד, ושברחוב עלולים להימצא כלי נשק שונים כמו סכינים או כלי נשק מאולתרים (מקל, אבן, בקבוק), ולכן צריך לעשות התאמה של החומר שאתה לומד (כמו כל חומר שאתה לומד) למצבי הגגנה עצמית ברחוב. רן.