Være ikke svensker

forglemmigej

New member
Være ikke svensker

או בעברית על תהיו שבדים אמר לארס פון טרייר הבמאי( הילדותי והלא גאון בכלל לטעמי)לאנשים שהתחלחלו כששחט חמור לצורך סצינה בסרטו האחרוןManderlay..והכונה היא שהשבדים נתפסים אצל הדנים כחנונים ומרובעים מאד
..קיצר היציאה האחרונה שלו היא בראיון שנערך בערוץ הטלויזיה השבדי SVT1 ושם ירד כמעט על כל מה שזז סביבו http://www.jp.dk/english_news/artikel:aid=3264080/

p i n g o

New member
סתם נאד נפוח...(איך זה בשוודית?../images/Emo6.gif)

אני חושב שהציטוט מדבריו, "Eighty percent is too stupid to be my public.", אומר הכל על הבנאדם.... לא ממש מכיר את הסרטים שלו ואני לא יודע איך הוא כבמאי, אבל בתור בנאדם הוא לא הכוס תה שלי...

Funaki

New member
בתרגום מילולי גרוע -

Bara en uppsväld prutt אבל בגלל ש"נאד" זה לא prutt אלא כלי מים עשוי מעור, שאלוהים (ואולי שני שוודים) יודע איך לתרגם אותו, אנו נאלץ לקרוא ללארס פלוץ... הסרטים שלו דווקא לא גרועים, למרות שלי יש הרגשה שלפעמים הוא סתם מייצר מלודרמות בעטיפה אינטיליגנטית. Danskjävel

Funaki

New member
נכון אבל...

הביטוי נאד נפוח מגיע מהתנ"ך ומשמעותו המקורית היא דווקא לא prutt
. ניסיתי למצוא מילון עברית-עברית אבל יוק - anyway, נאד הוא כלי קיבול למים שעשוי מעור.

אז מה../images/Emo3.gif../images/Emo60.gif

[אני הולכת לנסח את ההודעה בלשון זכר, סליחה מראש אם את נקבה] זה כמו שתגיד על משהו שהוא "חבל על הזמן". אתה הרי תתכוון למשהו טוב, ולא למשהו רע, ואני די בטוחה שאם תרצה לומר על משהו שהוא סתם בזבוז זמן, לא תשתמש בביטוי הזה, כדי שלא יבינו אותך לא נכון:] אותו דבר עם נאד נפוח. אני חושבת שדניאל לא התכוון לזה שלארס פון-טרייר הוא כלי לקיבול מים שעשוי מעור

Funaki

New member
טוב בסדר, chill...

אני יודע שאף אחד לא משתמש במשמעות התנ"כית של הביטוי, סתם התחכמתי
. חבל על הזמן שאתם מבזבזים בלהסביר לי את זה... אבל בהחלט יש אפשרות שלארס פון-טרייר הוא כלי לקיבול מים שעשוי מעור, למרות שבהתחשב במוצאו הדני הוא כלי לקיבול בירה
שעשוי מעור

p i n g o

New member
הדנים לא נראה לי שותים כזה הרבה.

סתם השוודים חושבים ככה כי האלכוהול בדנמרק זול יותר! דרך אגב, גיליתי היום בחדשות שהקרמבו "הישראלי" נולד בדנמרק!

Funaki

New member
Det finns Krembo i Sverige

också - det heter "Mums mums". Jag gillar inte krembo men jag köper det ibland bara för att jag tycker att namnet är så roligt...​

p i n g o

New member
אז מה?

ישנן מילים רבות בעברית מודרנית שמקורן מעברית תנ"כית (דה!) ושהמשמעות שלהן השתנתה עם השנים, על אחת כמה וכמה במילה כזאת שהיא נפוצה מאוד בשפה המדוברת...
בנוסף, ע"פ מילון "רב מילים": נֹאד שם עצם
skin, goatskin, wineskin, waterskin ; (coarse slang) fart​
ותודה לליאת על ההסבר שמעל ההודעה הזאת!

למעלה