UV עבור 5050

byoyo

New member
UV עבור 5050

אני מעוניין לרכוש פילטר UV עבור המצלמה שלי- 5050. למיטב ידיעתי אני צריך גם פילטר וגם מתאם, האם זה נכון ? האם יש חברה מועדפת ? היכן ניתן לבצע את הרכישה הנ"ל באזור השרון / מרכז ? מה העלות של הפילטר והמתאם בערך ? תודה, תומר.

צריך מתאם כי על עדשת המצלמה אין

הברגה. הייתי משקיעה דווקא בפילטר מקטב או ND .הרבה יותר שימושיים. נסה בחנות של יוגנד בת"א.יש מתאם של אולימפוס ויש תואם,זול בהרבה. פילטרים-גם שם-תראה לפי הקוטר.

byoyo

New member
ומה עושים הפילטרים הנ"ל ?

אני רק מתחיל.. ולא ממש מבין בזה. חלק גדול מעניין הפילטר עבורי, לפחות כרגע, הוא הגנה על העדשה...

אם תקפיד על מכסה על העדשה כל

הפסקה בצילומים - ממש לא צריך,אם אינך במקפידים - אז צריך וכדאי. הפילטרים שציינתי מפחיתים מכמות האור הנכנסת למצלמה, מצויין בתנאי האור בארצנו החמה,ותומך בכך שמהירויות הסגר וגודל הצמצם במצלמה מוגבלות,יחסית לרפלקס. למשל:נאמר שתרצה לצלם בצמצם מסוים ולפי תנאי האור תתאים מהירות 4000\1 - ואין את זה במצלמה,רק עד 1000\1 ברוב המצבים,אז הפילטר מפחית בשתי דרגות את רמת האור ואפשר יהיה לצלם בצמצם המבוקש. בלעדיו - התמונה תצא שרופה מדי בחלק מאיזוריה, או תיאלץ לסגור למקסימום את הצמצם (עד 8) - ואם ההבדל יהיה רק תחנת צמצם אחת בין הצמצם שבחרת בהתחלה לבין הצמצם ששינית אליו, שוב תקבל תמונה שרופה בחלקה.פילטר כמו זה שהצעתי פותר מצבים כאלו ועוד כמה 'כאבי ראש'. תתחדש.

byoyo

New member
האם מישהו מכיר קישור ברשת ?

למשהו שמסביר על סוגי הפילטרים הקיימים ? עדיף עם דוגמאות מצולמות של עם פילטר וללא פילטר... תודה. חוץ מזה תודה רבה על התגובות המהירות של מנהלת הפורום :)

NIRternet

New member
הנה, ואפילו בעברית:

http://www.fresh.co.il/dcforum/dcboard.cgi?az=read_count&om=8650&forum=Photography&viewmode=threaded

למעלה