userway צמיחה מעניינת

david_st1

Member
אהלן,

יצא לי להסתכל על חברה יחסית חדשה הנסחרת בבורסה המקומית והיא נקראת יוזר וואי.

החברה מתעסקת בתחום אתרי האינטרנט והיא באה לשנות פני דרך בנגישות לבעלי מוגבליות באותם אתרים. מבין הלקוחות יש את wix, ebay, shopify ועוד רבות אחרות.

לפי הדוחות האחרונים, החברה מציגה עליה של 10% בהכנסות כל חודש (!), שזה לא מה בכך, אפילו לחברת צמיחה. אוסיף ואומר שהרגולציה לא חסה על בעלי אתרים, להיפך, רק מהדקת את החגורה (במקביל לגידול בתביעות אתרי אינטרנט בגלל מחסור בנגישות לבעלי מוגבליות.), לכן הצורך ברור והגדילה בהכנסות מובנת .... השאלה אתם חושבים כמוני? יש דעות נוספות או נגדיות?

מתלבט בהשקעה בחברה, לא המלצה.

אהלן,

החברה מתעסקת בתחום אתרי האינטרנט והיא באה לשנות פני דרך בנגישות לבעלי מוגבליות באותם אתרים. מבין הלקוחות יש את wix, ebay, shopify ועוד רבות אחרות.

לפי הדוחות האחרונים, החברה מציגה עליה של 10% בהכנסות כל חודש (!), שזה לא מה בכך, אפילו לחברת צמיחה. אוסיף ואומר שהרגולציה לא חסה על בעלי אתרים, להיפך, רק מהדקת את החגורה (במקביל לגידול בתביעות אתרי אינטרנט בגלל מחסור בנגישות לבעלי מוגבליות.), לכן הצורך ברור והגדילה בהכנסות מובנת .... השאלה אתם חושבים כמוני? יש דעות נוספות או נגדיות?

כמו שרשמת, מהבדיקה הקטנה שעשיתי.
החברה מראה נתוני צמיחה מרשימים מאוד, בשוק מאוד תחרותי עם ביקוש עצום!

אני אישית השקעתי לא מזמן פעימה ראשונה מבין כמה נוספות שיגיעו בהמשך (טווח ההשקעה לטווח הרחוק)
חושב שלחברה יש פוטנציאל לגדול ברמה משמעותית!

לא המלצה או ייעוץ להשקעה

NatanArno

New member
אהלן,

זו חברה מעניינת מאוד והיא פועלת בנישה שהיא די ריקה להבנתי.
איך לכך, הפוטנציאל שלה בשוק הזה הוא עצום. מדברים על שוק של 27 מיליארד דולר!
יוזרוואי, היא מהמובילות בתחום עם הישגים מרשימים ואף הציגה מכירות שיא ברבעון אחרון

dw

Well-known member
מנהל
זו חברה מעניינת מאוד והיא פועלת בנישה שהיא די ריקה להבנתי.
איך לכך, הפוטנציאל שלה בשוק הזה הוא עצום. מדברים על שוק של 27 מיליארד דולר!
יוזרוואי, היא מהמובילות בתחום עם הישגים מרשימים ואף הציגה מכירות שיא ברבעון אחרון
ברור. בוודאי. 27 מיליארד דולר. אין ספק. למי לרשום את השיק?
ולכן חברות תוכנה אחרות אומרות לעצמן? מממ, לפתח פיצ'ר באינטרנט זה משהו שכ"כ כ"כ קשה לעשות בעצמנו ו 27 מיליארד דולר זה גם שוק קטן מדי, ולכן נוותר עליו. קחו אתם.
דחילק - קצת ספקנות אלמנטרית.
מקווה בשבילך ששאר המשקיעים בסטארט אפ פחות אופטימים אחרת אתם הולכים להתאכזב.

לא אומר שאין להם סיכוי, לכן הנייר נסחר לפי 100 מלשח ולא 10. פי 3 מקופת המזומנים. זה די נדיב בשוק בהתחשב בזה שהם שורפים כסף.
יש למשל סטארט אפ אחר בשם אקסיליון. נסחר לפי 20 מלשח, חצי מקופת המזומנים.

נערך לאחרונה ב:
על פניו השקעה חמודה . רק כדי להוסיף שהשוק בנישה תחרותית, מאוד.
לא שהדרך של user לא מתבדלת על פני חברות אחרות כי היא דווקא כן; פשוט רשמת בעצמך- חברת צמיחה, אמנם החברה צומחת במהירות אבל אין מבטיח שצמיחה חדה של שנתיים תמשיך ככה באותו קצב, אפילו במקדם של 5 חודשי בהכנסות ולא 10 כמו עכשיו.

אם תצליח להוכיח צמיחה כמו של השנים האחרונות גם בשנים הבאות אז אחפש איך להגדיל את ההשקעה שלי בחברה הזו.

&&&
ג.נ - מחזיק במניות החברה.

roee1265

Member
מבין כל החברות ההפסדיות שנכנסו בגל ההנפקות של 2020-2022 זו החברה היחידה שניתן להסתכל עליה ובאמת להתרשם.

מדובר בחברת סטראטאפ דיי מעניינת בתחום בתולי (לפי טענות החברות ממחקר שנעשה ב2020 מתוך 200 מיליון אתרים פעילים 98% לא נגישים בכלל).
הרגולציה כבר נותנת קנסות כבדים לאותם אתרים לא נגישים! בנוסף ישנן תביעות ענק נגד חנויות קטנות באינטרנט... התוסף של יוזרוואי מתווסף לאתר בצורה מיידית ובכך מנגיש את האתר לבעלי מוגבלויות.

יש לציין שיוזרוואי כיום היא החברה המובילה בעולם בתחום הזה (עדיין אין הרבה לקוחות משלמים אבל יוזרוואי דוחפת לשם).

חברה מעניינת בהחלט

dw

Well-known member
מנהל
מבין כל החברות ההפסדיות שנכנסו בגל ההנפקות של 2020-2022 זו החברה היחידה שניתן להסתכל עליה ובאמת להתרשם.

מדובר בחברת סטראטאפ דיי מעניינת בתחום בתולי (לפי טענות החברות ממחקר שנעשה ב2020 מתוך 200 מיליון אתרים פעילים 98% לא נגישים בכלל).
הרגולציה כבר נותנת קנסות כבדים לאותם אתרים לא נגישים! בנוסף ישנן תביעות ענק נגד חנויות קטנות באינטרנט... התוסף של יוזרוואי מתווסף לאתר בצורה מיידית ובכך מנגיש את האתר לבעלי מוגבלויות.

יש לציין שיוזרוואי כיום היא החברה המובילה בעולם בתחום הזה (עדיין אין הרבה לקוחות משלמים אבל יוזרוואי דוחפת לשם).

חברה מעניינת בהחלט
לא מסכים.
אין להם משהו מיוחד שגוגל או חברות אחרות לא יכולות לפתח בעצמן. מקווה בשביל המשקיעים שיעדיפו לקנות מהמוכן ולא לפתח לבד בכמה חודשים.

אלקטריאון למשל הרבה הרבה הרבה יותר מעניינת לטעמי (נכון, גם יקרה בהרבה). רף כניסה אצלה הוא מעולם אחר. יש לה פוטנציאל להיות מובילאיי2. אין הרבה דברים כאלה בשוק. גם אפולו מעניין. גם סונוביה (ראה פוסט אחר עם סרטון, יש להם טכנולוגיה מעניינת).
כאן מדובר בסתם עוד פיצ'ר באינטרנט. לא מי יודע מה מרגש.
לא אומר שלא יכול להצליח אבל לרשום "היחידה"? דחילק, תהיה רציני. יש עוד אלף כמוה.

roee1265

Member
לא מסכים.
אין להם משהו מיוחד שגוגל או חברות אחרות לא יכולות לפתח בעצמן. מקווה בשביל המשקיעים שיעדיפו לקנות מהמוכן ולא לפתח לבד בכמה חודשים.

אלקטריאון למשל הרבה הרבה הרבה יותר מעניינת לטעמי (נכון, גם יקרה בהרבה). רף כניסה אצלה הוא מעולם אחר. יש לה פוטנציאל להיות מובילאיי2. אין הרבה דברים כאלה בשוק. גם אפולו מעניין. גם סונוביה (ראה פוסט אחר עם סרטון, יש להם טכנולוגיה מעניינת).
כאן מדובר בסתם עוד פיצ'ר באינטרנט. לא מי יודע מה מרגש.
לא אומר שלא יכול להצליח אבל לרשום "היחידה"? דחילק, תהיה רציני. יש עוד אלף כמוה.
איך הגעת לזה שזה סתם עוד פיצ'ר באינטרנט?
עזוב את זה שבשורת קוד אחד ובהוספה דיי פשוטה האתר מוכן ומונגש, עזוב את זה שמודל התשלום שלהם פועל לפי טראפיק ויש להם כרגע רק 12% לקוחות משלמים (בהתחלה לא טוב ליוזר וואי אבל טוב לבעלי אתרים שיעדיפו להשתמש בתוסף של יוזר וואי שברגע שבעלי אתרים יתחילו לשלם על התוסף זה יהיה זניח כי הטראפיק באתר יהיה גבוה, זאת אומרת גם ההכנסות של אותו אתר בהתאם למודל שבו הם עובדים אם מכירת מוצר/שירות או רווח מפרסומות).

בסופו של דבר גוגל או כל חברה גדולה אחרת לא עושה את זה (אולי עדיין לא ואולי לעולם לא).

וכרגע עובדתית יוזרוואי הכי החברה המובילה ביותר בעולם, לא בארץ, אלא בכל העולם בתחום של הנגשת אתרים.. תקרא עליה קצת מלבד לנתונים יבשים כמו כמה כסף יש בקופה שנכון, כרגע זה לא הנתון הכי טוב שיש אבל תראה שלאחרונה הם מצליחים לייצב את קצב שריפת המזומנים והערכה שלי שבקרוב מאוד יגיע התייצבות והחברה תהפוך גם לרווחית... התחום בוער הן רגולציה והן פחד של בעלי אתרים וחשש מתביעות.

לא הבנתי
1. אתם טוענים שהחברה הקטנטונת הזאת , זאת אפל או נטפליקס הבאות ?
לא, היא לא, כי אין שם פוטנציאל צמיחה גדול, לעלות ממיליון ל2 מיליון, זה 100 אחוז עליה,
אבל בשני המקרים זה כלום.
היא לא תמשיך לצמוח בקצב מהיר שנים, כי אין לה לאן.
2. בכל מקרה, בשנה הקרובה וכנראה בזמן המאד קרוב החברה תצטרך לעשות הנפקה גדולה
מה שאומר דילול רציני, וירידה חדה במניה, כך שכרגע ממש לא נראה לי כדאי לקנות את המניה.
3. נראה לי שאתם יודעים את זה, פתאום משום מקום שורה של כותבים, מתחילים לכתוב עוד ועוד הודעות על חברה קטנטונת שאף אחד לא שמע עליה,
אולי זה כי אני כלב זקן, אבל זה לא נראה לי תמים, כל ההודעות שלכם, אתם בטוח בפוזיציה, ואולי גם יותר.
בקיצור , לא השתכנתי.
אבל שיהיה לכם ולחברה בהצלחה.
אני מאד אוהב סטארטאפים צומחים, אבל צריך להיות לחברה פוטנציאל מכירות של מאות מיליוני דולרים לפחות כדי שזה יעניין.
לא חושב כמוך.. והם היו רוצים מאות מיליונים, החברה ככל הנראה תגיע בקרוב להכנסה שנתית יפה אמנם לא מאות מיליונים כמו שרשמת.. ונוסף על כך אני אציין שהוצאה על השירות שהחברה מספקת היא הוצאה קבועה (סוג של... בעיקר הוצאות תפעוליות על עובדים, שיווק, ושכירויות) בהתאם לשירות שהחברה מספקת, ולכן.. בהכנסה הראויה תחת אותה מעטפת הוצאות תפעוליות, אולי גדילה של 10% או 20% בהוצאות, מדובר בשולי רווח יפים מאוד שעתידיים להיות ממש בקרוב וזו הסיבה שצריך לראות קצת קדימה בהקשר שלה.

נניח ויוזר נשארת על ממוצע של 9.3% עליה בהכנסות בכל חודש כמו שעד עכשיו מהתקופה האחרונה... עם גדילה ממוצעת של 1%-3% בהוצאות תוך שנה וחצי החברה רווחית ותוך שנתיים וחצי אולי טיפה יותר החברה תעמוד על לפחות 30% שולי רווח... שזה עדיין כלום לחברה שמספקת שירותים אבל זה הכי קרוב מבחינת תחזית משוערת שאפשר לתת. מעבר לכך נצטרך להתקדם עוד טיפה כדי לשער.

ואגב... רשמתי למעלה שאני מחזיק במניה- לא תכננתי להסתיר את זה בשום אופן. בנוסף שיתפתי מתי ארצה לחזק בעתיד. מצרף את ההודעה מלמעלה ואדגיש את החלק הזה:
על פניו השקעה חמודה . רק כדי להוסיף שהשוק בנישה תחרותית, מאוד.
לא שהדרך של user לא מתבדלת על פני חברות אחרות כי היא דווקא כן; פשוט רשמת בעצמך- חברת צמיחה, אמנם החברה צומחת במהירות אבל אין מבטיח שצמיחה חדה של שנתיים תמשיך ככה באותו קצב, אפילו במקדם של 5 חודשי בהכנסות ולא 10 כמו עכשיו.

אם תצליח להוכיח צמיחה כמו של השנים האחרונות גם בשנים הבאות אז אחפש איך להגדיל את ההשקעה שלי בחברה הזו.

&&&
ג.נ - מחזיק במניות החברה.

רוצה להוסיף בהמשך לדיון שלכם ניתוח טכני שלי.
נראית באיזורי תמיכה חזקים בדשדוש, עם תוספת של נע 200 מתחתיה שיכול לתת תמיכה גם מלמטה.
ווליומים קצת יותר נמוכים אבל מדדים שתומכים מא 06fce235-c4e4-4c50-b27f-616323f7583e.jpg וד macd שלילי מתחלש ו rsi באובר סולד.

roee1265

Member
רוצה להוסיף בהמשך לדיון שלכם ניתוח טכני שלי.
נראית באיזורי תמיכה חזקים בדשדוש, עם תוספת של נע 200 מתחתיה שיכול לתת תמיכה גם מלמטה.
ווליומים קצת יותר נמוכים אבל מדדים שתומכים מא צפה בקובץ המצורף 75835 וד macd שלילי מתחלש ו rsi באובר סולד.
טכנית המניה נראית טוב אבל הרלוונטיות באה לידי ביטוי ברמה הפיננסית בעיקר כמו רמת הצמיחה שעל זה הרחבתי למעלה וגם מבחינת רגולציה שמתהדקת על בעלי אתרים שזה ימשיך לעשות רק טוב לנתח שוק שבו החברה מתעסקת.

מצרף גרף עדכני בהמשך לקודם יוזרוואי.png ניתן לראות בבירור בלימה על קו התמיכה, נראה איזור ביקוש נחמד מאוד ואחלה איסוף, rsi נמוך שמראה על אוברסולד + macd מתאושש ומתחיל להראות כיוון מגמה חיובי (היחלשות האדומים).
נע 200 נותן תמיכה מלמטה גם כן.
לא המלצה לפעולה!

roee1265

Member
מצרף גרף עדכני בהמשך לקודם צפה בקובץ המצורף 76188 ניתן לראות בבירור בלימה על קו התמיכה, נראה איזור ביקוש נחמד מאוד ואחלה איסוף, rsi נמוך שמראה על אוברסולד + macd מתאושש ומתחיל להראות כיוון מגמה חיובי (היחלשות האדומים).
לא המלצה לפעולה!
המניה הרגה אותי!
לא מצליח לקנות כבר זמן מה לא נתקלתי בדבר כזה קיצוני.

כמעט 70% מהמניות של החברה בבעלי שליטה ובעלי עניין שונים.. זאת אומרת שמתוך 3.6M. מניות לפחות 1M מניות אמורות להיות זמינות. איפה הן??

המניה הרגה אותי!

כמעט 70% מהמניות של החברה בבעלי שליטה ובעלי עניין שונים.. זאת אומרת שמתוך 3.6M. מניות לפחות 1M מניות אמורות להיות זמינות. איפה הן??
אולי זה מסביר את הווליומים הנמוכים... כשאין מוכרים אין ווליומים חחחח.
נתון מעניין מאוד שלדעתי רק מוסיף לכדאיות בהשקעה.
אגה איפה מוצא את הנתונים האלה של ההחזקה ע״י החברה?

NatanArno

New member
המניה הרגה אותי!

הבנתי שיש להם לקוחות מותגים כמו קוקה קולה, דיסני, נספרסו ואחרים שבחרו בפיתרון הנגישות של יוזרוואי. הם מכירים אצ פלח השוק ויודעים שהרגולציה דוחפת מאוד חזק להנגשת אתרים.
למה שיישחררו לציבור כשהם יודעים שהיא יכולה לפרוח

נערך לאחרונה ב:

NatanArno

New member
מצרף גרף עדכני בהמשך לקודם צפה בקובץ המצורף 76188 ניתן לראות בבירור בלימה על קו התמיכה, נראה איזור ביקוש נחמד מאוד ואחלה איסוף, rsi נמוך שמראה על אוברסולד + macd מתאושש ומתחיל להראות כיוון מגמה חיובי (היחלשות האדומים).
לא המלצה לפעולה!
מסכים איתך לחלוטין, מה עוד שאני בספק אם חברות גדולות יכניסו עצמן לנישות של הקטנות. בשלב מאוחר יותר אולי ייקנו אותם. אבל אין להם מה לחפש שם.
ומה שאתה אומר לגבי אוברסולד רואים את זה באופן מאוד ברור. תודה רבה

מסכים איתך לחלוטין, מה עוד שאני בספק אם חברות גדולות יכניסו עצמן לנישות של הקטנות. בשלב מאוחר יותר אולי ייקנו אותם. אבל אין להם מה לחפש שם.
ומה שאתה אומר לגבי אוברסולד רואים את זה באופן מאוד ברור. תודה רבה
לא יודע אן חברות גדולות יכניסו את עצמן לנישות של הקטנות.
מה שאני כן יודע זה שיש ביקוש ואין היצע וזה אומר דרשני...
כל דבר מתחיל בקטן וצריך לגדול איכשהו, גיוס זה חלק מכל התהליך וזה ליגיטימי.

lemner40

Well-known member
בסוף, החברה מפסידה המון כסף, ואין לה מזומנים = עוד ועוד הנפקות וגיוסים ודילולים,
וזה לא שיש לה איזה טכנולוגיה פורצת דרך - אין לה.
וזה לא שיש לה מיליארדים בהזמנות - אין לה,
על כל דולר שהיא מוכרת, היא מפסידה דולר, ככה כתוב בדוח האחרון שהיא פירסמה ל2022
זה לא מתכון טוב לעסקים.

בסוף, החברה מפסידה המון כסף, ואין לה מזומנים = עוד ועוד הנפקות וגיוסים ודילולים,
זה לא מתכון טוב לעסקים.
בגדול אתה לא טועה אבל התעלמת מכמה פרמטרים נוספים כמו קצב הצמיחה החודשי בהכנסות החברה, בנוסף גם צמצום שריפת המזומנים משמעותית שנראה בדוחות האחרונים וכל זה על רקע רגולציה מתהדקת על בעלי האתרים.... זאת אומרת שבקצב הזה כמו שהחברה הכתיבה עד כה זה רק עניין של זמן עד שתעבור לחברה רווחית, ושזה יקרה לצערי היא לא תשאר ותחכה לנו במחיר הנוכחי :)

בגלל זה משקיעים היום שהחברה הפסדית ומרוויחים מחר כאשר החברה תהפוך את שורת הרווח ל+

roee1265

Member
זה לא מתכון טוב לעסקים.
כן אבל בשורה התחתונה גם אפל או נטפליקס או כל חברה אחרת שהיום רווחית לא התחילה ככזאת, ובכל זאת בזמן שאותן חברות נסחרו בשוק מי שידע לזהות צמיחה ועניין וקנה אותן בזמן שלא היו רווחיות נהנה יותר מאוחר שאותן חברות עברו להיות רווחיות.
אז אני אחזק את התגובה שמעליי ואומר שהכל זה זיהוי של קצב, פיתרון ויכולת צמיחה
הקצב של יוזרוואי מרשים, הפיתרון שלה מעולה (אף על פי שזוהי לא טכנולוגיה פורצת דרך, אבל השירות של החברה מוכר, מבוסס ויוצר עניין) וכמובן יכולת הצמיחה של יוזרוואי לגדול בשוק הזה משמעותית ממה שהחברה יודעת להפיק ממנו היום וזה העיקר והחשוב.

למעלה