USB vs FIREWIRE

thewierdo

New member
USB vs FIREWIRE

בימים האחרונים אני מתכנן יותר ברצינות את האולפן הביתי שלי, ומנסה להחליט איזה כרטיס קול אני אקנה בקרוב, הכיוון הכללי זה בין 3-4 כניסות (בעדיפות ורסטיליות, XLR+PL) אנלוגיות. וממשק נוח לתפעול, כלומר כמה שפחות לסובב אחורה קדימה, עם נובים מלמעלה או מקדימה(גיטריסטים מתים על נובים
) ואיכות סאונד כמובן.
התקציב הוא עד 1800 שקלם, ראיתי של akai יש משהו שנקרא EIE PRO אבל שני דברים מלחיצים אותי בו, א' הוא מתחבר ביUSB והבנתי שזה חיבור יותר איטי, וב4 כניסות במקביל אני אתקל בבעיות. ודבר שני אני לא מוצא מידע על העכבה שלו ואיכות ההמרה הדיגטלית שלו.
אם למישהו יש רעיון יותר טוב בשבילי אני אשמח, אבל בעיקר אם תוכלו לעזור לי לפתור את כל בלבול ה-"שווה לי כרטיס עם המון פיצרים וUSB או מעט פיצ'רים וFW?"
תודה מראש לעונים.

DC400

New member
קודם כל

האם המחשב שלך חדש מספיק ויש לו חיבור FW?
בזמנו היה לי את הפסט טרק הישן של M AUDIO ללא הנובים למעלה
מכשיר פשוט עם 2 כניסות (XLR+PL) והמכשיר אחרי כמהחודשים התחיל להיתקע באמצע הקלטה ושלל בעיות שנבעו מה USB , אני מכיר חברים שזה קרה להם בממשקי USB אחרים .
יצא לי לעבוד 'צת עם FW ובלי חששות .
אם יש לך פורט במחשב ל FW , לדעתי עדיף.

BetaCAM

New member
כמה דברים

שלום לך,

usb אכן פחות מומלץ במקרים שתרצה 4 כניסות הקלטה בו זמנית אך אני מסייג זאת כך: אם אין לך כוונה להקליט 4 סורסים בו זמנית אני לא רואה צורך בכרטיס עם יותר מ2 כניסות ובמקרה כזה usb בהחלט מספיק.

השאלה היותר חשובה היא איזה מחשב יש לך. מפרט מלא של המחשב רצוי ומומלץ לשתף על מנת שנוכל לעזור לך יותר טוב.

amber g

New member
אני חולק על אלה שמעלי,

usb הוא חיבור עדיף בהרבה על firewire.
לfirewire יש המון בעיות תאימות, בעיות חשמל, ובאופן כללי זה חיבור לא נוח.
usb נגיש יותר, מהיר יותר, והוא כאן כדי להשאר לא כמו firewire.

אין לי מושג מאיפה הגיע עניין ה4 ערוצים במקביל, אני מקליט באופן קבוע יותר מ16 ערוצים על usb ולא נתקל בשום בעיות.

dudester

New member
דווקא USB לא מהיר יותר

http://www.pcworld.com/businesscenter/article/185415/firewire_vs_usb_which_is_faster.html

מה גם, שתעבורת המידע בUSB הרבה פחות יציבה - יש "פיקים" וקריסות, לעומת הFW.

מה שכן, לא יודע לגבי הקלטות, רוב הבעיות אצלי לפחות מתחילות כשמכניסים למשוואה פלאגינים.
כמות הDATA בהקלטה לא בהכרח כ"כ גדולה (כמובן תלוי ברוחב הפס שבו אתה מקליט), אז גם USB יכול לספק את הצורך לעתים.

עניין השנאים שציינו פה - בכלל לא נתון להתלבטות. אם הכרטיס לא מוזן ממקור מתח חיצוני זה רק מקום לבעיות ולא שווה את הטרחה. בכל מקום שתרצה להשתמש בכרטיס קול יהיה לך שקע חשמל - גם בהקלטה וגם בהופעה.

amber g

New member
דווקא כן.

הרוב המוחלט של הfirewire שנמצא בכרטיסי קול הוא firewire 400 ולא 800, וusb מהיר ממנו משמעותית.
usb 2 כיום יציב הרבה יותר מאשר firewire - מה הקשר לפלאגינים?

dudester

New member
חולק עליך.

הדברים שרציתי להגיד כבר נכתבו בגדול.
גם ה400 עדיף על USB2, קרא את הכתבה שצירפתי. בשנה בה אנחנו נמצאים, אם כבר יש FW, אז הוא בדר"כ 800 ולא 400, ואז בכלל אין מה לדבר.

מה שכן - היה והיה לך חיבור USB אידאלי שעובד בניצול מלא של רוחב הפס כל הזמן בלי דעיכות (ספוילר - אין כזה) אז היית מקבל תעבורה של 480 לעומת 400 בFW. אז מהיר משמעותית זה בטח לא.
USB2 יותר יציב? לפחות לא מהנסיון שלי.

EvilPizza

New member
הבעייה העיקרית בUSB וFW

היא כרטיסים שמקבלים מתח מהמחשב ולא משנאי חיצוני, במיוחד עם ספקים גנרים שגורמים לספייקים במתח הסדיר שהכרטיס מקבל. כרטיסים רציניים יותר עובדים עם שנאי עצמאי והם הרבה פחות פרובלמטיים.

מצטרף לחברים למעלה אבל בנוגע למחשב, איזה מחשב יש לך ?

BetaCAM

New member
אני חולק על חלק מהדברים גם

במיוחד על זה שusb2 מהיר יותר מfirewire400, אני חושב שנסיון של שנים בתחום על ידי שפע טכנאים שמשתמשים באולפנים עם הארדיסקים בfirewire ולא usb מראה שהם יודעים מה הם מדברים ולא רק, אלא גם הmbox למיניהם לעובדי הpro tools בmac. מה גם שרוב ממשקי האודיו היוקרתיים יותר כדוגמת rme וmotu מעדיפים firewire (אם כי יש להם אפשרות לעבוד עם usb וfirewire יחדיו אם מדובר בדגמים החדשים יותר).

חוצמזה שusb2 נהיה פאסה היות והusb3 כבר בשוק ועושה רושם שהתעשייה קולטת את הפורמט הזה היטב. זה באמת פורמט שיכול להוות אלטרנטיבה לfirewire.

שנית, ה80 mbps שיש לusb2 לעומת הfirewire חסרי משמעות בגלל צורת התקשורת של firewire שהרבה יותר טובה מusb משמע ניצולת טובה בהרבה של רוחב הפס.

רוב כרטיסי הקול שתקנה היום מאפשרים לך להזין חשמל דרך המחשב או עם ספק חיצוני אז זה לא פקטור מבחינתי ובכל מקרה אל תקנה כרטיס שלא מאפשר
הזנה חשמלית חיצונית.

לגבי בעיות תאימות - בfirewire רוב בעיות התאימות שנתקלתי בהן היו עם מחשבים ניידים ולא נייחים. לא היה לי נסיון מוצלח עם כרטיסי usb אבל כמובן שחלק מהעניין
נובע מאיך הדרייברים של אותו כרטיס נכתבו לו. מצאתי שלרוב כרטיסי הfirewire יציבים יותר מהבחינה הזאת.

אני מזכיר לך שהמחשב הוא הפקטור הכי חשוב כאן וטרם ראיתי באיזה מחשב מדובר.

למעלה