USA vs USSR (שם זמני)

תמרוטמן

New member
USA vs USSR (שם זמני)

טוף, גירסא ראשונה, לא צבועה, ומצולמת בצורה גרועה ביותר (הבה נקרא להשמדת המצלמה הדיגיטלית של אמא יחדיו) כדברי אמא שראתה את הציור מונח לו אי שם בחדר "זה מאוד מעסיק אותך בזמן האחרון". אז האמת, זה יצא לי ממש בטעות, לא תכננתי להוכיח את אהבתי הרבה לקומוניזם וסלידתי (הדי רבה) מהקפיטליזם כולו (ומארה"ב בפרט). ואמור להיות מצורף גם משפט מהנסיך הקטן (הדברים החשובים סמויים מהעין), אבל אני מתעצלת למצוא את עפרון (כשתבואו לביקור בחדר, תבינו שזה בכלל מזל שאני מוצאת את המיטה שלי). בעניין הצביעה, אני עוד לא יודעת איך בדיוק וכמה (מה כמה?), ובגלל זה כבר כמעט שבוע וחצי הציור מונח מולי וזוכה לבהיות רבות. באופן כללי - צד ימין יהיה אדום, צד שמאל יהיה כסוף ובאמצע יהיה ירוק. :) בקרוב גירסא צבועה, אני מקווה. תמר.

מה יש בקומוניזם הזה ?!?!

אני חושב שזה רעיון יפה אבל לא פרקטי. כמו מכונת זמן. את יכולה להסביר לי ?

תמרוטמן

New member
שני דברים יש בקומוניזם

ובכל גישה אחרת שיש לסוציאליזם: שוויון רווחה אני לא באמת מאמינה בקומוניזם. כמו שאני לא באמת אנרכיסטית (שששש...), אני קיטנת אמונה, אני לא חושבת שכיום אפשר לחיות באחוקיה. הזבל הקפיטליסטי - השאיפה ליותר ויותר ויותר ויותר - אוכל אותנו מבפנים. גם אותי. כמה שאני חושבת שזה מיותר שיהיה לי יותר, אני שואפת לזה. אני רוצה יותר חפצים. אני רוצה יותר כסף לקנות יותר חפצים. אבל אין שום סיבה למה אני רוצה את זה. אני פשוט רוצה. זה משהו שמוחדר בנו. וזה מצחיק שזה קיים פה. מדינה שקמה על עקרונות סוציאליסטים חזקים מאוד. השומר הצעיר. פעם זה היה חתיכת דבר. היום רק שואלים אם זה שרוך לבן או אדום (לבן דרך אגב). לשאול מה יש בקומוניזם, זה לשאול מה יש בסוציאליזם. לשאול מה יש בסוציאליזם זה לשאול על מה המדינה הזו מושתתת. קומוניזם זה לא פרקטי. ברור. הוא גם לא נוצל נכון ברוסיה, ועל כן נכשל, ועל כן תמיד ידבק בו לנין וסטאלין, ועל כן לעולם הוא לא ימומש כמו שצריך. אבל לפעמים צריך לחיות בשביל רעיון. לפעמים צריך לשאוף למשהו. תמר. you are not your job you are not how much you have in the bank you are not your khakis you are not the contents of your wallet you are not a beautiful and unique snowflake free your mind

הליויתן

New member
הי צחית(איך כותבים את זה?)

נאמר כבר מזמן שיש רעיונות ואידאלים כל כך יפים,עד שאי אפשר להגשים אותם! (ולכן,אין אולי טעם לנסות) הציור אולי מענין,אבל כתרגיל בכרזות פוליטיות שאבד עליהן הכלח תמשיכי עם זה,מיומנות נרכשת זו תעזור לך אולי להשיג יותר בעולם הקפיטליסטי שלנו(והרי הצהרת שאת רוצה יותר)

סטאלין ולנין

לא אשמים בכלל. עובדה היא שהקומוניזם נכשל בכל מקום שהוא שם את ידו (אפילו בקיבוצים). הקפיטליזם והרצון לעוד ועוד הוא מה שבסופו של דבר הוריד אותנו מהעצים, זה לא כל כך גרוע במספר דברים שהאנושות יצרה. כמו אהבה, כמו אומנות וכמו מלחמות. (סתם צחקתי בקטע של המלחמות). קפיטליזם זה לא כזה רעיון רע.

תמרוטמן

New member
המממ...

אמרתי שאני רוצה יותר כי זה מה שמחדירים לנו. באמת. תתעמק. :) (תיכף אני אתחיל לייבא את כל תיאוריות המאטריקס+פייט קלאב ואפחיד אנשים.. :) ). אני לא רוצה הרבה כסף. אני גם לא רוצה להיות מפורסמת (אנא אל תעשו לי פרצוף מופתע שאיזה אחת פעם עשתה לי כשאמרתי לה את זה). אפילו אמנית אני לא רוצה להיות. אני סתם רוצה להיות תמר. אמנות זה תחביב. אתם רואים שאני לא מפגיזה ביצירות משהו שלי. אני עוסקת בזה כשאני רוצה. דווקא הפן התיאורטי הרבה יותר מעניין אותי מזה הביצועי (וזה נובע מהאובססיה שאני מפתחת להסטוריה. :) ). אני אהיה סתם תמר. לא אשיג שום דבר בכלא הקפיטליסטי. אקבר בפינה חשוכה בבית העלמין בחולון (לחלופין, אי שם בפירנצה אהובתי :) ), ואזכר כזאת שרצתה להיות שרת חינוך ולהעלים את הפאשיזם מקרב התיכון אליו היא משתייכת (יהיה כתוב לי את זה על המצבה, ויום אחד מישהו יעבור על ידה ויפיץ את זה. באמת. :) ). אחחח, הו מלנכוליה משהו? אבל תודה, אני חושבת. וקומוניזם זה באמת דבר שכיום כבר אי אפשר להשיג. אולי אחרי מלחה"ע השלישית (אל תדאגו, זה יקרה... הו אפוקליפסה משהו?). אבל תמיד, לדעתי, צריך לשאוף ליותר ערכים סוציאלים בחיים. מה רע? תמר (נהנת להיות יפת נפש, להחדיר סוציאליזם, ולעשות פגרה מדסקוסי אמנות... :) )

למעלה