US של בלוטת התריס

א ת י 10

New member
US של בלוטת התריס

לד"ר תורג'מן, קודם כל ברוכה השבה לארצנו מוכת החום ושאר הצרות. תודה על תשובתך הקודמת בקשר לשאלות ששאלתי כאן באשר למצב בלוטת התריס של אמי. אני מוסיפה עוד פרטים ואודה על חוות דעתך. בדיקות דם: TSH = 0.059 (טווח הנורמה 0.4 - 4) FT4 = 23.7 (טווח הנורמה 10 - 25) T3, TOTAL = 1.3 (טווח הנורמה 1.3 - 2.7 בעקבות תוצאות המיפוי ותוצאות בדיקות הדם ובעיקר בדיקת המישוש שביצע האנדוקרינולוג - הוחלט על ביצוע אולטרא סאונד. אני מעתיקה לכאן את הפענוח: "אונה ימנית - 1.4X1.5X3.8 ס"מ, מרקם לא הומוגני. בחלק התחתון של האונה, נצפה קשר אקוגני, לא אחיד, בגודל - 1.4 ס"מ. אונה שמאלית - 1.8X2.0X4.2 ס"מ - מרקם לא הומוגני, עם קשר אקוגני לא אחיד. בעל מרכז תת-הדי(?) בגודל 1.8X3.0 ס"מ הנמצא בחלק האמצעי של האונה. יש לציין הסתיידויות בתוך התהליך הנ"ל. מיצר בעובי 0.4 ס"מ. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות בשרשרת הג'וגולרית (?) - דו-צדדית. האם התוצאות האלו שופכות יותר אור על מצב הבלוטה ו/או מסבירות את התופעות שציינתי בהודעתי הקודמת? האם תוכלי לפרש עבורי מעט את המימצאים? האם לאור המימצאים האלה היית מציעה לנקוט בצעדים אבחוניים/טיפוליים נוספים? כרגיל בקופ"ח כללית - התור אצל האנדו בוולפסון די רחוק ואני קצת מודאגת. סליחה על מטר השאלות ותודה מראש.

זפק רב קשרי טוקסי

שלום אתי, מה שיש לאמך הוא זפק רב קשרי טוקסי. כרגע יש לה קשר דומיננטי ופעיל יתר על המידה (למעשה זה שאחראי לפעילות היתר שלה) אשר מדכא את שאר אזורי הבלוטה. בד"כ בקשרים הטוקסיים אין כמעט אף פעם סרטן. אגיד לך מה אני חושבת שמגיע לה. קודם כל היא צריכה טיפול, המצב הטוקסי הזה לא בריא, מחמיר אוסטאופורוזיס, הפרעות קצה ועצבנות. אבל לפני שתקבל את הטיפול, יש לשלול נוכחות של סרטן בבלוטה. את זה עושים ע"י FNA (ניקור במחט דקה), בכל ביקורייך במכון בוודאי ראית רבים שבאו למטרה זו. יש בוודאי לנקר את הקשר מימין, אבל בגלל ההסתיידויות משמאל, הייתי מנקרת גם את הקשר הגדול הטוקסי הזה. אחרי שיהיה ברור כי לא בסרטן עסקינן, יגיע לה טיפול ביוד רדיואקטיבי. זה יחסל לה את הפעילות יתר ועשוי גם להביא להקטנה של הקשר הגדול הזה.

א ת י 10

New member
המון תודה על התשובה המהירה והממצה

אכן, ראיתי עשרות פעמים את האנשים הממתינים לניקור, את הפחד בעיניים, את הסבלנות והמקצועיות של הרופאה ובעיקר - את החיוך הגדול המרוח להם על הפנים לאחר שיצאו מחדר הבדיקה. אני יודעת שהשאלה שאשאל היא לא בדיוק פוליטיקלי קורקט, אבל אם תעני לי בצורה דיפלומטית - אני בהחלט אבין: האם את מכירה את המכון האנדוקריני בבי"ח וולפסון ששם מטופלת אמי ושם, קרוב לודאי, גם יציעו לה לבצע את הניקור? יכול להיות שאולי גם יפנו אותה למרפאת זמנהוף. בקיצור, אחי ואני רוצים בשבילה את הטוב שבטוב. אין לי ספק שמי שמבצעת את הניקורים במכון שלכם היא אכן כזאת. יש עיצה לשאלה הלא כל כך הוגנת הזו? ושוב תודה ענקית על התייחסותך וסבלנותך.

למעלה