US ראשון אחרי בטא

Tuli231

New member
US ראשון אחרי בטא

בשעה טובה קיבלתי בטא חיובית וראיתי הכפלה אחת. באותו הערב דיברתי עם המזכירה של הרופא (פרטי), דרכה הכל מתנהל. היא אמרה שעכשיו אלי לקבוע תור לרופא נשים בקופה לעוד 10 ימים לוודא שיש שק הריון ושהוא נמצא במקום הנכון.
כמובן, אין שום אפשרות לקבוע תור לרופאת הנשים שלי בהתראה כל כך קצרה. במוקד של כללית אמרו לי פשוט ללכת לכל רופא אחר שאליו יש תור זמין. כמובן שיש יוצא מין הכלל, אבל בדרך כלל רופאים שתמיד זמינים הם לא בהכרך גם טובים. בליל ברירה קבעתי תור למי שהיה זמין. הבעיה היא שאני לא יכולה לקבוע תור לרופא שלי לביקור הבא (מקווה שאצטרך), כי כבר יש לי תור למישהו אחר ועוד שבוע אחרי שאבקר אותו התורים שלה כמובן יזוזו קדימה.
איך מסתדרים במצב הזה?
האם מקובל להיפרד מרופא פריון מיד אחרי בטא והנחיה להמשיך עם תמיכה (אפילו בלי מרשם)?

נועה312

New member
יש רופאים ויש רופאים

הייתי אצל רופא כמו שלך (כנראה אותו אחד) שבסוף הבטא החיובית הסתיימה באשפוז וחוץ רחמי ולא היה לו אומץ להסתכל לי בעיניים. עברתי לרופא מעולה שעושה אולטרסאונד דופק ונותן מכתב שחרור מסודר בלי תשלום נוסף.

Tuli231

New member
תודה. עד עכשיו דוקא הייתי מאוד מרוצה מהרופא אצלו הייתי

13yaya

New member
הייתי בדיוק באותה סיטואציה

קודם כל בשעה טובה! :) יש רופאים שמלווים את המטופלות עד שרואים דופק, יש כאלו שמשחררים ישר אחרי ההכפלה בבטא. מהתנהלות שתיארתי יש לי הרגשה שטופלנו אצל אותו רופא.
עקרונית, אם יש לך רופאה בקופה שאת רוצה לעשות אצלה מעקב הריון הייתי קובעת תור אליה, גם אם התור מאוחר יותר. במקביל, אפשר ללכת לעשות אולטרסאונד במועד שהרופא אמר במיון נשים בקופה. (בחיפה למשל אפשר בלין בשעות הבוקר). שיהיה בהצלחה ומזל טוב!

Tuli231

New member
תודה על העצה

תודה :) חחח יש מצב שזה באמת אותו הרופא...
תודה על הרעיון. לא חשבתי על האופציה של מיון נשים. אפשר פשוט לבוא ללין ויעשו לי אולטרסאונד במקום? די חוששת מחוץ רחמי.

13yaya

New member
כן זה מה שאני עשיתי וזה עבד

קודם כל מקבלת אותך אחות ואז רופא. לי היה גם טיפה דימום שהלחיץ אותי אבל אני חושבת שמספיק להגיד שהתור שלך למעקב עוד רחוק ושאת מוטרדת ויעשו לך אולטרסאונד.

13yaya

New member
וגם אם הבטא עדיין לא עברה את ה-1000

כדאי להמשיך לבדוק הכפלות כדי לראות שממשיך להתפתח תקין.

Tuli231

New member
תודה

יש מצב שבאמת אעשה כמו שעשית.
את ה-1000 עברתי כבר בבדיקה השניה, אז כנראה אין כבר מה לבדוק.

מיקה118

New member
מוסיפה

שאני רוצה לקבוע תור לרופא מסוים, אני קובית, לוקחת את התתור שנותנים לי ואז אחת לכמה ימים בודקת באינטרנט בזימון תורים או מתקשרת למזכירות ובודקת האם ניתן לקבל תור בתאריך מוקדם יותר
הרבה פעמים זה עובד
יש הרבה ביטולים של בנות אחרות

Tuli231

New member
תודה

זה רעיון מצוין כאשר רוצים לקדם תור. במקרה שלי, ממש חייבת להיבדק בעוד שבוע, כך שלקבוע תור למתישהו ולקוות שמישהי תבטל פחות מתאים.
אנצל את השיטה שלך למקרים אחרים, תודה.

מיקה118

New member
טולי אם לא תנסי לא תדעי, שווה לנסות הכול

קובעים, מקסימום מבטלים.
תמיד יש הפתעות

עדיף לא מיון נשים אם אין סיבה ספציפית

תצטרכי לתרץ להם למה באת.. לא אמורים להגיע בשיגרה. חלופה אחרת.. תתקשרי למזכירה של הרופא או תשלחי לו הודעה באתר שאת צריכה בדיקת אולטרסאונד לוודא שיש שק. אולי ימצאו לך תור, ואם לא אז יתנו לך הפניה ל"אולטרסאונד הריון צעיר" אותו עושים איפה שעושים בקופה מעקב זקיקים. כדי לוודא שיש שק ברחם, כנראה שטכנאית מספיקה. רופא נשים רגיל בדכ גם לא מיומן לראות הריון בשלב כה צעיר. אז לא בטוחה שטכנאית זה פחות טוב. בהמשך כנראה זה יותר קריטי.

oneday10

New member
באיכילוב

אחרי הכפלה אחת הזמינו אותי לאולטראסאונד דופק בשבוע 7, ושוב בשבוע 9 ואז רק משחררים בצורה מסודרת.
&nbsp
לי זה לא הספיק ולכן בשבוע 5 הלכתי לרופא נשים הקבוע הקופה שבדק שהשק במקום הנכון (את החשיבות של זה הבנתי רק מהפורום המדהים הזה). הוא אמר להגיע שוב בשבוע 8 לטכנאית אולטראסאונד עם ציוד משוכלל יותר ממנו כדי למדוד בצורה מסודרת.
&nbsp
ככה יצא שפעלתי בשני המישורים במקביל (איכילוב והקופה), ועשיתי בדיקות כמעט כל שבוע (5,7,8,9)

רק מציינת.. שיצא מחקר לא מזמן שטוען שבניגוד

לטענות קודמות, אולטרסאונד הוא לא לחלוטין בלי השפעה על הרקמות של עובר צעיר. ולכן המלצה היא לא לעשות באופן תדיר מידי. פעם בשבוע זה כנראה בסדר.. אבל עדיף אפילו פחות תדיר כדי ללכת על בטוח.
&nbsp
למען הסר ספק- לא הראו במחקר נזק לעובר חלילה, רק הראו שיש לזה פוטנציאל לפגוע ברקמה (נבדק על עוברים לא אנושיים אלא של בעל חיים אחר.. לא זוכרת פרטים)

oneday10

New member
מעניין...תודה על השיתוף

את זוכרת אם המחקר הראה הבדל בין אולטראסאונד בטני לוגינלי?
אני יודעת שדופלר לשמוע את פעימות הלב מחמם את הרקמות ולא מומלץ לפני שבוע 10, אבל לא שמעתי על אוטראסאונד.

נועה312

New member
אישית אני לא מאמינה בלבדוק שק

ואני בוגרת חוץ רחמי. בעיניי לבדוק שק זה סתם מלחיץ, לפעמים השק נראה פחוס למשל וישר מספידים ובסוף הכל בסדר, ובשבוע 5 לא היו רואים כלום מחוץ לרחם אצלי. את החוץ רחמי גילו וסיימו בזמן כשהייתי בשבוע 6+5 ובבדיקת דופק בהריון שאחרי שהייתה ב6+5 נבדקו גם החצוצרות לוודא שהפעם לא נדד אף עובר לחצוצרה.
בארה"ב מאמינים שיותר מדי אולטרסאונדים יכולים לפגוע בעובר ושם יש רק 3 אולטרסאונדים במהלך הריון, לדופק, לשקיפות וסקירה אחת שנערכת בשבוע 20.

Tuli231

New member
תודה רבה בנות

החלטתי שאלך לרופאה אחרת, אליה הצלחתי למצוא תור ולפי התרשמות אחליט הלאה. סתם מעצבן ששלחו אותי לרופאת משפחה לבקש מרשם לאנדומטרין (הייתי רופאה מחליפה שהדהימה אותי ברמת הטימטום של השאלות) ושצריך להשתגע בשביל להזמין תור למישהו אקראי בהתראה של שבוע בערך ולקוות שהוא יהיה בסדר.

למעלה