US בלוטת התריס

eranisr

New member
US בלוטת התריס

שלום רב, אני סובל מהשימוטו מזה כשנה. בבדיקת US של בלוטת התריס לפני שנה, התגלתה אצלי קשרית בגודל 15 מ"מ בקוטב ימין תחתון שזוהתה לאחר מכן ע"י ניקור FNA כאופיינית להשימוטו. כיום אני מטופל באלטרוקסין 100 מק"ג. לפני כ-4 חודשים עשיתי בדיקות תפקוד לבלוטת התריס שמצאו כי כל המדדים תקינים ומאוזנים. (TSH=2.57 ו- FT4=16.6). בבדיקת US חוזרת לאחר שנה (מעקב) התקבלה התוצאה הבאה: "שתי אונות בלוטת המגן בעלות מרקם הטרוגני. קשרית 12 מ"מ מימין, קשרית שניה 9 מ"מ. משמאל לא נראתה קשרית מוגדרת. מתחת לבלוטה בצד זה נראית מעין קשרית בגודל 11 מ"מ, יתכן קשרית של טירואיד, אולם יש לקחת בחשבון גם בלוטת פאראטירואיד מוגדלת. בלוטות לימפה קטנות בצוואר משני הצדדים." לפי מיטב הבנתי, השימוטו בד"כ מלווה בקשריות מרובות. האם זה המצב כאן? מה משמעות התוצאה והאם יש לי מה לדאוג? האם במקרה כזה מבצעים FNA שוב? בתודה מראש.

קשרית

שלום ערן, נכון, בהשימוטו המבנה הוא הטרוגני ולעיתים קרובות רואים מבנים מעין קשרים. זה שבשנה שעברה לא תיראו את הקשרית השניה של 9 מ"מ, לא נראה לי מדאיג. האמת היא שאני לא יודעת עד כמה יש מקום לעקוב עם US. אין לזה סוף. רק כדי לסבר את האוזן. חזרתי המכנס הגדול העולמי באנדוקרינולוגיה שהיה בבוסטון, בתערוכה הייתה "בסטה" של US, אמרתי לעצמי, יאללה, אף פעם לא עשיתי US של הבלוטה זו הזדמנות, במישוש אין לי שום דבר, ואתה חושב שלא מצאו לי 2 קשריות משמאל ו-3 מימין? כמובן שמצאו לי. ומה אני מתכוונת לעשות עם זה? כלום! כל עוד ולא ממששים כלום בצואר, אני חושבת שזה שניח. זה לא תמיד נכון, אבל בוודאי כשיש פתולוגיה ידועה (השימוטו) וכשמדובר בקשרים קטנים. כמבון שאם היו מגלים לך קשר של 2.5 ס"מ עם מאפיינים בעיתיים, לא הייתי אומרת את זה. אבל עם הממצאים האקראיים האלה ב-US, אין לזה סוף. זה 70% מהאוכלוסיה הבוגרת, אי אפשר להעביר כזו מאסה של אנשים תהליך של מעקב שנתי או חצי שנתי. צריך קצת common sense. ספציפית לגביך. מה שדווקא מעניין זו לא הקשרית החדשה אלא מה שמתואר מחוץ לבלוטה, או יכול להיות מחוץ לבלוטה. אוה הקשרית שהם כותבים יכולה אולי להיות פרא-תיירואיד. כדי לברר את העיניין צריך לבדוק רמת סידן וזרחן בדם , וכן רמת PTH. אם הכל תקין לא הייתי עושה דבר.

למעלה