upload where r u ?

abaCi

New member
upload where r u ?

הי, היה לי דיון בעבודה על האינטרט ה"מהיר" שמוכרים לנו בארץ איך אנו כציבור קונים את הלוקש כאשר מהירות ה upload היא 64kb בלבד !

e-magine

New member
שאלה היא מה אתה מציע לעשות

לא יודע אם קונים את הלוקש, אנחנו בסך הכל מרגישים שמהיר הוא לא. נראה לך שכמות רצינית של לקוחות תסכים להתנתק כדי לעשות חרם, מה גם שמדובר על כ 6 -7 ספקים שונים לפחות?

abaCi

New member
יצירת מודעות

חרם הוא דבר מאוד לא יעיל בארץ ! מה שכן ניתן הוא לנסות לעורר מודעות בין אם בכתיבה לעיתונים , תוכניות רדיו, פניה בלתי פוסקת לספקים . בסך הכל כשספקים מרגישים שהציבור בשל הם באים לקראתו , אבל אם הציבור מקבל את מה שנותנים אז למה להם להתאמץ ? מספיק דרך אגב שספק בודד יתן את השרות ואפילו שיהיה יקר יותר . אם תהיה זרימה של לקוחות לכיוונו אז הספקים האחרים לא יפגרו אחריו וכך גם המחיר .. שינויים צריכים לבוא לדעתי רק בדרך של חיוב ,דרישה + נכונות לתשלום + תחרות שתבוא בעקבותיה

dino_din

New member
ה upload לחיבור 750

הוא בדרך כלל 96Kb אם אני לא טועה (סתם תיקון קטן, ברור לי שלא זו הבעיה). נראה לי שהמהירות זו פונקציה של מחיר בעיקר, לא? אני לא יודע כמה אנשים היו מוכנים לשלם יותר בשביל שה upload שלהם ייגדל או כמה אנשים בכלל יודעים מה זה ולמה זה טוב... אולי כדי להתחיל את יצירת המודעות בהסבר קצר למה צריך upload יותר גודל ועל מה זה משפיע וגם לבדוק/לשאול מה זה מצריך מבחינה טכנית ומבחינת עלויות? (אגב, לא קשור ישירות, אבל שמתם לב שנטויז'ן היא החברה היחידה שלא מפרסמת את המחירים שלה ברשת בניגוד לכל הגדולות האחרות [אינטרנט זהב, 012 קוי זהב, 013 ברק ובזק בינלאומי]?). סופ"ש חמים ושקט, דינו.

ailag

New member
זה הdownload בבייטים במקום ביטים

לחיבור של 750. ה upload הוא בסביבות ה 10-15KBps בד"כ באינטרנט המהיר בארץ. הוא יוצא כעשירית מה download. (בייט = Byte = שמונה ביטים (bit))

חבילות החיבור המהיר הנמכרות לציבור

הן מסוג אסימטרי - כלומר אין קשר בין רוחב הפס היוצא מהמחשב לרוחב הפס הנכנס. זה דבר טוב, כי זה מאפשר ניצול טוב יותר של התווך הפיסי (חוטי נחושת) המשמש להעברת נתונים. רוב האתרים רק מוציאים מידע. רוב זמן הגלישה הוא הוצאת מידע מאתר לכניסת המידע של מחשב אישי. אם רוחב הפס בשני הכיוונים היה זהה, הפס הנכנס לאתרים היה בלתי מנוצל רב הזמן, כמו גם הפס היוצא ממחשבים אישיים. ע"י חלוקת העומס, מתאפשר לנצל טוב יותר את התשתית הפיסית וכך להוזיל מחירים. זו הסיבה שבזק והכבלים יכולים להציע אינטרנט מהיר במחירים נמוכים כ"כ - התשתית העיקרית כבר קיימת, ולך כלקוח קצה מוכרים את אותו חלק בתשתית שאחרת היה נותר בלתי מנוצל. אלא מה? בעידן שיתוף הקבצים מתברר שגם לפס היוצא יש חשיבות, בייחוד כיוון שבמערכות אסינכרוניות העומס על הפס היוצא פרופוציונלי הפוך לרוחב הפס הנכנס בפועל. כלומר אם למישהו יש 1.5Mb בהורדה ו128Kb בעליה (upload) והוא משדר בקצב של 16KB/s (הקצב התיאורטי המקסימלי, כדי לעבור מbits ל bytes יש לחלק ב8 כפי שכתבה גליה) אז בפועל הקצב בהורדה (download) יהיה רק כ 10KB/s במקום כ 180KB/s (כלומר פחות מעשירית). בעסקים בדרך כלל משתמשים בקוים סימטריים, אך הם עולים הרבה יותר מקוים אסימטריים. כמו כן אלה קוים מסונכרנים, כך שקצב התעבורה בכיוון אחד אינו משפיע על תעבורה בכיוון ההפוך (זה המצב בקוי ISDN בשלל תצורותיהם (T1, T3 - תקנים אמריקאיים, e1, e3 תקנים אירופאיים)). או בקיצור נמרץ - upload - הקצב בו המחשב יכול לשדר נתונים (להבדיל מקליטה - download).

חן חן. על ההסבר שלך נאמר

"מים ביקש חלב נתנה בספל אדירים"

למעלה