Unity

ahillel

New member
Unity

הורדתי את יוניטי לפני יומיים ובינתיים אני מתרשם לטובה. יחסית ממש קל לעבוד איתו. העלתי קליפ של מה שעשיתי עד עכשיו. זה אמור ליהיות משחק יריות בסצינה של כוכב-המוות ממלחמת הכוכבים. http://www.youtube.com/watch?v=Qw5oRqT2dwo הריצוד הזה שרואים בוידאו על הקירות זה כנראה בגלל הכרטיס הגרפי שאין לי. בעיה: ייבאתי מודל OBJ שהוא החללית. הוספתי לו זיהוי התנגשות של MESH, אבל משום מה זה לא עובד. בניגוד ללייזרים שכן מגיבים לפגיעה בקיר. גם ניסיתי להוסיף לו קונטרולר של דמות בתקווה שזה אולי יעזור אבל כלום.

De-Panther

New member
אל תשתמש בזיהוי התנגשות של מאש, סתם תופס הרבה

זכרון ולא מורגש. תשתמש בכמה ריבועים במקום

ahillel

New member
ביוניטי אני לא מחליט על זה

יש כמה אופציות ובאמת עשיתי מה שעדיאל הציע. אין באמת טעם במשחק כזה לעשות בדיקה לכל המאש.

adiel666

New member
אמממ מס' הצעות שאולי יעזרו

א. אם אתה מנסה לבדוק התנגשות אל מול Mesh Collider אחר מהחללית שלך, זה לא יעבוד. Mesh Collider לא יכול להתנגש בMesh Collider אחר, החישוב "יקר" מידיי לזמן אמת ולכן זה פשוט לא יקרה, אלא רק בPrimitive Colliders. אתה יכול לסמן את Convex בV, מה שיצור COLLIDER של 256 משולשים סביב הMESH שלך(זה גם ממלא חורים) וכן יאפשר את ההתנגשות שלו עם Mesh Colliders אחרים(שגם הם Convex). ב. שים לב שהis Trigger אינו מסומן בV, זה בעצם אומר למנוע הפיזיקלי להתעלם מההתנגשות של האובייקט הזה(על מנת שתוכל לנהל את ההתנגשות שלו בעצמך בקוד).

ahillel

New member
אולי זה בגלל

שבקוד של החללית כתוב שבכל UPDATE היא מתקדמת קדימה? ואז אולי היא מתקדמת קדימה למרות שהיא בתוך קיר? למרות שנראה לי שיוניטי אמור להתמודד עם מצבים כאלה...

ahillel

New member
כמו שחשבתי...

הבעיה היתה שכל עדכון החללית התקדמה קדימה, מה שהתעלם מההתנגשות כי כאילו "נכפתה" עליה התקדמות. ביטלתי את השורה הזאת בקוד, ועכשיו היא מתנגשת בדברים, אבל יש לי בעיה עם המהירות, שאמורה ליהיות קבועה לכיוון שהחללית פונה אליו. אני חושב שהדרך היחידה להוסיף מהירות לחללית היא להעניק לה גוף RIGID... (?) שזה עובד אבל לא כמו שאני צריך, כי השיטות בגוף RIGID לא מאפשרות לשמור על מהירות קבועה.... אלא רק להוסיף ADDFORCE.... יש רעיון...?

ahillel

New member
אתה מתכוון לshader?

יש ביוניטי את הפיצ'ר הזה של שיידרים.

adiel666

New member
זה רק נראה כמו צל

אם אני רואה טוב, זה חוסר האור על החללית עצמה שגרם לך לאשליה של real time shadows.

Ultra Spidey

New member
טעות שלי

באינדי (ובסרטון) יש realtime lighting, realtime shadows או בכלל shadows יש רק בגרסת הPRO

למעלה