unilateral neglect

turbulent

New member
unilateral neglect

שלום רב, רציתי לדעת האם פיזיותרפיה יכולה לסייע בטיפול בתופעת הזנחת צד (נגלקט) אני יודעת שלא ניתן להחלים לחלוטין, אבל בהחלט אפשר לשפר את המצב ע"י הגברת המודעות של החולה וע"י גירויים של הצד הפגוע (המוזנח) אבל האם זה חייב להיות בטיפול של פיזיותרפיסט? האם לפיזיותרפיסטים שיטות טיפול ספצפיות לבעית הזנחת צד? שבוע נעים, יעל

AMI-101

New member
יעל

האם פיזיותרפיה יכולה לסייע בטיפול בתופעת הזנחת צד כן האם זה חייב להיות בטיפול של פיזיותרפיסט לא, אבל זה עוזר, במיוחד אם האדם רוצה לחזור לבצע פעילות בצורה יותר עצמאית האם לפיזיותרפיסטים שיטות טיפול ספצפיות לבעית הזנחת צד כן, שיטות שפותחו הן לדוגמא NDT, PNF, Bobath, litegait, etc bye Ami

kashke

New member
למה לא? השיטה עוסקת במודעות באמצעות

תנועה. מודעות ושכלול היכולת.

איך ? + מחקרים ?

מודעות באמצעות תנועה עוזרת לבעיה שהיא קוגנטיבית באופן כל כך בוטה? שיטת פלדנקרייז שיטה מצויינת להרבה דברים. יש דברים שהשיטה הנ"ל לא מתאימה להם - זה אחד מהם. וכפי שציין עמי - מה עם מחקרים. עזבי שהראו יעילות, סתם מחקר שמצויינת בו התערבות שכוללת פלדנקרייז כחלק מטיפול בנגלקט ?

kashke

New member
לשאלותיכם, נסיונם של מורים רבים

בשיטה יוכלו לתת סיפורים על שיפור רב שחל בתפקוד של אנשים שקיבלו שיעורי פלדנקרייז אישיים, היות וכל תנועה, כך פונקציה מקבלת את החותם הנוירולוגי שלה. סה"כ העבודה היא עם אנשים, גופם ומוחם. לגבי מחקרים - אני מצרפת שני אתרים: אתר אחד של ד"ר חוה שלהב - שעשתה מחקר על ילדים פגועים בחו"ל ואתר נוסף של אגודת הפלדקרייז - ושם ב"ספרות, מאמרים ומחקרים" ניתן לקרוא על התנסויות של מורים עם תלמידים. השאלה הראשונה של השרשור היתה - מה יכול לעזור...מצאתי לנכון לתת את מה שהיה נכון לגבי. יום טוב לכולנו.

המשך..

עברתי על הקישורים ששלחת. האמת...גם חיפשתי במאגרי מידע רפואיים, ולאמיתו של דבר לא מצאתי שום דבר המדבר (שלא נגיד "חוקר") על פלדנקרייז ויעילות הטיפול בהזנחת צד. יעל

אחריות המטפל

אני לא מטפלת בנגלקט. אין לי את ההכשרה המתאימה. אני פיזיותרפיסטית כבר די ותיקה ועם הרבה נסיון שמטפלת בכמה תחומים.אני מלמדת את תחום הטיפול על ידי תנועה ויכולה בשם ההיבטים השונים של תנועה , כולל הנוירולוגים, להתיימר לטפל בהכל. אבל אם יפנה אלי חולה נגלקט אני אשלח למי שהתמחה בשיטה שנבדקה עם חולים אלו, מישהו שמכיר את לפרטי פרטים את כל מרכיבי הבעיה (נגלקט זה דוגמא טובה כי זו בעיה מאוד מורכבת), שרכש ניסיון. למטפל האחריות להגיד למטופל אני לא הבן-אדם המתאים תפנה למי שכן. שיטת פלדנקרייז לא מתאימה לחולים אלו.עד שלא יפורסמו בדיקות שיטתיות (= מחקר) ולא אנקדוטות טיפוליות לא ניתן יהיה להפריך את האמירה הזאת.אני יודעת שהפיזיותרפיסטים שעברו הכשרה בשיטת פלדנקרייז לא מטפלים בחולים אלו, לא בארץ ולא בעולם.אחריות .

למעלה