Under cover

מעניין

כשאני שומע את הגרסא של באקלי להללויה אני דווקא מרגיש שהיא הרבה יותר לקונית ודלה ברבדים לעומת הגרסא של כהן. הביצוע של באקלי תמיד נשמע לי כמעובד מיוחד עבור שנות ה-90 וזה בהחלט מחסיר מאיזו אותנטיות שאצל כהן אני מרגיש הרבה יותר, ולטעמי זה ממש מבדיל בין השירים כשמיים מארץ.

Welsh

New member
כרגיל, באיחור

מה הקאבר החביב עלי? כנראה שהביצוע של הנדריקס לדילן (זה מה עולה לראש כרגע). מה עושה קאבר לקאבר טוב? תלוי מה אתה מחפש, בשבילי קאבר מוצלח זה קאבר שלא בהכרח מנסה לחקות את המקור, אלא מנסה לפתח אותו למקומות אחרים. לכן נהנתי מהנדריקס עושה את דילן, את פריג'יד פינק עושים את בית השמש העולה, את ג'ף בק עושה ביטלס ואת קרים עושים את רוברט ג'ונסון וסקיפ ג'יימס (עלו לי עוד כמה
). אני חושב שרוב אומני הבלוז של שנות ה30-60 יסכימו איתי שהביצועים של הבלוזיסטים הלבנים חישמלו אותם לגדולה. כמובן שעצם זה שאומן עושה קאבר לאומן אחר, זה כבר שונה, הוא נותן מעצמו לביצוע שקודם חסר אותו, אבל זו כבר פילוסופיה בגרוש. מי החמיץ לטעמי את המטרה? קוקר ובגדול... נכון, הוא שינה את השיר, אבל לא אהבתי את השינוי הזה. דעתי היא שאין שירים שאסור לגעת בהם, אני יכול לאהוב יותר את המקור (וזה מה שקורה בד"כ) אבל אין סיבה שאני לא אהנה מביצוע שונה לשיר אהוב.

melancholy man

New member
לא יודע למה אמני בלוז היו מסכימים

אבל נדמה לי שגם קלפטון, בק, החברה מ canned heat, רורי גאלגר ואפילו מיק ג'אגר אם תתפוס אותו ביום טוב במיוחד, יגידו, שאין על המקור, הסאונד של רוברט ג'ונסון, סקיפ ג'יימס או ביג ביל בראונזי אולי קשה לעיכול היום, אבל ראבק! אלה היו ענקים, לא סתם השירים האלה הציתו מהפכה כשהם הגיעו לאנגליה, זה לא רק שירים ענקיים, גם הביצועים מדהימים, כל כך הרבה נשמה כל כך הרבה כנות ואהבה לא באים בקלות. ואגב, כמובן, אני מאוד את הביצועים של האנשים שהזכרתי (ואלה שאתה הזכרת ואני לא), זה לא סותר זה את זה, זה טוב וזה טוב, המקור, פשוט..מקורי יותר (?)

Welsh

New member
המשפט הלא קשור שכתבתי

נכתב כדי להראות שיש מצב שקאבר טוב יטיס את המבצע המקורי לדרך לגדולה. כמובן שהביצועים המקוריים מעולים, לא כתבתי שלא, אבל אם תשאל אותי את מי אני מעדיף לשמוע עושה את im so glad אני אבחר בקרים any day of the week. כמובן שיש ויש, את boom boom למרות הביצועים הנהדרים של האנימלס והיארדבירדס, אני אעדיף לשמוע את ג'ון לי הוקר, במילים אחרות, זה טוב וזה טוב, המקור, פשוט... היה שם קודם

John Barleycorn

New member
כמה טיפולי שמיכה מוזיקליים

ראשית - Mister you're a better man than I שבבורותי לא ידעתי הרבה זמן שהוא גירסת כיסוי של Sham 69 לציפורי החצר. פסיכדליה יפהפיה באמצע אלבום פאנק מ- 1979. הגירסה הטובה ביותר לביטלס היא, נו כמובן - "אנוכי סוס הים אלוהיך" של ספוקי טות'. ס"ט היא בכלל להקה מכוורת נהדרת. הם ידעו לבחור שירים שהתאימו לסטייל שלהם ולהלביש אותם לתפארת. בנוסף לשיר הזה יש באלבום The Last Puff עוד חמישה טיפולי שמיכה. בנוסף, באלבומם הראשון יש כיסוי יפה ל- Society's Child של ג'ניס איאן, אבל פצצת הכיסוי שלהם היא הגירסה הרוק בת תשע הדקות ל-Evil Woman, במקור שלוש דקות חביבות של Canned Heat. אז מה עושה גירסת כיסוי למוצלחת? עיבוד וביצוע של "שן מבהילה" כמובן. גירסאות כיסוי רעות לביטלז לא חסרות. אחת מהן היא לאזניי "שדות תות לנצח" של Tomorrow. איך אומרים - פיקח יודע לצאת ממצבים שחכם לא נכנס אליהם בכלל? "מחר" לא היו במקרה הזה לא פקחים ולא חכמים. דילן: שמיכה לי חביבה - Its all over now baby blue של ה- Chocolate Watchband. ומבין אלו שנעשו לדילן בעברית שתי המוצלחות ביותר: Hard Rain של שמיים. יונתן גפן ניסה להשאר נאמן מדי למקור, מה שבמקרים מסויימים נשמע מאולץ עד מביך, אבל הביצוע עצמו יותר ממחפה על המילים. השניה היא "רציתי" (I want you) של דני מסנג שזורם נפלא בעברית ומבוצע נהדר. מנגד, הגירסה של מסנג ל- Lay Lady Lay מחווירה לעומת המקור. אפשר להבין במקרה הזה.

כמה תשובות פשוטות לשאלה פשוטה.

לקאברים יש תפקיד מאוד חשוב מבחינתי, קאבר יכול להציל שיר שהביצוע המקורי שלו היה לא משהו, אבל יש לשיר עצמו פוטנציאל. מעבר לזה, קאברים לפעמים נותנים חיים במוזיקה שכביכול "עברה את זמנה". שמתי לב לדפוס התנהגות בקאברים גרועים: - יש קאברים שמפספסים את האלמנט החזק ביותר בשיר, כמובן שזה לא יוצא טוב. יש לי דוגמא טובה לזה - לא מזמן שמעתי קאבר לשיר ונוס בפרוות של מחתרת הקטיפה במקור. אני לא זוכרת מי עשה את הקאבר, אבל הם לא נתנו דגש לקצב הממסטל של השיר ומבחינתי זה פספוס. - קאברים בלי חידוש. כמה פעמים כבר נתקלתם בשיר שהוא כביכבול קאבר אבל שום דבר לא השתנה חוץ משיפורים בסאונד? אני חושבת שקאברים מסוג אלה הם הקאברים הכי גרועים. כל הרעיון בקאבר זה לתת זווית אחרת לאותו השיר, אז למה להשאיר אותו ללא שינוי? - ביצוע. ביצוע חשוב כמובן גם בשירים שהם לא קאבר, אבל משום מה מבחינים בביצוע גרוע בקאברים הרבה יותר מאשר בשירי מקור. זהו, נראה לי... מבחינת קאברים אהובים, אני אוהבת בעיקר קאברים לשירי בלוז ישנים. אני חושבת שאם עושים קאבר לשיר בלוז בצורה טובה, אפשר לתת לשירים עם ריח ישן טיפ-טיפה של מודרניות ולהפוך אותו לכייפי. לא עולים לי כרגע קאברים גרועים, אבל בהחלט קאבר אחד שנתקלתי בו בVH1 עורר בי חלחלה - קאבר בגרסת הדיסקו לLight My Fire. עם קליפ מלא כדורי דיסקו וזמרת שחורה ששרה באפרו וטייץ צמודים וזהובים, קצב מחריד ותחושה בלתי נסבלת שהזמרת לא ממש מתאימה לאווירת השיר - החלפתי מהר תחנה והכחשתי את כל העניין עד עכשיו.

The NaShmeister

New member
איך שחכתם ?!

בתור קלפטו(נ)מן.....אתייחס לכמה מהביצועים היפים שעשה האיש הגדול הזה : נתחיל איך לא עם COCAINE, מבית היוצר של ג'י ג'י קייל אל "בלאקי" של קלפטון שנותנת את הצמרמורת-כיף-70'-סמים-אריקאלוהים הזאת שפשוט באאאאם........... I SHOT THE SHRIFF אולי השיר שעשה לקלפטון את אושן 461 לאבום קאמבק הרואין הכי טוב שהוא רק יכול לחשוב עליו מוציא ביצוע הרבה יותר טוב מהמקור והמצעדים האמריקאים לא משקרים :) ועוד שיר אחד.......שאני דואג כמחווה לבצע בכל הופעה שלי.....HAVE YOU EVER LOVED A WOMAN כל ביצוע ששמעתי את קלפטון עושה אותו...(4 ביצועים שונים אם אני לא טועה) עברה לי צמרומורת בלוז ועצב שפשוט וואו....

epitaph

New member
אם נלך קצת לישראלי...

אז הקאבר של דיוויד ברוזה (ואיך קוראים לזמרת שביצעה את זה יחד איתו?) ל"שיר אהבה בדואי". פשוט לקחו את המקור והכניסו בו כל כך הרבה רוח חיים ומשמעות למילים באמצעות המוזיקה ושירה נכונה.

למעלה