Under cover

melancholy man

New member
Under cover

בעקבות שרשור הביטלס האחרון, אני מתחיל שרשור חדש על קאברים, מה הקאבר החביב עליכם? מה עושה קאבר לקאבר טוב? מה עושה קאבר לגרוע? מי החמיץ לגמרי את המטרה? והאם יש שירים ש"אסור" לגעת בהם, כי המקור טוב מידיי או אתם קשורים יותר מידיי לצלילים של המקור. התשובות שלי יגיעו אח"כ, אבל, בשביל להכניס את הכדור למשחק הנה שתי דוגמאות הפוכות, האחת מקסימה, השנייה, אפאס, לא כל כך. Joe Cocker- You Can Leave Your Hat On רנדי ניומן, לא יודע לכתוב להיטים, מה לעשות, הוא איש מוכשר, אם לא דילן הוא היה אולי גדול כותבי השירים היהודים, הוא חכם, הוא ציני, הוא עצוב, אבל להיטים הוא לא יודע לכתוב, השיר הזה, בביצוע של ניומן הוא סוטה, משונה ואפילו עצוב וסקסי בו זמנית, ההבדל בין המקור לביצוע של קוקר, הוא כמו ההבדל בין ללחוש מילות זימה לאהובתך בדיוק ברגע המתאים לבין להגיד את אותם דברים למישהי שעובדת איתך ולא ממש סובלת אותך לייד כולם במשרד, יש דברים שפשוט לא עושים, את השיר הזה, לא צריך להפוך ללהיט, זה פשוט לא מתאים. הביצוע הכוחני והעלאק סקסי של קוקר שהפך אותו ללהיט מועדוני חשפנות באשר הם שם ושיר הנושא של זוגות חסרי טעם ברחבי העולם, פשוט מביך בעיני (וזה לא פלא בהתחשב במעשה המגונה שקוקר עשה בביטלס בוודסטוק...). Marianne Faithfull- Working Class Hero לקחת שיר גדול ולעשות אותו בסדר, כל אחד יכול, אבל לקחת יצירת מופת ולעשות אותה יותר טוב, זה כבר הישג ממש, פייט'פול לקחה אולי את השיר הכי טוב בקרירת הסולו של לנון (ואחד השירים היותר טובים שהוא כתב בכלל), הפכה לו את הצורה, הוסיפה את כל העצב, הצרידות, הסיגריות, הקפה הליכלוך והזיונים שהיא אספה מאז שנפרדה ממיק ג'אגר ומחיי הזוהר של הסיקסטיס והפכה את השיר הזה מפנינה ענקית ליהלום הכתר, ביצוע קורע לב והופך אברים של ממש.

LadyG

New member
הבאת שתי דוגמאות מצויינות

הדוגמא הטובה ביותר שאני יכולה להביא ואולי האולטימטיבית בכל גרסאות הקאבר במאה ה-20 ושיר המילניום שלי היא כמובן הגרסה של ג'ימי הנדריקס לדילן - לאורך מגדל השמירה (אין לי כוח לאנגלית הבוקר). מה הופך אותה לכל כך טובה? היא רחוקה מאד מהמקור, מביאה לשיר טוויסט מיוחד ומפתיע. היא גרסה קודרת. ענן שלם של עצבות קורעת לב יושב על השיר הזה ובלי הגרסה הזו היה לדעתי השיר של דילן נעלם בנבכי ההיסטוריה. עוד שיר של דילן. לא יותר ולא פחות. יש לי בעיה עם גרסאות כיסוי לשירים של הביטלס. למה לכל הרוחות לגעת? אני אוהבת את המקור גם כשאינו מושלם. יוצא דופן בולט בעיני הוא הביצוע של דיפ פרפל מתוך The Book of Taliesyn . יש לגרסה קסם, יש לה נוכחות, יש צבעים מרהיבים שצובעים את השיר ומאד אופייניים לסגולים, כשהם במיטבם. עוד גרסת כיסוי מעולה היא הללויה בביצוע של ג'ף באקלי לשיר של לאונרד כהן. מן גרסה מרטיטה ומרגשת וזאת מפי, שאוהבת מאד את לאונרד כהן. בחזרה לסגולים - עוד גרסאות כיסוי מופלאות שלהן הן לללניה של דונובן. אין פשוט מה להשוות למקור. גרסת קאבר, שכולם אוהבים לאהוב - עם מעט עזרה מידידי של קוקר משאירה אותי בתחושת מבוכה, שאני לא מסוגלת להשתחרר ממנה כבר שנים רבות. קוקר באמת לקח את השיר לכיוון אחר אבל למה? למה? וכדי שנשאר עם טעם טוב - הפריג'יד פינק בגרסה כל כך טובה לבית השמש העולה. חבל על הזמן - כל מילה שלי פשוט מיותרת.

LadyG

New member
מרוב מהירות בכלל

לא כתבתי לאיזה שיר של הביטלס אני מתייחסת וכמובן שמדובר ב- We Can Work It Out.

melancholy man

New member
וגם River Deep, Mountain High

מאותה ספר טאלסין שווה לגמרי, בכלל לשיר הזה יש המון ביצועים מדליקים, הנה אחד נוסף שחביב עלי במיוחד http://www.youtube.com/watch?v=KZ4b7PR3GZQ אגב, ברשימת שירי המילניום שלי, לגירסא של הורוד הקפוא, יש מקום בעשר הראשונים, לפחות בעשרת הקאברים הראשונים.

dj MosheL

New member
גם הלהקה האהובה עלי עשתה קאבר

מושלם והכוונה היא לשיר come away melinda מתוך התקליט הראשון של הלהקה Very Eavy Very Umble פשוט ביצוע מושלם עם הקול הקטיפתי והאלוהי של דיוויד בירון פשוט פנינה. ובהחלט הביצוע של ורוד קפוא לבית השמש העולה כפי שכתבה הלידי ביצוע מדהים. עוד קאברים מצוין הוא של להקת APRIL WINE לשיר של סימון וגרפונקל I AM A ROCK ואני בהחלט ממליץ לכול מי שלא שמע את הביצוע הזה שירוץ לשמוע אותו בכלל APRIL WINE עשו קאברים נהדרים לעוד כמה שירים ומי שלא מכיר את הלהקה שיתעמק בה קצת כמובן גם עם החומר המקורי שלהם.

joshua25

New member
ואפשר לציין באותה נשימה

גם את Kentucky Woman של הסגולים. בעצם אני לא יודע של מי המקור ואיך הוא נשמע, אבל זה שיר מעולה...

giloni

New member
אם כבר לאונרד כוהן

כסנגורו של הפולק רוק הבריטי אני חייב לציין את הגרסא המופלאה, עטורת הקסם והפסיכדלית לעילא של Fairport Convention לשיר הקטורת האולטימטיבי של כהן: Suzane באמת יופי של דבר יקי

almogi

New member
So long, Marianne...ועוד משהו

אחחחחח.מריאן פיית'פול. על המקום שמתי עכשיו את Broken English המדהים. יצירה חד פעמית ש Working Class Hero הוא רק פנינה בה אחת מני רבות. היא לא הצליחה לחזור לפסגה הזאת באלבומים הבאים. ואם בקאברים של ג'ון לנון עסקינן - שווה להזכיר את הבצוע הענק של Cheap Trick בהופעה חיה בבודקאן ל Ain't that a shame - ביצוע שמתחיל בסולו תופים מפרק אוזנים על רקע הצרחות של הילדות היפניות ומסתיים בדואט גיטרות שאתה לא רוצה שיגמר. שם בכיס את הביצוע של לנון (עם קולות הרקע המגוכחים).

תיקון קל

הביצוע הידוע יותר לשיר Ain't that a shame הוא של פטס דומינו מסוף שנות ה-50 (ג'ון לנון רק "כיסה"). ואם בעניין "קאברים"- מה עם פיונה אפל והביצוע שלה ל- Across the universe ? עופר (האתר שלי: www.yesterday.co.il )

Welsh

New member
מה עם פיונה אפל והביצוע לI Want You

? גם פה אני אהיה מקורי, אני יותר אוהב את המקור, אבל איזה ביצוע...

קאבר שממש אהבתי לאחרונה

זה הביצוע של הלהקה לkey to the highway, הוא ובלוז מיץ התפוזים גרמו לי להרהר למה לעזעזאל הלהקה הזו לא בחרה לנגן בלוז-רוק... מצד שני, הם ממלאים חלל ריק בשנות ה-60 של מוזיקה שאף אחד אחר לא עשה, אז נוותר להם. עוד קצת על קאברים, אם יש משהו שמצחיק אותי, זה הקאברי גאראג' לכל מיני קלאסיקות רוק. הברבריינס, מה חשבתם לעצמכם שעשיתם את הקאבר הזה לבית השמש העולה???? מזכיר קצת ביצוע של סטיב וואי למוזיקה קלאסית. קאונט פייב והקאבר לmy generation, ועל זה בטח טאונשנד היה אמר Who are you? הסטנדלס וpaint it black נשמעים בערך כמו שאני וחברים שלי נשמענו שניגנו את השיר הזה בחדר מוזיקה המצ'וקמק שהיה לנו בתיכון. חוצפה של חבורת ילדים שאפילו לא מבינים שמה שהם עושים זה חוצפה, אבל כנראה שזה מתמצת בכלל את כל הז'אנר, ותכל'ס, אולי את כל הרוקנרול, אז בשבילי זה סבבה.

nik19864

New member
IT'S ALL OVER NOW BABY BLUE

הקאבר של המעליות לשיר של בוב דילן, אחד השירים הגדולים שנכתבו אי פעם... והביצוע של המעליות...אחחח...להתענג על הסאונד הנפלא ורוקי אריקסון שמתייפח\בוכה את נשמתו !!!

../images/Emo45.gifהוצאת מילים מפי...

פשוט מדהים.... כתבתי על זה משהו פעם ואין לי זמן להוסיף (ביזי מן)

noosh

New member
אני מצטרפת לג'ף באקלי ו"הללויה"

מתעלה על המקור. אני אזכיר גם את יס בביצועם ל"אמריקה" של סיימון וגרפונקל. זה אולי לא עולה על המקור (תכל'ס, אני לא חושבת שאפשר לעלות על המקור במקרה הזה), אבל זו גרסא מחדשת, שונה, ושומעים שהיא מגיעה ממקום של הערכה ואהבה לקטע הזה, ולצמד. (ויש גם את הפרברים בגרסא לשיר הזה, ובכלל, בתרגומים לשירי הלהקה). בל נשכח את הקאבר של CSN&Y ל"וודסטוק" של ג'וני מיטשל, ואם כבר ג'וני, אז נכון שזה לא קשור בעליל לנושא הפורום, אבל לטורי יש קאבר ל-A Case Of You, מדויק להפליא, ולשרה מקלכלן יש קאבר ל-Blue, שגם הוא יפהפה. שומעים את שתיהן לוקחות את המילים והלחן המופלאים, מכניסות את עצמן לתוכם, ומוציאות החוצה משהו נוגע וכואב לא פחות, כל אחד בדרכה שלה. (ויש לי הרבה אהבה לג'וני, ובפרט לאלבום הזה, ששני השירים לקוחים ממנו)

למעלה