UNBELIVABLE!!!

UNBELIVABLE!!!

אני חוזרת עכשיו ממחסום כיסופים, שם התקיימה הפגנת פעילי שמאל רדיקליים. (הפגנה? התפרעות חייתית יותר נכון). בזמן לחימה, כאשר חיילי צה"ל נלחמים למנוע אספקת אמל"ח מרפיח לכל רצועת עזה (כדי להגן על שדרות ונחל עוז מטילי קסאם, כמו שנפלו היום..), מגיעים פעילי השמאל האלה ומעיזים לנופף דגלי אוייב!!! זה היה מז-ע-ז-ע!!!! הם הניפו דגלי אש"ף ודגלים שחורים!!!!! גידפו את החיילים והשוטרים, צעקו להם רוצחים!!!!! הניפו שלטים הקוראים לסרב פקודה!! התפרעו, התעמתו עם החיילים ופצעו שוטרים!! העסיקו מאות שוטרים, במקום ששוטרים אלו יעסקו באכיפת החוק וטיפול בפשיעה הם צריכים להתעסק עם חבורה אלימה ופרועה שאת תוצאות מעשיה אנו משלמים יום יום. הקבוצה הגיעה בחסות חברי הכנסת הבוגדים הערביים, זחאלקה,בראכה ועוד.. שדעותיהם ומעשיהם אינם נשכחים, כאשר באוקטובר 2000 עודדו את המגזר הערבי להתפרע ולהרוס כל סמל שלטוני בוואדי ערה. בושה, זה מה שזה. לא להאמין שמדובר ביהודים. הודעה זו הועתקה מפורום אקטואליה בנענע.

הזכות להפגין היא לגיטימית

וגם צעקת הססמאות, אמנם לא הייתי במקום, אך אני מתנגד לכל מעשה אלימות.

אני לא הייתי מניף דגל של אש"ף

בשטח לחימה וצועק על חיילים שסה"כ ממלאים פקודות שהם טרוריסטים.

שוב, אופן ההפגנה הוא לגיטימי

וההחלטה להשתתף בכזאת הפגנה היא אינדיוידואלית. אך ההפגנה היא בהחלט לגיטימית למעט מקרי אלימות שאינני מסכים אליהן. וכמובן שאינני יכול לומר זאת בבטחה כי לא נכחתי במקום.

אבל האם בעינך זה לא לגיטימי?

אתה יכול לא להסכים עם זה כמובן, אבל האם זה לגיטימי בעינייך?

אני אומר

שאני לא הייתי עושה זאת. אני לא מסכים עם זה, אבל לא הייתי עוצר אחרים מלעשות זאת.

eviv

New member
זו היתה הפגנה לא אלימה../images/Emo70.gif

זו היתה הפגנה לא אלימה שבאה בקשר הרצח של המפגינים ברפיח. לא היתה בהפגנה הזו אלימות היא נעשתה בצורה של הפגנה לא אלימה, מצד שני היתה אלימות רבה של המשטרה והמג"ב שבכמה הזדמנויות כיתרו כמה מפפגינים והחלו להכות אותם עד שמפגינים אחרים הצילו אותם. בגלל אלימות משטרתית או צבאית אדם נדחף על אישה מבוגרת וכתוצאה מכך רגלה דיממה והאשה נחבשה בעזרת חובשים מן המפגינים שהיו במקום. ההפגנה בתחחילתה העבירה מידע מן האנשים שהיו ברפיח כמו מנהל בית החולים ראש העירייה והאדם אשר דואג לזכויות האדם במקום, הם דיווחו על מחסור בחשמל מים ושירות רפואי ומשאבים רפואיים. לאחר מכן המפגינים החלו לצעוד בכיוון המחסום בניסיון לעבור אותו, ושם היה חיכוך עם כוחות הביטחון.

udidu

New member
אני מניח...

שהשוטרים ומג"ב לא מכים סתם כך ללא הבחנה. וגם אם יש לאותם שוטרים פתיל קצר, היה מיותר מצד המפגינים להדליק את הפתיל, שמראש ידעו שתוצאתו תהיה אלימה. ואני אומר מזל שהיו שם אותם מפגינים שיחבשו את רגלה המדממת של האישה המבוגרת. בכל מקרה, קשה לי להאמין שהשוטרים לא היו עושים זאת אילולא המפגינים. רגל מדממת, מבחינתי, אינה הוכחה לאלימות המופרזת שהשוטרים נקטו בה, וממש לא מעניין אותי עד כמה האלימות הייתה קשה וכואבת. מיותר מלכתחילה להגיע למצבים בהם האלימות היא אפשרות שיש לקחת בחשבון. המפגינים פשוט לא היו צריכים להיות שם. כנראה.

שפנפן

New member
אני לא מסכים

כל עוד המפגינים לא עברו על שום חוק אין רשות לאף אחד להפעיל נגדם אלימות כל שהיא.. (אף אחד=שוטרים , כוחות ביטחון). מעבר לכך אפשר לפנות הפגנות בצורה אנושית יותר מלהכות ילדים עד שהם מדממים.

udidu

New member
כמובן

אלימות אינה מקובלת בכל אופן שהוא. בכל אופן אני הייתי מפסיק להפגין ברגע שהייתי מגלה רמזים לאלימות צפויה מצד השוטרים. ואני מתאר לעצמי שהיה המתח הזה באוויר, כך שרמז לאלימות צפויה ניתן היה למצוא. אז למה לא להפסיק להפגין ובכך למנוע את התגרה הכל כך לא נעימה הזו? אפשר להתלונן במח"ש ולפטור את הסיפור. מי הכה ילדים עד שהם דיממו?

האם כול ההפגנות סופן באלימות ?

כמובן שלא ! האם מישהו אי פעם ניסה לפגוע בויקי קנפו וחברותיה ? האם אי פעם שמעתם אלימות בהפגנות של אנונימס למשל ? פרובוקציה מוגזמת היא המקור לאלימות.

MichelleS

New member
סיפור קצר

בים רביעי האחרון התקיימה הפגנה מול הקרייה בת"א בעקבות הפעולה ברפיח באותו יום (נורה פגז לעבר מפגינים). לאחר ההפגנה פגשתי את אחד המפגינים, עמיר (שהוא במקרה גם בצבעים שלנו). עמיר המשיך להחזיק שלט מההפגנה בו הוא מכנה את צה"ל צבא של רוצחים. בעודנו צועדים לתומנו ברחובות תל אביב, עצרה לידנו מכונית. הנהג קרא לעמיר, ואז יצא מהמכונית וקרע את השלט. אני ועמיר אספנו את הניירות ולא הקנטנו אותו. הנהג חזר אל האוטו והתניע. פתאום הוא שבר עם ההגה ימינה, עלה על המדרכה וניסה לדרוס את עמיר. עמיר זז אחורה ולא נפגע, הנהג נסע משם. פרובוקציה מוגזמת? אולי. לא לפי דעתי. לא עמיר, לא אני, ולא אף אחד מהאנשים שהיו איתנו ניסה להקניט את הנהג, או כל אדם אחר שעבר ברחוב. גם לאחר שהוא קרע את השלט, התגובות היחידות מצידנו היו: "לפחות אל תזרוק את זה על הרצפה, זה מזהם" ו"שיהיה לך יום טוב, אדוני". למרות זאת, הוא ניסה לדרוס את עמיר.

הסבר קצר

בכול מדינה דמוקרטית(וגם לא דמוקרטית לפעמים) אדם(או ארגון) חף מפשע עד שהוכח אחרת, ורק בבית משפט, אז לפי אילו הוכחות אתם קובעים שצה"ל הוא צבא של רוצחים ?אנחנו לא בימי העת העתיקה ואל תעשו לצה"ל משפט שדה. בדיוק כמו שאינני מסכים עם התנהגותו הברברית של הנהג, וגם לא עם הימין הקיצוני והסיסמאות שלהם כגון "ישראל ליהודים", "כהנא צדק" ועוד, אינני מקבל השמצות חסרות בסיס כגון "צה"ל הוא צבא מרצחים". קודם תבינו מה זה רצח ואז תבינו מה אתם אומרים... למה לא להשתמש בססמאות יותר הגיוניות ובעלות ביסוס כגון "צאו מהשטחים כי זה עולה לשנינו בדמים" ? אותה כוונה...רק פה לא נגרמת שום הסטה ועדיין הרעיון עובר. תחשבו על זה. בשביל ריב צריך 2.

[אורן]

New member
כדאי לשים לב...

לכך שהודעתך כולה מהותה העברת ביקורת על השלט. הביקורת על הנהג שניסה לבצע רצח, מופיעה רק במרומז וללא פירוט. אני לא מסכים עם השלט, אולם אני מבין שהדבר המזעזע שבסיפור היא התנהגותו של הנהג, שניסה לבצע רצח (עבירה עליה יושבים שנים רבות בכלא), ולא השלט.

את הנהג אני לא יכול לשנות

כי אני לא מכיר אותו, אם הייתי מכיר אותו הייתי מדבר עליו. אבל אני לא. את השלט ואת הפרובוקציה המוגזמת אני גם מכיר. הם הוא ברברי לא אומר שאתם צריכים להיות כמוהו. מאוד חשוב לא להיות אלים, אבל עוד יותר חשוב לא לגרום לאנשים אחרים להיות אלימים.

MichelleS

New member
זה לא רק הוא

כל פעם שאני יוצאת לפעילות כלשהי יורקים עליי/ צועקים עליי/ מעליבים אותי/ מנסים לפגוע בי. כל פעם. וזה לא משנה אם אני אחזיק שלט של "יוצאים מהשטחים למען ישראל" או "די לכיבוש" או "צה"ל הוא ארגון טרור". לציבור בישראל אין סובלנות, ובטח ובטח שלא לצבא ולמשטרה הישראלית. אף על פי שאני לא מסכימה עם הדעות של אנשי גוש קטיף, כל פעם שיצא לי לפגוש אותם אני התייחסתי אליהם באדיבות, ובוודאי שלא ניסיתי להעליב אף אחד. אני מצפה שיתייחסו אליי אותו דבר. האם מישהו ניסה לפגוע בויקי כנפו? אני לא יודעת אם השתמשו באלימות פיזית, אבל אלימות מילולית בטח שהייתה. כלפי המפגינים של כיכר הלחם השתמשו באלימות יותר מפעם אחת. כאשר המשטרה באה לפנות אותם באחת מהפעמים הראשונות זה נעשה בשעה בלתי סבירה (5 או 4 לפנות בוקר) ותוך שימוש בהרבה אלימות. בהפגנה (החוקית) שנערכה ביום חמישי השתמשה המשטרה באלימות ואף עצרה שני מפגינים. גם לצבעים שלנו היו לא אחת עימותים עם המשטרה שהתנכלה לנו. (כמו בהתרמת הדם בעירוני ד').

גואנו

New member
אני לא יודעת מה עשיתי לך, אבל

אני לובשת מדים ירוקים כל בוקר. לתעודת זהות הנוכחית שלי קוראים "חוגר" ורשום עליו צבא ההגנה לישראל. בחיים שלי לא רצחתי אף אחד. אם אחרי יום עמוס שהיה לי בצבא הייתי יוצאת מהבסיס ורואה אותך, עם חולצה של מרצ (או יחד או מה שזה לא יהיה כרגע) מחזיקה שלט של "צה"ל הוא צבא של רוצחים", הייתי מרגישה כאילו את יורקת עליי/צועקת עליי/מעליבה אותי/ מנסה לפגוע בי. אותו שלט שאת החזקת היה שלט אלים. לא פיזי, נכון. אבל מילולית. אין ספק שההתנהגות של הנהג הייתה מוגזמת, לא הולמת, מטופשת ואלף ואחת דברים, אבל לפני שאנחנו מסתכלים על אחרים אנחנו קודם כל צריכים להסתכל על עצמנו. אין מה לעשות, צריכים להיות מציאותים. זה נכון שצריך לשנות את המציאות בה אנחנו חיים אבל אנחנו עדין חיים בה כרגע. וכרגע, לא אכפת לי משום מפגין שמאל שמחזיק דגלים של אשף או משום פעיל ימין שהצביע נגד ההתנתקות כרגע הדבר שהכי מפריע לי זה שכשיש מאורעות בעזה אני לא מצליחה להתקשר לחבר טוב שלי שמשרת שם כי הקוים קורסים. ב19 השנים שאני חיה נאלצתי להלחם בהכללות. מכלילים אותי כי אני לסבית, מכלילים אותי כי גרה באיזור זה וזה וכי המוצא שלי הוא ככה וככה ואני לובשת את הבד ההוא והבגד הזה אז עכשיו אני צריכה גם להתמודד עם ההכללה שאני רוצחת? ועוד ממי? מתנועה שכביכול אמורה להבין מה זה הכללות.

למעלה