UML ותכנות ב- ++C

zvivered

New member
UML ותכנות ב- ++C

יש ספרים רבים בנושא UML אולם עדיין לא מצאתי ספר פרקטי שנותן הרבה דוגמאות בנושא המעבר מ- UML לקוד ב- ++C. האם מישהו מכיר ספר כזה ? תודה.

Scipio

New member
פער מחשבתי

שלום ברצוני לומר מספר דברים 1. ישנם תוכניות אשר יוצרות את הקוד (SKELETON) מ UML למשל RATIONAL ROSE 2. UML ו ++C הם שני אספקטים שונים של תכנות - ANALYSIS + DESIGN ו IMPLEMENATION למרות שאפשר להשתמש ב UML גם ב LOW LEVEL DESIGN וגם רצוי אבל אני לא חושב ששם רוב הכח של UML. 3. במה אתה משתמש ב UML בעיקר ? איזה סוגי דיאגרמות ? 4. תבדוק את הספר DESIGN PATTERNS 5. UML היא שפה מאד כללית אפשר לתאר בה הרבה מאד ואני לא חושב שצריך להיות קושי במעבר לשפה קונקרטית. 6. שלך לי את הרקע שלך - מה למדת ואיפה? ומה המטרה שלך ואוכל להמליץ לך על עוד ספרים ב UML ודברים בסביבה (יש לי בסביבות המדף של דברים כאלה )

philips

New member
המממ..

כעיקרון , הערות קודמי נכונות למדי.... UML מספק יותר את הקונספט וישנן תוכנות חביבות דוגמת ה RATIONAL ROSE העוזרות לבנות שלד של הפרוייקט המבוסס על חלק מהדיאגרמות.. אכן , לא הייתי משתמש ב UML לצורכי LOW-LEVEL DESIGN , אך לבעיות של מי נגד מה ,איך וכמה...בהחלט.. מכיון ש CPP ו JAVA שתיהן OOP , - שפת ה UML תתאים להן כמו כפפה.. וקיימים ב AMAZON מספר ספרי UML העוסקים גם ב CPP.... ספר על DESIGN PATTERS מומלץ בהחלט למי שהולך לבנות פרוייקט גדול מכיון שהוא חוסך להמציא את הגלגל בשנית.

zvivered

New member
האם אתה מכיר ספרים ספציפיים

שלום, האם תוכל לכוון אותי לספרים ספציפיים העוסקים ב- UML ובמימוש ב- ++C ? ב- AMAZON קשה להתרשם מספר לפני שקונים אותו. תודה, צביקה.

zvivered

New member
האם תוכל לעזור ?

שלום, תודה על תגובתך. 1. אני משתמש ב- class diagram וב- sequence diagram. למיטב הבנתי הסוג האחרון אינו עוזר ביצירת קוד. 2. בדקתי את הספר design patterns. זה ספר מאוד תאורטתי שמסביר את ה- patterns וגם אפשרות למימוש ב: ++C. אולם אין שם שום דוגמה למערכת גדולה יותר. 3. יש קושי רב במעבר מ- UML אן patterns לשפה קונקרטית. הצוות שלנו למשל נעזר ביועץ UML שהוא מקצוען ב- OOD אולם אין לו שמץ במעבר לקוד. 4. למדתי הנדסת חשמל אולם מזה 4 שנים אני עוסק בתוכנה בלבד. בתחילה למדתי C ובחודשים האחרונים ++C. לדעתי אני די מתמצא בתחביר של ++C אולם רחוק מלחשוב OOD. 5. המטרה שלי היא לתכנן עם UML (עברתי קורס UML) ולדעת את ההשלכות של התכנון בקוד ++C. 6. האם אתה מכיר ספרים עם דוגמאות בנושא UML ומימוש ב- ++C ? 7. האם אוכל לשלוח לך שאלות ספציפיות ? בברכה, צביקה ורד.

Scipio

New member
עזרה ספציפית ועוד

1. אפשר להסתכל על CLASS DIAGRAMS בכמה רמות אסטרקציה. חלקם אפשר למפות ישירות לקוד וחלקם לא. ל SEQUENCE DIAGRAM יש חשיבות בהבנת תהליכים דינמיים וגם עוזרים ליצירת קוד קונקרטי לאו דווקא בצורה ישירה. אבל גם בצורה ישירה אפשר לחשוב על מקרים בהם ה SEQUENCE DIAGRAM מהווה מעין מפה לקוד או לתהליך מעט מורכב יותר (כמו פרוטוקול). 2. הספר DESIGN PATTERNS כשמו כן הוא - הוא מתעסק ב DESIGN ולא כל כך באנליזה (החלק הקשה יותר במערכת גדולה יותר או בארכיטקטורות. ככל שהמערכת גדולה יותר ורמת האבסטקציה גדולה יותר (של הדיאגרמות) המרחק מהקוד גדל. במקרה של DESIGN PATTERN אפשר להשתמש בחומר במערכות קטנות בינוניות או חלקים של מערכת גדולה. לא הייתי מאפיין מערכת עם ה DESIGN PATTERN מלבד שימוש כאבני יסוד ותשתית. אני לא חושב שתוכל למצוא משהו שיגדיר מערכת גדולה ויצור קוד. אלא תגדיר מערכת גדולה - ואז את החלקים שלה והיחסים בינהם ואז את החלקים הקטנים אפשר יהיה ליצר קוד. 3. A. מה שמו של היועץ? B. שוב ככל שהDESIGN & ANALYSIS ברמה גבוהה יותר כך יש קושי גבוה יותר למעבר לקוד. ברגע שיש HIGH LEVEL A&D ועוברים ל LOW LEVEL DESIGN אחרי המעבר היצירה של הקוד לא קשה. אם המעבר קשה צריך לעבוד עוד קצת על הDESIGN. אני חושב שכל שיש יותר נסיון + ידע אפשר להסתפק ב DESIGN גבוה יותר והמעבר יהיה סביר. 4. A. אפשר לתכנת OOD גם ב C (למרות שהתחביר הורס כל חלקה טובה) דוגמא עתיקה שאני זוכר לכך היא X -WINDOWS ופרוייקטים חדשים יותר כמו GNOME B. האם אתה משתמש בכל C++ או בחלקה? EXCEPTION / TEMPLATES / STL ? C. לוקח זמן לעבור למחשבה ב OOD אבל זה לא נורא בכלל. (ובסוף אתה יוצר פ´ וירטואליות במטבח
5. איפה עברת את הקורס? שוב ככל ש ANALYSIS & DESIGN ברמה גבוהה יותר המרחק לקוד גדל. תלוי בפרוייקט אבל לא תמיד LOW LEVEL DESIGN צריך להיות פורמלי. 6. DESIGN PATTERN כמו שאמרתי מראה LOW LEVEL DESIGN ומעבר לקוד. את המעבר ל PATTERN (שנמצאים ב DESIGN PATTERN או שלך ) או למבנים ספציפים אתה עדיין אמור / יכול לעשות ב UML ולא להזדקק למיפוי. יעני כל עוד לא הגעת לרמת פירוט של פחות או יותר PATTERNS אתה צריך להוריד את רמת ה DESIGN עוד (להשאר ב UML ) ומ PATTERN או דברים ברמה כזו עבור לקוד. 7. כן תוכל - תשלח ל EMAIL הפרטי ולאו דווקא לפורום ([email protected]) בברכה סקיפיו אפריקנוס הצעיר גנרל רומאי בדימוס נ.ב. איפה אתה עובד? באיזה תפקיד?

למעלה