ultravox - vienna 1980

troy1co1il

New member
ultravox - vienna 1980

הייתה לי כל השנים רתיעה גדולה מאולטרווקס. איכשהו צליל הסינטי אנלוגי הזה, פלוס השירה הבריטית כל כך של מידג' יור הסולן (ושל ג'ון פוקס, שקדם לו בתפקיד, כמה שנים אחורה) - איכשהו, אלטרווקס נתפסו אצלי בתור להקה מעיקה. אך לא עוד. בימים האחרונים אני מגלה מחדש את אלבומי הלהקה. ראש וראשון להם הוא האלבום הזה, ובו הקטע הקלאסי הנושא את שמו - vienna. זה שיר זכור מאוד לטובה לכל פליט אייטיז. עם קליפ שנטחן עד אין קץ. האלבום הזה הכיל עוד שני להיטים, שנצרבו לי לתוך החוליות בגב איכשהו, בתת מודע, ופתאום מעבירות צמרמורות כאלה... sleepwalk ו - all stood still. פתאום הצליל הזה, של הסינטים האנלוגיים - עושה כל כך טוב. וכל הרגש המסונטז הזה. זה כל כך במקום. היום כבר לא עושים דברים כאלה. חוץ מזה. התפרסם היום הראיון שערכתי עם sophya, החבר'ה הישראלים שמגיעים להופעות בארץ ועושים משהו שמאוד מחובר לאייטיז. קישור לראיון למטה. TROY

אולטרווקס תמיד טענו שהם להקת רוק

ולא להקה אלקטרונית, ומאז שג'ון פוקסקס עזב זה באמת היה נכון. העולם שלהם הוא רוק שמאוכלס בסינתי, ולא עולם מסונתז. ניגוד טוב הוא גארי ניומן שאצלו הבסיס הוא הניכור האלקטרוני וגם כשהוא הלך בכיוון רוקיסטי (we are glass), עדיין הרוק היה משני לאלקטרו.

הלינק הוא בזכרון שלי

מילדותי הנפלאה בה קראתי ראיונות עם חברי הלהקה. (ולשם שינוי, הפעם לא מדובר ב broken link כמו שקורה בדר"כ אצלי בזכרון)

troy1co1il

New member
בכל אופן

הסמנטיקה לא כל כך משנה לי. כולם עושים גל חדש, שזה סוג של רוק. מי יותר מי פחות. גם ניומן התחיל בתור גיטריסט. אלטרווקס באמת ניסו להתנהג כמו להקה, ממש כמו הרבה להקות אחרות. באייטיז זה היה מאוד חשוב כל הפוזה הזאת. TROY

oril123

New member
לגבי גארי נימן לא לגמרי מדויק

תצפה בהופעה של "בזרקר" מ 1984 ותבחין שהוא רוקר לכל דבר שפשוט מעדיף סינטיסזיירים על גיטרה, אגב באלבום הראשון של ה THUBWAY ARMY הוא די מכסח על הגיטרה.

למעלה